Verre Fietsreizen

Het gros fietsers gaat op fietsvakantie in eigen land, of hoogstens in Frankrijk of Duitsland. Er is echter ook een groep die gaat voor verre fietsreizen in bijvoorbeeld Azië, Zuid-Amerika, Afrika of Nieuw-Zeeland.

Je kunt zo’n reis natuurlijk zelf organiseren, maar er zijn ook reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in verre fietsreizen. Deze pagina gaat over die reisorganisaties. Sommige bieden fietsvakanties op verschillende continenten aan. Andere zijn juist weer gespecialiseerd in 1 continent (zoals AWOL in Azië) of zelfs 1 land (zoals Africa Cycling in Kenia). AWOL heeft zich inmiddels uitgebreid naar andere continenten. Ook reisorganisaties als Djoser en Eigen-Wijze Reizen hebben een breed aanbod aan verre fietsvakanties.

Na onderstaande lijst van reisorganisaties staat nog een opsomming van populaire landen voor verre fietsvakanties en een aantal reisbureaus als suggestie.

Djoser verre fietsreizen banner

Overzicht van Reisorganisaties voor Verre Fietsreizen

Djoser

Djoser organiseert al meer dan 30 jaar wandel- en fietsreizen in kleine groepen. Deze reizen, naar zeer uiteenlopende bestemmingen, zijn gericht op natuur, lokale cultuur en rust. Fietsen met Djoser…

Sawadee

Sawadee fietsvakanties betekenen kwaliteit, duurzaamheid en bijzondere ervaringen. Of u nu wilt kamperen met een groepsreis, van hotel naar hotel wilt fietsen of een bijzondere bestemming op een ander continent…

Africa Cycling

Africa Cycling biedt volledig verzorgde fietsreizen in Kenia. Al hun reizen hebben de fanatische combinatie van fietsen tussen cultuur, natuur en wildlife, in combinatie met 4×4 safari-tours en boot-safaris. Bezoek AfricaCycling.com…

FS Travel

FS Travel is een reisorganisatie die zowel individuele als groepsreizen aanbiedt. Bij de groepsreizen is bagagevervoer en een ervaren reisbegeleiding aanwezig. Er wordt geslapen in hotels met een veilige plek…

Populaire Bestemmingen voor Verre Fietsvakanties

In theorie kun je in elk (ver) land op fietsvakantie, maar er zijn per continent wel een paar landen aan te wijze die een populaire bestemming zijn. Hier onder heb ik per continent een aantal landen genoemd, met daar achter 1 of meerdere reisorganisaties in dat land een fietsreizen aanbieden

Fietsvakanties in Azië

Populaire fietslanden zijn:

  • Cambodja, Thailand, Filipijnen, Japan, Laos, Maleisië, Sri Lanka, Vietnam, Zuid-Korea. Kijk voor fietsreizen in Azië eens bij AWOL, Eigen-Wijze Reizen, Sawadee en Djoser. De kleine reisorganisatie Tropical Cyclist biedt een echte expeditie-reis aan in Mongolië. De Fietstoerist gaat naar Tibet en Nepal. Asia Direct biedt meer algemene rondreizen aan in Azie. Ze hebben wel ‘bouwstenen’ waarbij fietsen centraal staat, maar het zijn dus geen echte fietsvakanties.

Fietsvakanties in Afrika

Populaire fietslanden op het Afrikaanse continent zijn :

  • Zuid-Afrika, Namibië, Marokko, Kenia en Madagascar. Kijk voor fietsvakanties in Afrika eens bij SNP Natuurreizen, AWOL, Sawadee en Djoser. AllrideAfrika biedt een fietsreis in Oeganda aan. Sansa Travel biedt mountainbike-reizen aan in Kenia.

Fietsvakanties in Noord-Amerika

In de Verenigde Staten kun je, als je de tijd hebt, schitterende zelfstandig coast-to-coast routes fietsen, of een van de andere Grote Fietsroutes in de USA. Kijk eens op deze kaart bijvoorbeeld. Als je die tijd niet hebt is er een aantal reisorganisaties dat fietsreizen in de USA aanbiedt, waarbij je slechts een klein deel van het land verkent.

  • Eigen-wijze Reizen biedt een fietsreis aan waarbij je zowel New York als Washington bezoekt. Een grote reisorganisatie die fietsvakanties in de Verenigde Staten aanbiedt is USA Fietstours. Verder zijn er helaas weinig aanbieders die iets met de USA doen.
verre fietsreizen in Azie

Fietsvakanties in Midden & Zuid-Amerika

x

  • Chili, Argentinië, Cuba. Sawadee biedt fietsreizen in Chili en Argentinië aan. Djoser heeft een fietsvakantie in Cuba. Snow Leopard heeft een Patagonië fietsreis door in desolate landschappen en ruige wildernis. Ook FS travel biedt een fietsvakantie in Patagonië aan. Op het oog is deze wat laagdrempeliger dan die van Snow Leopard.

Fietsvakanties in Nieuw-Zeeland

Eigenlijk had daar Oceanië moeten staan maar in Australië worden exact nul fietsreizen aangeboden. Nieuw-Zeeland daarentegen is een populaire fietsbestemming, mede door de waanzinnige natuur. Als je het de lange vlucht waard vindt zeker een aanrader.

  • In Nieuw-Zeeland zijn de volgende reisorganisaties actief: Sawadee, AWOL, Cycle Tours (in samenwerking met Sawadee). Askja (geen fietsreis-organisatie) heeft ook een individuele reis in Nieuw-Zeeland waarbij veel gefietst word. De reis van Sawadee is een 29-daagse vakantie over het Zuidereiland, waarbij je fietst over de verkeersluwe routes van New Zealand Cycle Trail. Een huur-Mountainbike is inbegrepen, en je kampeert tussen fjorden en gletsjers. Meer details over deze reis vind je hier.

Ervaringen met Verre Fietsvakanties

Als jij al eens een reis hebt gemaakt naar een van bovenstaande bestemmingen lees ik graag je ervaringen terug. Heb je een favoriet fietsland, en zo ja waarom?

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo