Cycling Europe Benjaminse Routes

Uitgeverij Benjaminse stelt lange-afstand-fietsroutes samen door diverse Europese landen. Ideaal voor fietsers die zelfstandig, dus zonder reisorganisatie, Europa willen ontdekken.

De bekendste fietsroutes van Paul Benjaminse zijn wellicht Onbegrensd Fietsen naar Rome en Onbegrensd Fietsen naar Barcelona, maar er zijn vele andere gidsen beschikbaar. De website van de uitgeverij is cyclingeurope.nl

Onze routes gaan ook soms over heuvels en door bergen, maar we proberen de fietser altijd zo geleidelijk mogelijk te laten klimmen zodat je altijd van de reis kan blijven genieten. – Paul Benjaminse, Cycling Europe

Hoe divers en uitgebreid het fietsroute-netwerk van Cycling Europe is komt tot uiting in hun overzichtskaart. Het leeuwendeel van de routes loopt door bekende fietslanden als Frankrijk, Italië en Spanje. U kunt ook kiezen voor meer avontuurlijke landen als Ierland of bijvoorbeeld Griekenland.

 

benjaminse routes kaart overzicht
Een overzicht van de routes van Cycling Europe. © Benjaminse Uitgeverij

Adres- & Contactgegevens Uitgeverij Benjaminse

Cycling Europe / Uitgeverij Benjaminse
website: www.cyclingeurope.nl
e-mail adres: fiets@cyclingeurope.nl
telefoonnummer:

De fietsgidsen zijn online te bestellen via de website van Paul Benjaminse zelf, of via Reisboekhandel De Zwerver en de Fietsvakantiewinkel.


De Fietsgidsen van Cycling Europe

De gidsen hebben aan de binnenkant van de kaft een overzichtskaart, waarop onder andere (grotere) steden en campings staan aangegeven. Ook ziet u hier weke trajecten uit daadwerkelijke fietspaden bestaan, en welke uit (vaak autoluwe) wegen.

Onder de kaartjes zelf is het hoogteprofiel en de afstanden tussen steden/dorpjes aangegeven. Praktisch voor het doen van boodschappen, en het inschatten van hoe zwaar een dagetappe gaat worden. Ook staan hotels en campings vermeld, inclusief adres en prijsindicatie.

Zelf heb ik met veel plezier gebruik gemaakt van de routeboekjes naar zowel Rome als Barcelona. De gids voor Parijs is al jaren in huis, maar helaas is het er tot op heden niet van gekomen de route te fietsen.

 

voorbeeld pagina benjaminse fietsgids
Een voorbeeld van een kaart uit de fietsgids naar Rome. © Benjaminse Uitgeverij

Enkele bekende fietsroutes van Benjaminse:
 • Onbegrensd Fietsen naar Rome. Waarschijnlijk de bekendste fietsroute van deze uitgeverij: de fietsroute naar Rome. De route is opgedeeld in 3 deeltrajecten, en dus in evenveel gidsjes. De deeltrajecten zijn Maastricht – Basel, Basel – Florence, en Florence – Rome. Afhankelijk van de varianten die u kiest is de route zo rond de 1900 km lang. bekijk route
 • Onbegrensd Fietsen naar Parijs. En eventueel ook weer terug. De fietsafstand van Eindhoven naar Parijs is ongeveer 490 kilometer, en vanaf Maastricht 500 kilometer. Afhankelijk van uw startpunt komt u langs verschillende abdijen, Dinant en Laon. Beide varianten zijn in 1 gids ondergebracht. bekijk route
 • Onbegrensd Fietsen naar Barcelona. Groene fietsroute van Eindhoven naar Barcelona, verdeeld over 2 gidsen. Afstand: 1690 km. Veel fietsers fietsen tot Girona, en nemen daar de trein naar Barcelona. Dit omdat het laatste deel drukker en minder geschikt is voor fietsers. Persoonlijk vond ik het zeer goed te doen. De 2 delen bestaan uit: Eindhoven – Cluny en Cluny – Barcelona. Er zijn in de gidsen diverse route-varianten beschikbaar. bekijk route
 • Fietsen door de Veneto. Route-netwerk in de Veneto, onder andere tussen de steden Vicenza, Verona, Padua, Venetië en Treviso. Ideaal voor fietsers die niet zo van klimmen, maar wel van Italië houden. Hier en daar valt te kiezen voor varianten met meer hoogtemeters. Sluit eventueel mooi aan op de route ‘Salzburg naar Venetië en Istrië’. bekijk route
 • Fietsroute De Zilverroute. Voor fietspelgrims die eens een camino willen fietsen die niet in het noorden start. Deze 1000 kilometer lange pelgrimstocht, in het Spaans de ‘Via de la Plata’, loopt van Sevilla naar Santiago de Compostela. Bezienswaardig zijn onder andere Salamanca en Zamora. bekijk route

Andere fietsgidsen van Benjaminse zijn onder andere Andalusië, Ruta Iberica, La Vélodyssée en de Veloroute du Soleil. Het gehele overzicht vindt u op de website.


Georganiseerde Reizen op basis van Benjaminse Routes

Voor fietsers die graag een van de routes zouden fietsen, maar niet zelf hun accomodaties en dagafstanden willen uitzoeken is er een oplossing. Reisorganisatie TRAP Reizen biedt georganiseerde reizen aan op basis van de Benjaminse Onbegrensd Fietsen routes.

Uw slaapplaatsen zijn vooraf geregeld, en de dagetappes zijn niet al te lang, zodat u de tijd hebt om onderweg points of interest te bekijken, en bij aankomst nog energie hebt om de avonduren prettig te besteden.

Routes die momenteel worden aangeboden door TRAP Reizen zijn onder andere Salzburg – Venetië en het Rondje Veneto.

Fietst u liever de beroemde Benjaminse Rome Route? Dat kan met reisorganisatie Fital Fietsvakanties. Alle drie de etappes van de Benjaminse Fietsroute naar Rome zijn bij hen afzonderlijk te boeken.


Goed om te weten:

 • Onbegrensd Fietsen door Europa op basis van gedetailleerde fietsgidsen
 • Info over o.a. bezienswaardigheden, afstanden, hoogteprofielen en overnachtingsmogelijkheden
 • GPS tracks te downloaden op de website
 • Bekende fietsroutes naar Rome, Barcelona, Parijs en de Middellandse Zee
 • Sommige tochten zijn te boeken als georganiseerde fietsvakantie bij TRAP Reizen
 • Gidsen zijn online te bestellen bij de maker: Bezoek website

Ervaringen met de Fietsgidsen van Benjaminse

Heeft u al eens gebruik gemaakt van een van de routeboekjes van Cycling Europe? We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Op de site van Benjaminse zelf is overigens per gids ook een sectie met aanvullingen en reacties van fietsreizigers te vinden.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “Cycling Europe Benjaminse Routes”

 1. Net de maasroute gefietst a.d.h.v. de Gids. Allereerst complimenten het boek geeft de hele sfeer van de route goed weer. Nergens gestuit op problemen. Rond Verdun nog steeds “werk in uitvoering” en dus de enige plek waar je zelf enig zoekwerk moet doen.

  Aanvullingen vooral voor wat betreft Accommodatie,s:
  – Waulsort B&B Windsor, Rue des Villas 54. – Inclusief grote fietsenstalling- prima accommodatie
  – Bislee (vlak bij St Michiel) Hotel La table des bons peres – Bislee (incl grote fietsenstalling)
  – Melay (een tweede Nederlandse B&B) B&B la Bagatelle, 33 Rue de Moges. (incl fietsenstalling)

  – Het Hotel in Vaucouleurs Lor,n adres 12 Rue Maginot heeft een grote afgeloten fietsenstalling.
  – In Domremy is de B&B le pas je Jehanna bestaat niet meer.

  Nog een opmerking over de route: pagina 27 en beschrijving op pagina 54)
  Wij namen vanaf Sommerecourt de officiele route en dan kom je boven Sommerecourt het allerslechtste stuk weg tegen (van zeg 1 KM) van de gehele maasroute. sommeige meters hebben we gelopen)
  Maar ik moet zeggen die offieciele weg is mooi.

  Nogmaals wij zijn tevreden gebruikers van jullie gids DE MAASROUTE.

  Beantwoorden

Plaats een reactie