Fietswandelvakantie.nl

Wilt u fietsen in Drenthe? Via de website Fietswandelvakantie.nl zijn diverse interessante fietsarrangementen in deze mooie oostelijke provincie te boeken.

fietsen in drenthe Logo

Het vlakke landschap maakt dat fietsen in deze provincie voor elk niveau toegankelijk is. Als u een arrangement boekt zijn uw overnachtingen en het vervoer van uw bagage alvast geregeld. Ook krijgt u route-info mee, door de site fietswandelvakantie.nl samengesteld op basis van fietsknooppunten.

Met onze uitgebreide kennis van Drenthe hebben wij de mooiste routes met interessante en leuke attracties voor u samengesteld. – fietswandelvakantie.nl

website over fietsen in Drenthe

Adres- & Contactgegevens Fietswandelvakantie.nl

Fietswandelvakantie.nl
Hoofdstraat 61
7875 AB Exloo
website: www.fietswandelvakantie.nl
e-mail adres: info@fietswandelvakantie.nl
telefoonnummer: 0591 – 226 928


Fietsen in Drenthe

Drenthe is een fijne fietsprovincie, met naast mooie natuur tal van bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Het Hunebedcentrum in Borger, De Hondsrug, het Smalspoormuseum en het Gevangeninsmuseum in Veenhuizen zijn leuke stopt voor tijdens een fietstocht.

Over het algemeen in Drenthe erg vlak, en geschikt voor alle soorten fietsers. Afgezien van een klein hellinkje hoeft er vrijwel nergens echt zware inspanning te worden geleverd. Ideaal voor fietsers die een vlakke fietsvakantie zoeken.


Enkele Fietsvakanties in Drenthe
 • De grote Drentse Heide Tour. Een 7-daags fietsarrangement inclusief verblijf in 6 verschillende hotels, op basis van halfpension. U fietst onder andere door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, en het Dwingelderveld . Start- en eindpunt is Assen. Uw bagage wordt vervoerd. bekijk fietsvakantie
 • Rondom Giethoorn en De Koloniën van Weldadigheid. 5-daagse fietsvakantie met onder ander Giethoorn, ook wel het Nederlandse Venetië genoemd. Dagafstanden zo 40 tot 50 kilometer. bekijk fietsvakantie
 • Grote Ronde door Drenthe. 7-daagse fietsreis waarbij u de plaatsen Exloo, Erica, Coevorden, Ruinen, Norg en Assen aandoet. bagagevervoer is geregeld, en u verblijft in hotels. Dagafstanden van 50 tot 60 kilometer. bekijk fietsvakantie
 • Oer Drentse Fietsvakantie. 4 daagse fietsvakantie Anloo – Exloo – Westerbork. 40 tot 50 kilometer per dag fietsen. bekijk fietsvakantie
 • De Geschiedenis van Drenthe. 4-daags fietsarrangement. U fietst gedurende drie dagen langs plaatsen die de geschiedenis van Drenthe mede hebben bepaald: Exloo, Hunebedcentrum, Kamp Westerbork, Gevangenismuseum en het Drents Museum. bekijk fietsvakantie

Wandel-mogelijkheden in Drenthe

Bent u meer een wandelaar? Of wisselt u fietsen en wandelen graag af? Fietswandelvakantie.nl heeft ook meerdere wandelarrangementen in Drenthe samengesteld. Dit zijn 3 tot 5-daagse wandelvakanties met onder andere de Hondsrug, de Drentsche Aa en Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Ook kunt u bij hen een Pieterpad Wandelvakantie boeken. Het beroemde Pieterpad is bijna 500 kilometer lang en loopt door meerdere provincies, waaronder Drenthe. Tijdens deze wandelvakantie legt u het Pieterpad in 25 etappes af. Als u dit pad liever fietst, kijk dan eens naar de fietsgids Fietsen Langs het Pieterpad.


Goed om te weten:

 • Lekker verzorgd fietsen in Drenthe. Routes en het vervoer van uw bagage is verzorgd, en uw hotelovernachtingen al geregeld.
 • Hoewel Drenthe geen enorm groot gebied is, zijn ze er toch in geslaagd variatie aan te brengen in de verschillende reizen.
 • Op de site kunt u ook een reisgids over wandelen en fietsen in Drenthe downloaden (pdf)
 • U fietst langs fietsknooppunten, dus geen gedoe met een GPS, of veel kaartlezen.
 • De site is een initiatief van Hotel De Meulenhoek te Exloo en Fun in Nederland.
 • Let op: op de website konden wij niet zo snel terugvinden of deze organisatie is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Bezoek website

Ervaringen met Fietswandelvakantie.nl

Heeft u al eens een meerdaags fietsarrangement in Drenthe geboekt bij deze organisatie? We lezen graag terug hoe u dit ervaren hebt. Geef daarbij svp ook aan welke Drentse fietstocht u hebt gemaakt, en wat u van de routes, hotels en dergelijke vond.

Alternatieve Websites

Wilt u toch liever ergens anders fietsen dan door het Drenthse landschap? Wij hebben info over diverse andere organisaties voor fietsarrangementen. Bekijk onze algemene pagina voor fiets-arrangementen in Nederland.

Goede alternatieve reis-sites voor fietsvakanties binnen Nederland zijn Fietsrelax, TUI Nederlandse Fietsvakanties en Fital.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie