Fletcher Klavertje Vier Fietsen

Heb je zin in een korte fietsvakantie in een fraaie fietsregio in eigen land? Denk dan eens aan een Klavertje Vier Fiets Arrangement van Fletcher. Hierbij fiets je tijdens 4 of 5 dagen van hotel naar hotel. En dat allemaal in een mooi fietsgebied in Nederland! De routes zijn al voor je samengesteld. Bekijk de actuele arrangementen op klavertjevierarrangement.nl

Je overnacht in uitstekende Fletcher hotels, inclusief elke dag een goed ontbijt, drie-gangen-diner en gratis gebruik van de hotel-voorzieningen. Sommige Fletcher hotels hebben bijvoorbeeld een BLUE Wellness-Center.

Flechter hotels logo

Er zijn momenteel 8 verschillende Klavertje Vier Arrangementen, verspreid over heel Nederland. De gemiddelde fietsafstand per dag is 46 kilometer. Vind je dat te veel? Soms kun je de route afsnijden, of kies voor het Klavertje Vier Arrangement in Zeeland, waar de gemiddelde dagelijkse fietsafstand slechts 25 kilometer is.

Kies op de website de fietsregio waar je wilt gaan fietsen en boek je arrangement. Dit zijn 3 of 4 x overnachtingen met ontbijt en fietsroutes, samengesteld door de ANWB. Verderop in dit artikel vind je specifiekere uitleg van deze fietsarrangementen van hotel naar hotel.

Van alle genoemde arrangementen is overigens ook een wandel-variant! Deze vind je op dezelfde website.

Fletcher Klavertje Vier fietsen


Wat kun je precies van het Fletcher Klavertje Vier Fietsen Arrangement verwachten?

Fletcher heeft als hotelketen een flink aantal hotels in ons land. Een deel hiervan vind je een mooie fietsregio’s; bijvoorbeeld bij bossen, hei of de kust. Je hebt de keuze uit 4- of 5-daagse fietsarrangementen. De prijzen verschillen uiteraard.

Als je een keuze hebt gemaakt voor een regio waar je wilt gaan fietsen boek je je arrangement online. Je keuze voor een regio bepaalt of je 4 of 5 dagen gaat fietsen (wandelen is dus ook mogelijk). Je bagage wordt overigens dagelijks naar het volgende hotel gebracht, dus je hoeft geen fietstassen mee te nemen om al je bagage te vervoeren. Naast een ontbijtbuffet is ook dagelijks een 3-gangenmenu inbegrepen, net als de speciaal door de ANWB samengestelde fietsroutes. Die fietsroutes zijn gemaakt aan de hand van de bekende fietsknooppunten. Zo kun je onderweg zonder navigatie eenvoudig je weg vinden.

Bij alle Fletcher hotels is het mogelijk een e-bike te huren. Handig als je geen zin hebt je eigen fiets mee te nemen, of als je 4×45 km best pittig vindt. Over het huren van een ‘gewone’ fiets kon ik niets vinden op hun website. Je kan ook een snelle e-chopper huren, maar hier heb je wel een AM rijbewijs voor nodig. Ik zou zeggen: neem lekker de tijd en ga Klavertje Vier fietsen op een gewone fietst of desnoods e-bike.

Je hoeft alleen maar te fietsen en te genieten van de omgeving. Kom je met de auto? Je kunt dan gratis parkeren bij het hotel waar je start. Je auto staat dus veilig terwijl jij de fietspaden in de omgeving gaat verkennen.

Klavertje Vier Fietsen Locaties
De locaties waar je een Klavertje Vier kunt fietsen.

Klavertje Vier Fiets-Arrangement van dag tot dag

Misschien vind je het prettig om precies te weten wat je te wachten staat. Ik vind dat persoonlijk wel altijd tenminste. Van dag tot dag is het programma als volgt;

 • Aankomst bij het eerste hotel (gratis parkeren indien nodig)
 • Diner en overnachting in dit starthotel
 • Fietstocht met routebeschrijving naar het volgende Fletcher hotel. In de beschrijving vind je ook interessante hoogtepunten onderweg.
 • Bij aankomst na de fietstocht ga je naar je kamer; je vervoerde bagage staat klaar
 • 3-gangen diner in het restaurant
 • Gratis gebruik van de hotelfaciliteiten
 • Uitgebreid ontbijt, en weer een mooie fietstocht naar het volgende hotel.
 • En zo gaat het 3 of 4 dagen verder.

Leuke extra’s: naast gratis parkeren en gratis WIFI mag je ook (indien aanwezig) gebruik maken van de BLUE Wellness faciliteiten bij Fletcher Hotels. Omdat het om klavertje-routes gaat kan je vaak zelf kiezen bij welk hotel je wilt starten. Dit is ook het hotel waar je uiteindelijk weer eindigt.

Wil je heel graag van BLUE Wellness faciliteiten gebruik maken, kies dan een fietsarrangement waarbij je langs een hotel komt dat dat aanbiedt. Je vindt alle benodigde informatie op klavertjevierarrangement.nl.

Welke Klavertje Vier Fietsen Arrangementen zijn er op dit moment?

Op de website vind je een actueel overzicht met locaties waar 4- en 5-daagse fietsarrangementen worden aangeboden. Dit verschilt per regio. Momenteel heb je deze opties:

 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Veluwe Noord
 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Het Gooi
 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Zeeland
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Veluwe-Zuid
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Limburg
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Brabant
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Noord-Nederland
 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Zeeland
 • Bekijk de details en de hotels waar je langs fietst op de website klavertjevierarrangement.nl

Na een heerlijke dag fietsen over de Veluwe kom je aan in het volgende hotel uit de route. Parkeer je fiets, want het is nu tijd voor ontspanning! Neem bijvoorbeeld een duik in het zwembad of geniet van een drankje op het terras, elk hotel heeft andere fijne faciliteiten

Alternatieve aanbieders van fietsarrangementen

Heb je geen Klavertje Vier Fietsarrangement gevonden dat volledig voldoet aan je wensen? Kijk dan eens bij Valk Fietsen, Voordeeluitjes.nl of HotelSpecials. Het gehele overzicht vind je op onze pagina over fietsarrangementen.

Wellicht interessant ook: de pagina met (korte) e-bike vakanties. Heb je al eens een Klavertje Vier Arrangement gefietst? Dan vind ik het leuk je ervaringen terug te lezen op deze website. Je kunt hier onder een korte review met jouw ervaringen achterlaten. Of ga je binnenkort een Fletcher Klavertje Vier fietsen? Dan vind ik het leuk als je alvast laat weten welke het wordt.

Zelf hoop ik ooit ook zo’n route van Fletcher te fietsen; ik zal dan foto’s en een verslag plaatsen. Ik heb nog geen keuze gemaakt voor een regio. Welke zou jij me aanraden?

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo