Bilderberg Fietsarrangementen

Met Bilderberg Fietsarrangementen fiets je een aantal dagen over de prachtige Veluwe of maak je bijvoorbeeld dagtochten in de mooie heuvels rond Vaals.

Bilderberg logo

Je kunt kiezen uit een fietsarrangement waarbij je van hotel-naar-hotel fietst, of vanuit een standplaats-hotel.

Hun bekendste fietsarrangement is het Bilderberg Klavertje Vier, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Bekijk ze op bilderberg.nl/fietsarrangementen.

Wat zijn de Bilderberg Fietsarrangementen?

Niet iedereen houdt van lange fietsvakanties met fietstassen vol kampeerspullen. Voor hen zijn fietsarrangementen een uitkomst. Diverse hotelketens, waaronder Bilderberg Hotels, bieden dit soort meerdaagse fietsarrangementen aan. Je overnacht 1 of meer nachten in een uitstekend hotel en geniet van een goed ontbijt alvorens je de pedalen op gaat.

Bilderberg Hotels website

Bilderberg’s geliefde fietshotels zijn allemaal gelegen op prachtige locaties. Aan de rand van het bos, op een oud landgoed of bijvoorbeeld in een kasteel.

Je overnachting(en) zijn inclusief ontbijt en handige fietsroutes. bij sommige arrangementen krijg je ook sap en snack voor onderweg mee. Als je het Klavertje Vier (zie onder) of een e-bike arrangement boekt is ook het diner inbegrepen. Sowieso kun je een diner altijd bijboeken in de boekingsmodule. In de module wordt ook de mogelijkheid geboden huurfietsen toe te voegen aan je boeking. Ze verhuren zowel reguliere fietsen als e-bikes.

Het Bilderberg Klavertje Vier Fietsarrangement 

Het meest populaire arrangement van Bilderberg is het Klavertje Vier arrangement op de Veluwe, waarbij je gedurende 4 dagen van hotel naar hotel fietst. Het totale arrangement is 5-daags. De dagafstanden zijn rond de 50 kilometer, en je bagage wordt vervoerd.

Wil je het Bilderberg Klavertje Vier fietsen; lees dan meer over dit arrangement op hun website: bilderberg.nl/klavertje-vier.

Dit fietsarrangement is inclusief fietsroutes naar het volgende hotel, 4 overnachtingen, 4x Bilderberg ontbijt en 4x een culinair diner. Tijdens deze korte fietsvakantie fiets je achtereenvolgens van en naar de volgende Bilderberg Hotels:

 • Hotel Résidence Groot Heideborgh in Garderen (startpunt na overnachting)
 • Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn
 • Hotel ’t Speulderbos, weer in Garderen.
 • Bilderberg Hotel in Oosterbeek
 • Op de laatste dag kom je weer aan bij Heideborgh, vanwaar je weer naar huis reist

Bilderberg was de eerste hotelketen die een dergelijk Klavertje Vier fietsarrangement introduceerde. Later is ook Flechter Hotels gestart met dit soort fietsarrangementen. In samenwerking met Bilderberg zal ik dit fietsarrangement op een gegeven moment zelf gaan fietsen en er een blogpost over schrijven. Hier kun je er vast meer over lezen. Zelf fietsen? Bezoek hun website.

Bilderberg fietsarrangementen banner 728x90

Overige Fietsarrangementen

De Bilderberg Hotels die fietsarrangementen aanbieden zijn de 4 hotels die je ook bij het Klavertje Vier arrangement vindt + het Bilderberg Hotel in Dresden, Duitsland. Je bepaalt hierbij zelf hoeveel nachten je in het hotel verblijft, en je fietst dus niet van hotel naar hotel.

Er liggen fietsroutes voor jullie klaar, dus je kunt elke dag een andere dagtocht fietsen. Anders dan bij het Klavertje Vier arrangement is hier het diner niet inbegrepen. Het ontbijt, fietsroutes en snack voor on the road zijn dit wel. Het gaat om de volgende hotels:

Bij aankomst in het hotel ontvang je informatie over de mooiste fietsroutes in de directe omgeving. Ook kan het hotel eventueel tips geven voor bezienswaardigheden en leuke restaurants of lunchgelegenheden onderweg. Mocht je het diner niet in het hotel gebruiken kunnen ze ook alternatieven adviseren.

Bilderberg Hotel Oosterbeek
Het Bilderberg Hotel in Oosterbeek

Bilderberg Fietsarrangementen: E-bike Arrangementen

Ga je er liever op uit met een e-bike? Bilderberg biedt ook een aantal e-bike fietsarrangementen aan. Hierbij overnacht je twee nachten in ofwel Hotel ’t Speulderbos, Hotel Résidence Groot Heideborgh of in Kasteel Vaalsbroek in Vaals. Met name de omgeving van het laatste hotel is uitdagend heuvelachtig; een e-bike is dan geen overbodige luxe.

Na een overnachting op de aankomstdag krijg je op de tweede dag de beschikking over een e-bike; die hoef je dus niet mee te nemen. Anders dan bij de ‘gewone’ fietsarrangementen is het diner inbegrepen op de eerst avond. Waar je de tweede avond dineert is aan jou.

Bekijk de e-bike fietsarrangementen. Zoek je een lange fietsvakantie? Kijk dan op de pagina over e-bike vakanties.

Kies uit fietsarrangementen waarbij u gebruik maakt van een elektrische fiets, waar u van hotel naar hotel fietst op de Veluwe of waar u uw fietstocht combineert met een bijzonder bezoek aan een museum of stad – Bilderberg Fietsarrangementen

Goed om te Weten

 • Fietsarrangementen op de Veluwe, bij Vaals en in Dresden (D)
 • Bilderberg is met name bekend van het Klavertje Vier Fietsarrangement waarbij je in 4 hotels op de Veluwe overnacht
 • Je betaalt pas in het hotel, en er worden geen reserveringskosten in rekening gebracht
 • Alle hotels die een fietsarrangement aanbieden hebben een e-bike-oplaadpunt en een afgesloten, overdekte fietsenstalling
 • Bij alle Bilderberg Hotels is het mogelijk fietsen te huren
 • Diverse fietsroutes zijn beschikbaar in de hotels
 • Een lunchpakket of snackpakket voor onderweg is altijd mogelijk
Hotel Heideborgh
Hotel Heideborgh

Overige Bilderberg Hotels

Er is ook een aantal hotels dat formeel geen fietsarrangementen aanbiedt, maar niets staat je natuurlijk in de weg ook vanuit die hotels te gaan fietsen. Ze merken dat hun gasten die komen fietsen niet per se een fietsarrangement boeken. Veel gasten nemen een eigen fiets mee en bepalen zelf een fietsroute.

Ze boeken dan ook regelmatig een van de andere geliefde arrangementen zoals het Bilderberg Arrangement, een meerdaags voordeel arrangement of de minivakantie. Vaak zijn er ook andere voordelige arrangementen te boeken. De overige Bilderberg Hotels zijn:

Je vindt ze ook via Booking.com. Met name de Bilderberg vestigingen in Scheveningen, Amsterdam en Zwolle lijken mij geschikt om zelf een korte fietsvakantie met dagtochten te verzinnen. Fietsroutes zijn er in elk geval genoeg.

Bilderberg banner

Ervaringen met Bilderberg Fietsarrangementen

Heb je al eens een paar dagen gefietst vanuit een Bilderberg hotel, of wellicht het Klavertje Vier Fietsarrangement gedaan? Dan ben ik erg benieuwd naar jullie ervaringen. Je kunt deze in de vorm van een korte review onder aan deze pagina achterlaten. Vergeet hierbij niet te vermelden in welk hotel je hebt overnacht.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie