Franse La Dolce Via gekozen tot Fietsroute van het Jaar 2020

Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht is de Franse fietsroute ‘La Dolce Via’ gekozen tot Fietsroute van het Jaar 2020. Traditiegetrouw koos een jury, dit keer bestaande uit Bert Sitters, Luc Oteman en Jessica de Korte uit een aantal lange-afstand-fietsroutes.

logo

Het 120 kilometer lange traject van La Dolce Via loopt over een netwerk van voormalige spoorwegen in de Franse Ardèche. De jury was onder meer lovend over de voorzieningen, en het stoomtreintje naar de hooggelegen start van de route geeft het geheel een bijzonder cachet.

Hoewel de route door bergachtig gebied loopt is het klimwerk erg beperkt. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat het met de voorzieningen uitstekend gesteld is. Zo zijn er langs de route fietslockers waar u uw fiets veilig kunt stallen als u een wandeling gaat maken of de omgeving wil verkennen. De fietsvakantie over La Dolce Via is ook goed te combineren met andere activiteiten als bijvoorbeeld kanoën. Ook is er een aanknopingspunt met de bekende fietsroute Via Rhôna.

“Een schitterende route door een prachtig landschap met unieke vergezichten. De route is praktisch geheel autovrij en de fietser geniet van de rust en de ruimte. Voorzieningen als bankjes en picknicktafels nodigen uit om even plaats te nemen.” – juryrapport Fietsroute van het Jaar 2020

Hun website dolce-via.com is vooralsnog helaas alleen in het Fans beschikbaar.

la dolce via kaart
Overzichtskaart van La Dolce Via in de Ardèche
fietspad la dolce via
photo credit: La Dolce Via

De 3 andere genomineerden voor Fietsroute van het Jaar 2020 waren de Eurovelo 3 in Wallonië, La Vallée du Loir à Vélo in Frankrijk en de Zweedse Sydkustleden. Vorig jaar won de Deense Oostzeeroute de verkiezing voor Fietsroute van het jaar.

genomineerden-fietsroute-2020
Afgevaardigden van de genomineerde fietsroutes

De Fiets en Wandelbeurs 2020 vond plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart, in de Jaarbeurs Utrecht. Ondanks de Corona-dreiging bezochten ruim 41.000 sportieve en recreatieve liefhebbers hebben de combinatie van Fiets en Wandelbeurs, E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux. Duitsland was dit jaar het Themaland.

Houdt u voor informatie over de volgende Fiets- en Wandelbeurs in 2021 onze pagina over fietsbeurzen in de gaten, of meldt u aan voor hun nieuwsbrief.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie