Asian Way of Life – AWOL

Asian Way of Life, ook wel bekend onder de naam ‘AWOL’, organiseert al meer dan 35 jaar individuele fietsreizen op verre bestemmingen buiten Europa.

Asian Way of Life logo

Gedurende deze reizen heeft u onderweg alle vrijheid om uw eigen tempo, afstanden, rustdagen, bezoeken van bezienswaardigheden en accommodaties te bepalen.

Voorheen ging het alleen om landen binnen Azië, maar de laatste jaren zijn daar nog enkele bestemmingen bij gekomen, zoals Zuid-Afrika, Cuba en Nieuw-Zeeland. Met AWOL kan men inmiddels in 17 verschillende landen op fietsreis. Een overzicht vindt u op hun website awol.nl.

Per land zijn verschillende reizen te maken, variërend in route, zwaarte en reisduur. Fietsen buiten Europa klinkt misschien voor sommigen te avontuurlijk, maar er zijn reizen voor elk niveau. en voor elk seizoen.

Asian Way of Life biedt All-In-Pakketten (inclusief vliegticket, GPS, routeboekje, luchthaven-transfer et cetera), maar u kunt ook een reis op maat aanvragen. Wil u een aantal dagen niet op de fiets zitten? Dan kunt u op sommige bestemmingen excursies of activiteiten bij boeken.

Individuele fietsreizen buiten Europa, en dan met name in Azië; daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Al ruim 35 jaar. – awol.nl

asian way of life website

Adres- & Contactgegevens Asian Way of Life

AWOL
adres: Schoenerweg 1b, 8042 PJ Zwolle
openingstijden: langskomen kan, maar wel op afspraak.
website: www.awol.nl
e-mail adres: info@awol.nl
telefoonnummer: 038-203 2002


Aziatische Fietsvakanties van Asian Way of Life

Op dit moment kunt u in de volgende Aziatische landen een fietsreis boeken: China, Cambodja, de Filipijnen, Indonesië, Japan, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Myanmar, Sri Lanka, Zuid-Korea en Thailand.

U neemt in principe uw eigen fiets mee in het vliegtuig, maar op sommige bestemmingen biedt AWOL ook de mogelijkheid om fietsen te huren.

Op de website staat per reis de zwaarte aangegeven. Onder andere hoogtemeters, maar ook dagafstanden, kwaliteit van de weg, drukte van het verkeer en andere zaken bepalen de zwaarte van een reis. U kunt altijd advies inwinnen als u hier vragen over heeft. Als de zwaarte van de reis belangrijk voor u is kunt u via deze zoekfunctie gelijk een aantal reizen filteren.

Verder staat per reis met twee cijfers aangegeven in welke mate de tocht ‘avontuurlijk’ en ‘cultureel’ gekwalificeerd wordt.

banner asian way of life

Enkele bekende fietsvakantie-bestemmingen van AWOL zijn:

In Cambodja heeft u de keuze uit de volgende 5 fietsreizen, variërend in zwaarte van 1 tot 3 op een schaal van 5. Bekijk het overzicht van fietsvakanties in Cambodja op awol.nl/cambodja.

 • Vietnam, Laos en Cambodja: van Hanoi naar Siem Reap
 • Van Ubon Ratchathani via Zuid Laos naar Siem Reap
 • Ongerept Cambodja
 • De Mekong Route
 • Dwars door Cambodja

In Thailand zijn er maar liefst 19 routes te fietsen. Het volledige overzicht vindt u hier. Dit is een greep uit de reismogelijkheden:

 • Van Ubon Ratchathani via Zuid-Laos naar Bangkok
 • Van Chiang Mai naar Luang Prabang
 • Van Kunming naar Bangkok
 • Thailand, van Chiang Mai naar Bangkok

Liever fietsen in China? De vijf beschikbare fietsvakanties zijn de volgende:

 • De Kleurrijke Route
 • De Ontdekking (Kunming-Hanoi)
 • De Ontmoeting met start en finish in Canton (Guangzhou)
 • Door de Tijgerkloof
 • Van Kunming naar Bangkok

Ook Vietnam is een populaire fietsbestemming, waar een 5-sterren, dus zwaarste categorie fietsreis te vinden is, door Noord-Vietnam. Bekijk deze en de overige 8 reizen van Asian Way of Life op awol.nl/vietnam.

 • Noord Vietnam & Noord Laos
 • De Mekong Delta
fietsen op de Filipijnen
fietsen op de Filipijnen

Fietsvakanties buiten Azië

Sinds enige tijd biedt AWOL ook een aantal fietsreizen buiten Azië aan. Momenteel zijn dit Cuba, Turkije, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Marokko. AWOL Specials zijn eenmalige reizen naar een bestemming die niet in het standaard reisaanbod zit.

Op Cuba gaat het om een rondreis; u fietst dus een ronde met start- en eindpunt Havanna. De 1.200 kilometer lange tocht van 18 of 19 etappes neemt u over verharde en onverharde wegen mee terug in de tijd, naar het authentieke Cuba. Bekijk reis

In Turkije gaat het om een 1.000 kilometer lange fietstocht (korter kan ook) van de hoofdstad Istanbul naar Egirdir. Hoogtepunten onderweg zijn ondermeer De Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, Kuşcenneti National Park, de kalkterrassen van Pamukkale en de ruïnestad Efeze. Bekijk reis

In Nieuw-Zeeland fietst u bijna 2.700 kilometer over het Zuid-Eiland, met start en finish in Christchurch. De zwaarte van deze reis wordt gekwalificeerd als ‘4’, mede door de vele kilometers die moeten worden afgelegd. De reis duurt dan ook maar liefst 9 weken. Hoogtepunten zijn onder andere Mount Cook, de fjorden Millford Sound en Doubtfull Sound en natuurlijk de bijzondere fauna van Nieuw-Zeeland, zoals orka’s en walvissen. Bekijk reis

Liever naar Zuid-Afrika? In 2021 organiseert Asian Way of Life een eenmalige reis door Zuid-Afrika. Hoogtepunten: Kruger National Park, wildlife en natuurlijk Kaapstad. Bekijk reis

De andere fietsreis op het Afrikaanse continent is die in het noordelijk gelegen Marokko. Deze reis van 3.5 weken (zwaarte 4) loopt langs de zuidkant van de hoge Atlas. Hoogtepunten van de 950 kilometer lange reis zijn onder andere de Hoge Atlas zelf, de Dadeskloof,  Koningsstad Marrakech en het UNSECO-werelderfgoed Aït Ben Haddou. Bekijk reis


Goed om te weten:

 • Individuele avontuurlijke en culturele fietsreizen in diverse landen buiten Europa, met name in Azië
 • Ruime keuze uit routes door Laos, Cambodja en Vietnam
 • Inclusief routeboekje en GPS-tracks zijn bij te bestellen
 • Persoonlijke service
 • Fietsen op uw eigen tempo. Reizen voor elk niveau
 • Aangesloten bij ANVR en GGTO garantiefonds

Ervaringen met AWOL

Heeft u al eens een fietsreis geboekt bij Asian Way of Life? Dan ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig aan uw ervaring. Als u het leuk vindt kunt u een korte review of reisverslag achterlaten onderaan dit artikel. Geef daarbij ook aan wat uw bestemming was.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van Asian Way of Life bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties in Azië. Goede alternatieven zijn SNP Reizen, Djoser Fietsreizen en ook Eigen-Wijze Reizen heeft fietsreizen buiten Europa.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie