Fietsvakanties per bus

Op bus fietsvakantie: zelfstandig of via een reisorganisatie, en dan heb je nog de keuze tussen individuele fietsvakanties of in een groep. Het is mij uitstekend bevallen. Regelmatig ben ik met de fietsbus van Cycle Tours naar een bestemming in Frankrijk of Slovenië gereden om aldaar individueel een mooie ronde te fietsen.

Ook zijn er reisorganisaties die fietsvakanties per bus aanbieden waarbij je als groep een mooie reis gaat maken. Denk bijvoorbeeld aan Fital Fietsvakanties. De bekende reisorganisatie OAD Reizen heeft zowel groeps- als individuele fietsvakanties per bus.

Fietsvakanties met de bus kunnen goed in Europa gehouden worden. Zo is het mogelijk om naar verschillende locaties zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Denemarken enz. Hieronder gaan we kijken naar de reisorganisaties die fietsvakanties met de bus aanbieden en de voordelen van fietsvakanties met de bus. 

Op Bus Fietsvakantie: Reisorganisaties voor fietsvakanties met de bus

Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met de aanbieders van fietsvakanties met de bus. Het boeken van een fietsvakantie met de bus kan via de website van de reisorganisatie (zie de links). De volgende reisorganisaties bieden fietsvakanties met de bus:

  • OAD (Duitsland, Oostenrijk, Italië)
  • Fitál (Nederland, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië)
  • Cycle Tours (Frankrijk)
  • Dalstra (De grootste aanbieder)
  • ECKTIV (Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Duitsland)
  • Effeweg (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk)

OAD

Bij OAD kun je verschillende fietsvakanties met de bus boeken naar onder andere Duitsland, Oostenrijk en Italië. De fietsvakanties waar je uit kunt kiezen, zijn individueel of begeleid met anderen. Bij het boeken van zo’n reis zijn de overnachtingen al voor je geboekt. Bekijk de bus fietsvakanties van OAD Reizen.

Fitál

Fitál biedt fietsvakanties aan in Nederland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Tijdens de busreis kun je je favoriete fiets of e-bike gratis meenemen in de fietstrailer. Voor het reizen worden alle fietsen goed vastgezet om ongelukken tijdens het reizen te voorkomen. 

Bij elke fietsvakantie gaat er een fietsbegeleider mee, waardoor je zelf kunt kiezen voor individueel fietsen of in een groep. Tijdens de fietsvakanties met de bus fiets je gemiddeld 50 km. Hierdoor kun je tussendoor musea en bezienswaardigheden bekijken of kun je een drankje drinken in een café. Het fietsen kan in je eigen tempo. Bekijk de fietsvakanties per bus van Fital Reizen.

Cycle Tours

Bij Cycle Tours kun je fietsvakanties met de bus vinden in Frankrijk. Cycle Tours biedt een fietspendelbus met de mogelijkheid om je fiets op te hangen in een trailer achter de bus. Hier kun je je eigen fiets of e-bike door meenemen. Tijdens zo’n fietsvakantie kun je zowel sportief als ontspannen fietsen. Ze bieden groepsreizen aan, waarvan een aantal in samenwerking met Sawadee. Lees meer over de fietsvakanties van Sawadee. Ook kun je individuele fietsvakanties boeken, van verschillende niveaus.

Je kunt bij CycleTours ook gewoon een losse busreis boeken. Dit kan een enkeltje zijn of een retour. Bij een retour met de fietsbus kun je zelfs kiezen voor verschillende uitstap- en opstapplekken. Zo ben ik zelf ooit met Cycle Tours naar Bled gereisd, en met hen vanaf Villach weer terug naar Nederland gereisd. Bekijk de website van CycleTours.nl.

Dalstra Reizen

Dalstra is de grootste aanbieder aan fietsvakanties met de bus. Er zijn veel verschillende landen in Europa waar je naartoe kan gaan, zoals Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Kroatië, Malta en Luxemburg. De bus is een speciale comfortbus met een trailer voor de fietsen. Er zijn geen limitaties voor elektrische fietsen. Bekijk het aanbod van Dalstra Reizen.

ECKTIV

ECKTIV biedt fietsvakanties met de bus aan met overnachtingen. Dit houdt in dat alle overnachtingen voor je geregeld zijn, samen met een heen- en terugreis. Hier kun je naar landen reizen zoals Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De hele dag door kun je bij de touringcar en het personeel terecht. Op deze pagina kun je meer lezen over de reisorganisatie ECKTIV.

Een aantal voorbeelden van bus fietsvakantie bestemmingen: Tirol, Toscane en het Fietserspad, het Pieterpad maar dan voor fietsers. Bekijk alle fietsvakanties op ECKTIV.nl

Effeweg

Bij Effeweg kun je voor fietsvakanties met de bus naar landen als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk gaan. Hier kun je de hele dag vrij invullen en individueel fietsen. Ook kun je ervoor kiezen om samen met een begeleider te fietsen en met de geplande excursies mee gaan. Je kunt je eigen fiets in de bus meenemen. Ook kun je een fiets of e-bike huren. Bekijk de fietsreizen van Effeweg.

Fietsvakanties per Bus

Fietsvakanties met de bus zie je steeds meer terug. Op de locatie voor de fietsvakantie komen, kan best een lastige klus zijn. In plaats van een eigen auto meenemen, kun je ook kiezen voor fietsvakanties met de bus. 

Tijdens fietsvakanties met de bus kun je veel zien, terwijl je actief bezig bent. Tijdens een fietsvakantie kun je langs veel verschillende dorpjes, natuur en verschillende bezienswaardigheden rijden. Een route tijdens je fietsvakantie met de bus kun je op je eigen houtje ontdekken of samen met een begeleider. 

Bus Fietsvakantie Cycletours
Fietsbus van CycleTours

De voordelen van fietsvakanties met de bus

Er zitten een aantal voordelen aan fietsvakanties met de bus. Zo zorgen fietsvakanties met de bus ervoor dat je een fietsvakantie met veel vrijheid kunt krijgen. Het is makkelijk om met de bus naar de locatie te gaan en een uitgeplande route te hebben. Hierdoor kun je voordelig en gemakkelijk op reis gaan. 

Tijdens een fietsvakantie kun je route die alvast voor je uitgestippeld is volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om de route van de reisorganisatie te volgen. Je hebt hierdoor alle vrijheid om onderweg bezienswaardigheden te zien, zolang je voor een terugreis maar weer bij de bus bent. Soms zijn de overnachtingen ook al voor je geregeld. 

Veel van een gebied zien

Een fietsvakantie zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier veel van het gebied om je heen kunt zien. Er is vaak door de reisorganisatie een route uitgestippeld die je kunt volgen, maar je kunt ook je eigen plan trekken. Je kunt altijd genieten van de omgeving om je heen tijdens het fietsen. 

Een reisorganisatie heeft soms ook excursies te bieden. Je kunt op je eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken, maar je kunt ook met de excursies meegaan. Het is altijd mogelijk om op je eigen tempo te fietsen. Soms zijn de overnachtingen wel geboekt door de reisorganisatie. Hierbij is meestal rekening gehouden met elk tempo fietsen, waardoor je niet hoeft te haasten.

Het vervoer naar de locatie

Het vervoer naar de locatie is een groot voordeel van fietsvakanties met de bus. Dit komt omdat je samen met je fiets in een speciale fietsbus kunt reizen. Deze bussen hebben vaak een trailer waar je fietsen en e-bikes in vervoerd kunnen worden. In de bus zelf kun je comfortabel en veilig reizen naar de locatie. 

Aangezien je tijdens het fietsen niet zoveel bagage nodig hebt, hebben de bussen vaak een limiet van tussen de 20 kg en 30 kg aan bagage. Hierdoor kun je je tas makkelijk meenemen in de bus. De bagage moet je wel zelf van overnachting naar overnachting vervoeren. 

Milieuvriendelijk reizen

Fietsvakanties met de bus zijn erg milieuvriendelijk. Dit komt omdat de bussen vaak op elektriciteit rijden. Dit zorgt ervoor dat de bussen nauwelijks uitstoot hebben. Het reizen met een fietsbus is zelfs milieuvriendelijker dan reizen met de trein. Voor een bewuste keuze, is dit de beste optie. 

Het is voor jezelf ook voordelig om met de bus naar locatie te reizen. Het kost misschien iets meer tijd dan met het vliegtuig of de trein, maar hier bespaar je weer geld mee. Fietsvakanties met de bus zijn voor iedereen voordelig. 

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo