Het Franse Pad: fietsen in de Berry en de Bourbonnais

Ontdek Le Berry en Le Bourbonnais in midden-Frankrijk op de fiets. Zij zijn ‘Het Franse Pad’: Vier bevriende collega’s, die al enige tijd in De Berry en de Bourbonnais wonen, het groene hart van Frankrijk.

Na veel renovaties en verbouwingen hebben zij hun huizen omgetoverd tot een prachtige sfeervolle gîte, chambre d’hôtes of woonboerderij.

Samen organiseren ze sinds maart 2017 wandel- en fietstochten die door de departementen Cher, Allier, Indre en Creuse lopen. Deze zijn te boeken via hun website hetfransepad.com, maar ook via de bekende reisorganisatie TUI Reizen.

Vanaf het moment dat je op het eerste adres arriveert kun je rekenen op een hartelijke ontvangst en een familiaire, gemoedelijke sfeer met persoonlijke aandacht. Dit alles staat garant voor een heerlijke fietsvakantie in Frankrijk.

Wandel- en fietsrondreis

Je wandelt of fietst zorgeloos door het Franse boerenland van het ene huis naar het andere; een unieke fiets- of wandelvakantie met gratis bagagevervoer, geheel verzorgd en op basis van volpension. 

Heb je pech of hulp onderweg nodig? Een telefoontje en ze lossen je vraag op en helpen je met heel veel plezier weer op weg. Je hoeft eigenlijk alleen maar te wandelen of te fietsen en zij zorgen voor de rest!

De wandeltochten zijn ongeveer 15- 20 kilometer per dag, maar ze kunnen u ook een eindje op weg helpen als je ervoor kiest om minder lang onderweg te zijn. De fietsroutes zijn  circa 40- 60 km en zijn uitermate geschikt voor de e-bike of de sportieve fietser die houdt van een heuvelachtige omgeving, met zo nu en dan vals plat.

Het Franse Pad: La joie de vivre en France

Ze leven, wonen en werken hier allemaal op onze eigen manier en hoe ze dat doen, delen zij graag! Zij zijn verliefd geworden op de ongerepte natuur van deze streek, op de fantastische wandelweggetjes en bospaden, de mooie landschappen en willen iedereen daarvan laten meegenieten.

De natuur is ongerept, je kunt soms uren wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Dat geldt ook voor de typische Franse dorpjes in deze streek. Dit prachtige gebied verdient het om door een ieder te worden ervaren en die even los wil komen van de alledaagse hectiek. 

Het Franse Pad accommodatie Le Chant-hibou
Le Chant-hibou: een van de accomodaties van Het Franse Pad

De accommodaties van Het Franse Pad

Hun verblijven zijn zeer divers, de ene keer slaap je bij hen in een chambre d’hôtes, de andere keer logeer je een nachtje in een authentieke typische Franse gîte. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal hoe zij in deze Franse streek zijn beland, waar ze wonen en werken maar vooral ook met volle teugen genieten.

De mensen achter Het Franse Pad zijn hier ‘thuisgekomen’ en laten je graag de mooie plekjes die ze zelf hebben ontdekt tijdens de door ons uitgestippelde wandel- en fietsroutes zien.

fietsen in de Berry en de Bourbonnais
fietsers kijken aan het einde van hun fietsvakantie uit over het meer bij accommodatie Domaine Bonneblond

Reserveren

De fiets- en/of wandelrondreis is te reserveren als een 7- of 9-daagse all-inclusive vakantie. Hierbij is inbegrepen overnachtingen, ontbijt, lunchpakket, welkomstdrankje, driegangenmenu met drank naar keuze én bagagevervoer. Je kunt op fietsvakantie via Het Franse Pad vanaf 695 euro p.p (op moment van schrijven). Bekijk alle details op de website: www.hetfransepad.com.

Zoals eerder vermeld zijn de arrangementen van Het Franse Pad ook te boeken via TUI Reizen, als je dat liever doet. Lees hier meer over de fietsvakanties de TUI. Om een indruk te geven van de ligging van de 4 accommodaties van Het Franse Pad volgt hier een kaartje:

Kaart accommodaties het Franse Pad

Voor meer info over de fietsroutes en voorbeelden van wandel- en fietsarrangementen en het programma van dag tot dag bezoek je ook hun website.

Heb jij al eens gefietst via Het Franse Pad? Dan vind ik het leuk als je hier onder een korte review of reisverslagje achter wilt laten. Jouw ervaringen zijn meer dan welkom voor andere lezers!

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “Het Franse Pad: fietsen in de Berry en de Bourbonnais”

  1. Wij hebben de fietsvakantie gedaan: Wat was het een belevenis! De mooiste logeerplekken, de liefste gastvrouwen en gastheren, de prachtigste routes en de geweldigste vergezichten. Met (zadel)pijn in het hart weer terug naar huis. 🤪

    Alles top verzorgd en overal aan gedacht. Van de thermoskan koffie en bidons met water tot zelfs een zakje chips voor onderweg om het zoutgehalte weer aan te vullen na de inspanningen. Het is niet uit te leggen maar een geweldige ervaring! En zeker voor herhaling vatbaar 👍👍👍

    Beantwoorden

Plaats een reactie