Fietsarrangementen

Zoekt u een fietsarrangement met hotelovernachting(en) in eigen land? Diverse hotels bieden speciale fietsarrangementen. De duur van deze arrangementen is meestal 2 tot 4 dagen, met 1 tot 3 overnachtingen en ontbijt/diner. Een mini-fietsvakantie in eigen land dus, tegen een voordelig tarief.

De volgende hotel- en boeking-sites hebben voordelige fietsarrangementen op hun website staan:


fletcher hotels logo

Bij Fletcher Hotels heeft u keuze uit diverse 3- of 4-daagse Fiets & Wandel Arrangementen. De hotels van Fletcher zijn verdeeld over heel het land, dus er zijn altijd locaties bij de populaire fietsgebieden. Fletcher heeft 3 en 4-sterren hotels. Bijzonder populair is hun Klavertje Vier Arrangement, waarbij u van hotel naar hotel fietst. Uw bagage wordt vervoerd.

Via de kaart op Fletcher.nl kunt u een geschikt hotel voor uw fietsarrangement zoeken. Alle weergegeven hotels doen mee. Filter op voor u belangrijke criteria en vindt u ideale hotel.

De Fletcher fietsarrangementen bestaan uit:*

 • Welkomstdrankje
 • 2 of 3 x overnachtingen
 • 2 of 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 1 of 2 x heerlijk 3-gangen diner
 • 1 x lunchpakketje voor onderweg
 • Informatiepakketje van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes

>> bezoek www.fletcher.nl/fiets-arrangementen


ANWB logo

ANWB biedt naast Europese fietsreizen ook fietsarrangementen in eigen land aan. Dit kan een meerdaags arrangement vanuit 1 hotel zijn; in dat geval maak je elke dag een andere fietstocht.

Je kunt ook kiezen voor een fietsarrangement waarbij je van hotel naar hotel fietst. Je bagage wordt dan vervoerd. Er zijn ANWB Fietsarrangementen van 3 tot ongeveer 8 dagen.

Meestal overnacht je op basis van logies, maar bij sommige hotels is ook het diner inbegrepen. Heerlijk eten en een goed bed na een dag op de trappers. ANWB-leden krijgen ledenkorting. Hoe langer je lid bent, des te meer korting je krijgt. Fiets o.a. in Drenthe, de Betuwe, Brabant of op Texel.

>> bezoek www.anwb.nl/fietsarrangementen


voordeeluitjes logo

Via de website voordeeluitjes.nl boekt u 2 tot 5-daagse fietsarrangementen door heel Nederland. De eenvoudige zoekfunctie helpt u bij het vinden van het juiste hotel.

U vindt er fietsarrangementen in onder meer Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland. Fietsen in bijvoorbeeld de mooie omgevingen van de Veluwe of Achterhoek, inclusief ontbijt en diner. Wat wel en wat niet inclusief is kan per arrangement verschillen. Let hier goed op bij het boeken.

Met Airmiles kunt u vaak ook nog een extra korting krijgen op de verschillende aanbiedingen.

>> bezoek www.voordeeluitjes.nl/fiets-arrangementen


Weekendje Weg logo

Iedereen kent de site Weekendjeweg.nl, maar wist u dat er via deze site ook fiets-arrangementen zijn te boeken? Ga fietsen in Noord-Brabant, Twente, Drenthe of een van de vele andere mooie fietsgebieden.

Bij sommige weekendjes weg (of langer) fiets je vanuit 1 hotel. Bij andere fiets je van hotel naar hotel. Vaak wordt dan je bagage vervoerd. Geen zin om met je fiets in de auto te laden? Sommige fietsweekendjes-weg accommodaties bieden fietshuur aan. Er zijn arrangementen van 2 tot maar liefst 7 dagen. De meeste fietsarrangementen bij Weekendjeweg.nl duren 3 dagen.

>> bezoek www.weekendjeweg.nl/fietsen


vialuxury fietsarrangementen logo

Zoek je net wat meer luxe? Bekijk dan de luxe fietsarrangementen van ViaLuxury. Geniet na een dagje op de trappers van een vier- of vijfsterrenhotelbeleving. Denk bijvoorbeeld aan een kamerupgrade, wellness-faciliteiten, een fles cava op de kamer, een late check-out, een wijnarrangement et cetera. Per hotel staat duidelijk aangegeven wat je kunt verwachten en wat is inbegrepen in de prijs.

ViaLuxury is expert in luxe hotel-arrangementen, en heeft een speciale pagina samengesteld voor fietsarrangementen.

De hotels die je daar vindt liggen vaak in een landelijke omgeving, bieden gratis wandel- en fietsroutes aan en soms is ook de huur van een e-bike of fiets inclusief. Of neem je eigen vertrouwde fietsen mee naar het hotel, da kan natuurlijk ook. Hun fietshotels vind je onder andere in Oosterbeek, Bronkhorst, Tegelen, Lochem en ‘s-Heerenberg.

>> bezoek www.vialuxury.nl/fietsarrangementen


Bilderberg hotels Logo Fietsarrangement

Ook bij Bilderberg Hotels kun je gaan fietsen, met hun Bilderberg fietsarrangementen. Ontdek de mooiste fietsroutes en overnacht in één van de gastvrije Bilderberg hotels. Of kies voor hun originele Klavertje Vier arrangement over de Veluwe, waarbij u in 4 hotels overnacht.

Kies uit fietsarrangementen waarbij u gebruik maakt van een elektrische fiets, waar u van hotel naar hotel fietst of waar u uw fietstocht combineert met een bijzonder bezoek aan een museum of stad.

Deelnemende hotels zijn ’t Speulderbos in Garderen, De Bilderberg in Oosterbeek, Groot Heideborgh in Garderen, De Keizerskroon in Apeldoorn en Bellevue Hotel Dresden in Duitsland.

>> bezoek bilderberg.nl/fietsarrangementen


valkfietsen Fietsarrangement

Van der Valk Hotels biedt onder de naam ‘Valk Fietsen’ ook diverse fietsarrangementen aan. Hierbij heeft u de keuze uit e-bike arrangementen en arrangementen met een gewone fiets.

Fietshuur is bij Valk Fietsen inbegrepen bij de prijs. Afhankelijk van de lengte van uw verblijf zijn ook een aantal driegangen-diners en ontbijtbuffetten inbegrepen.

U kunt kiezen uit 1, 2 of 3 overnachtingen. De fiets- en ebike-arrangementen zijn bij een beperkt aantal Van der Valk Hotels beschikbaar.

>> bezoek www.valkfietsen.nl


hotelspecials logo

Op boekingssite Hotelspecials.nl vindt u een overzicht van hotels waarbij altijd 1 dag gratis fietshuur is inbegrepen. Dit zijn de zogenaamde ‘Fiets Specials’. De Fiets Specials zijn altijd inclusief ontbijt, net als de overige Specials van deze boekingssite.

Verder zijn er op moment van schrijven 2 hotels met een echt fietsarrangement; 1 in Den Helder en 1 in Vught.

Naast hotels in Nederland zijn er ook diverse hotels in België die geschikt zijn voor een mooi fietsweekend.

>> bezoek www.hotelspecials.nl/fiets-specials


Hotelmoment logo

Op hotelmoment.nl vindt u voornamelijk 3-daagse Wandel- en Fiets Arrangementen. Er is keuze uit 2, 3 of 4-sterren hotels.

Momenteel doen er ruim 60 hotel-restaurants mee, waaronder locaties in Epe, Middelburg, Ouddorp, Schin op Geul en Beek. Op de website leest u beoordelingen en ervaringen van andere fietsers.

Standaard bestaan deze fietsarrangementen uit:*

 • Welkomstdrankje
 • 2 x overnachting
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 1 x luxe 3-gangen diner op de dag van aankomst
 • 1 x gevulde picknicktas
 • 2 dagen beschikking over een Rivel fiets of Nordic Walking Poles
 • Informatiepakket met diverse fiets- en wandelroutes

>> bezoek www.hotelmoment.nl/fiets-wandel-arrangementen


Hotels.nl logo

Op Hotels.nl staan ruim 100 hotels die ‘fietsen en wandelen’ als thema hebben. Het gaat hier echter in de meeste gevallen niet om specifieke fietsarrangementen.

Er zijn 80 hotels waar fietsen worden verhuurd. Verder kunt u filteren op de gebruikelijke criteria, zoals aantal sterren, aanwezigheid van elektrisch fietsoplaadpunt et cetera. Enkele locaties zijn Amsterdam, Soestduinen, Rhenen, Garderen, Bergen aan Zee en Beekbergen.

>> bezoek www.hotels.nl/fiets


Weekendesk Fietsarrangement

Op uitjes-website Weekendesk vindt u aanbiedingen van fietsweekends in zowel Nederland als over de grens. Een leuke site voor als u voordelig een weekendje weg wilt, of dit nu met de fiets is of niet.

Bij sommige hotels heeft u na een dagje trappen toegang tot een sauna of spa. Dit verschilt per locatie en aanbieding. Als u naar beneden scrollt op hun website kunt u per provincie zoeken naar fietsweekendjes.

U kunt een fietsarrangement boeken bij hotels in onder meer Dordrecht, Maastricht, Uden, Workum, Callantsoog en Apeldoorn.

>> bezoek www.weekendesk.nl/fiets-aanbiedingen


Bikepacking Holland Fietsarrangement logo

Bikepacking Holland is een initiatief van 15 fietsvriendelijke hostels, verdeeld over heel het land. U vindt de hostels onder andere in Rotterdam, Tilburg, Leeuwarden, Maastricht, Valkenswaard, Groningen, Alkmaar, Den Haag, Amsterdam en Haarlem.

Veel fietsers zullen doorgaans voor meer landelijke overnachtingsplekken (of campings) kiezen. Bikepacking Holland is dus een uitgelezen mogelijkheid van uw fietsvakantie meer een soort meervoudige citytrip te maken.

Het idee is dat u van hostel naar hostel fietst, via een door u zelf uitgestippelde route. U kunt via de website doorgeven in welke hostels u op welke datum wilt overnachten. Bekijk de ‘Plan Your Trip‘ pagina. De betreffende hostels nemen dan binnen 48 uur contact met u op.

>>> bezoek www.bikepackingholland.nl


Wilt u liever fietsen van hotel naar hotel, in plaats van vanuit een standplaats? De volgende reisorganisaties hebben (korte) fietsvakanties van enkele dagen in hun reisaanbod, voor als u bijvoorbeeld 3 dagen wilt fietsen in Nederland. U fietst hierbij van hotel naar hotel, soms ook met bagagevervoer.

Wilt u een dag fietsen en culinair genieten, maar dan zonder overnachting? Dan is Happen & Trappen mogelijk iets voor u. Op deze pagina leest u meer informatie over dit concept.

fietsers met een fietsarrangement in Nederland
Ervaar de rust van de natuur tijdens een fietsarrangement in Nederland

Wat is een fietsarrangement eigenlijk precies?

Een fietsarrangement is een verblijf van 1 of meer overnachtingen in 1 hotel (standplaats), vaak gelegen in de natuur of bij andere prettige fietsomgevingen.

Vaak is het diner (3 of meer gangen doorgaans) inbegrepen bij de prijs, alsmede een uitgebreid ontbijt(buffet) waarmee u voldaan de trappers bestijgt. Soms krijgt u zelfs een lunchpakket of picknickmand mee.

Fietsarrangementen kunnen onderling nogal verschillen, zeker wat betreft prijs ook. Bekijk bij het boeken goed wat er wel en niet bij het arrangement is inbegrepen. Bij de fietsarrangementen van Fletcher kunt u ook van hotel naar hotel reizen bijvoorbeeld met het Klavertje Vier arrangement.

In veel gevallen stelt het hotel een fiets met versnellingen beschikbaar, of is er tenminste de mogelijkheid tot het huren van een fiets of e-bike. Uiteraard kunt u altijd uw eigen fiets meenemen. Let er in dat geval wel op dat er een veilige parkeergelegenheid voor fietsen bij het hotel is. Zeker als u een dure elektrische fiets of reisfiets meeneemt.

Vaak stelt het hotel ook een aantal mooie fietsroutes voor, soms zelfs met kaartmateriaal. Soms verwijzen ze op hun website naar bekende knooppunten-routes in de buurt van hun locatie. U kunt dan via de knooppunten fietsen, of de GPS-data downloaden en eventueel uw eigen GPS-systeem gebruiken.


* op moment dat deze pagina werd opgesteld. Check altijd de website voor de actuele voorwaarden, eventuele aanbiedingen en inhoud van een fietsarrangement.

Adverteren op deze pagina? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Heeft u onlangs een fietsarrangement gedaan en wilt u daar uw mening over kwijt? U kunt hier onder een recensie of review achter laten. Laat s.v.p. ook weten waar u dit arrangement geboekt had.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie