Wereldfietser

De Wereldfietser is een vereniging voor fietsreizigers. Op de website vindt men diverse activiteiten, een fietsvakantie-wiki en een fantastisch uitgebreid forum over fietsvakanties en alle aanverwante zaken. De vereniging is met name gericht op fietsers die er zelfstandig op uit trekken, zonder reisorganisatie.

Voor een bescheiden bedrag per jaar (momenteel 22 euro) bent u al lid, en ontvangt u onder meer 4x per jaar het prachtige Wereldfietser tijdschrift. De website is Wereldfietser.nl

De Wereldfietser is een vereniging van en voor fietsreizigers die degelijke informatie over het reizen op de fiets uitwisselt en hier voorlichting over geeft. Daarnaast brengen we contacten tot stand tussen fietsers in binnen- en buitenland, en we ondersteunen zo veel mogelijk de activiteiten van fietsreizigers. – vereniging De Wereldfietser

wereldfietser logo
Het logo van de vereniging

De website is een onuitputtelijke bron van informatie voor vakantiefietsers. Op de ‘Landenpagina’s vindt u info over wat de fietsomstandigheden zijn in diverse landen, zodat u uw fietsreis in een (nieuw) land gedegen kunt voorbereiden. Op het Wereldfietser Forum vindt u ongetwijfeld ook ervaringen met betrekking tot uw bestemming.

Vereniging De Wereldfietser altijd aanwezig op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht, en kan u daar meer vertellen over het lidmaatschap. Daarnaast organiseren zij ook jaarlijks een eigen beurs. Lees meer over beurzen en evenementen voor fietsers.

Als verenigingslid kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals de Nieuwjaarsborrel, reparatiecursussen en het nazomer-weekeinde op de Harskamperdennen en andere kampeerweekenden. U vindt de verenigingsagenda hier.

website de wereldfietser
De website van de Vereniging

Lid worden van Vereniging De Wereldfietser

Als u interesse hebt gekregen om lid te worden dan kan dit uiteraard. Het lidmaatschap kost op moment van schrijven 22 euro per jaar. Als lid krijgt u vier keer per jaar het magazine toegestuurd, een ledenpas, en krijgt u toegang tot het ‘members-only’ gedeelte van het forum. Lid worden van de Wereldfietser doet u via wereldfietser.nl/aanmelden.

Er is ook een ‘dubbellidmaatschap’ Wereldfietser-Europafietsers’, waarmee u zowel deze vereniging als Stichting Europafietsers ondersteunt. Dit lidmaatschap kost 30 euro. Donateur worden van Stichting Europafietsers, al dan niet via het dubbellidmaatschap levert een leuk voordeeltje op: namelijk een standaard ledenkorting bij de Fietsvakantiewinkel.

Het tijdschrift van De Wereldfietser

Vier keer per jaar ontvang t u het tijdschrift. Het tijdschrift heeft elke keer een eigen thema, en is gevuld met reisverhalen, reis-adviezen, een agenda van evenementen en andere nuttige zaken. Zelf kunt u ook een bijdrage leveren.

Het Wereldfietser Forum & Fietsvakantie-Wiki

In Nederland is er geen uitgebreider fietsvakantie-forum te vinden dan het Wereldfietser Forum. Goede kans dat er meerdere topics te vinden zijn over elke fiets-gerelateerde vraag die u zich kunt indenken.

Veel topics gaan over fietsmerken, fietstechniek en -onderdelen, maar aangezien veel fietsreizigers ook graag kamperen is er ook veel aandacht voor (lichtgewicht) tenten, fietstassen, gasbranders, kookgerei en andere fietsvakantie-artikelen.

Ook als u een reisgenoot zoekt voor een fietsreis kunt u proberen via het forumonderdeel ‘Reisgenoten’ een fietsmaatje te vinden. Het Wereldfiets forum wordt actief gemodereerd. U vindt het forum hier.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo