ANWB Fietsarrangementen

Een paar dagen fietsen in een mooie Nederlandse fietsregio, met overnachtingen in heerlijke hotels: dat zijn de ANWB Fietsarrangementen.

ANWB vakanties logo

Na een dag op de trappers wacht een nacht in een lekker bed. Sommige hotels beschikken over een binnenzwembad en wellness-faciliteiten.

Kies uit een standplaats-arrangement waarbij je meerdere dagen vanuit 1 hotel dagtochten fietst, of kies bijvoorbeeld voor een meerdaags fietsarrangement met de Zuiderzee als thema. Je fietst dan van hotel nar hotel, en je bagage wordt vervoerd. Bekijk alle reisdata en fietsroutes van de fietsarrangementen van ANWB

De ANWB brengt de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar. Van het Drentse landschap tot bossen in Brabant – ANWB Reizen

ANWB Fietsarrangementen website
De website waar je ANWB fietsarrangementen kunt boeken

ANWB Fietsarrangementen

Omdat je in diverse regio’s kunt gaan fietsen is er voor elke fietser wel een geschikt arrangement te vinden. De fietsarrangementen duren 3 tot 8 dagen. Zoals eerder vermeld verblijf je bij de korte arrangementen vaak in 1 hotel, en bij de langere overnacht je in verschillende hotels.

Je koffer wordt dan bij de meeste fietsvakanties naar het volgende hotel gebracht, dus geen gesleep met fietstassen. Check altijd het reisprogramma en wat wel en niet inbegrepen is bij je arrangement op de website van ANWB.

Een Aantal Voorbeelden

Om een idee te geven van de mogelijkheden volgt hier een aantal concrete ANWB Fietsarrangementen:

 • 3-daags fietsarrangement op Texel. Op Texel kun je heerlijk fietsen, maar ook wandelen en lekker uitwaaien. Bij dit arrangement verblijven jullie 2 nachten in het Grand Hotel Opduin. Dit Grand Hotel Opduin is schitterend gelegen in de duinen, en ligt op 200 meter van het strand en het dorpscentrum van De Koog. In de Koog vind je diverse restaurants. Bekijk Arrangement.
 • 3-daags fietsarrangement Valkenburg. 2 overnachtingen in het Limburgse Hampshire Hotel Voncken te Valkenburg. Maak mooie dagtochten en trotseer het schitterende heuvellandschap van onze meest zuidelijke provincie. Jullie verblijven op basis van logies, maar dit boetiekhotel heeft een prima restaurant. Of ga eten in een van de vele restaurantjes die Valkenburg rijk is. Wat betreft fietsroutes kun je denken aan de Mergellandroute of (een deel van) de beroemde Amstel Gold Race. Bekijk Arrangement.
ANWB banner 728x90
 • 8-daags Fietsarrangement Zuiderzee: Vissersdorpjes en historische handelssteden en de Zuiderzee zelf staan centraal bij deze reis. Je fietsreis start en eindigt in Nunspeet op de Veluwe, en ondertussen fiets je o.a. langs Amersfoort, Purmerend en Enkhuizen (ik kan het Zuiderzeemuseum van harte aanbevelen). Het bagagevervoer van hotel naar hotel is geregeld. In elk (meestal kleinschalige) hotel slaap je op basis van logies en ontbijt. Bekijk Arrangement.
 • 4-daags fietsarrangement Ronde van Gelderland. Je verblijft in 1 hotel, namelijk het Linge Hotel Elst (tussen Arnhem en Nijmegen in). Je kiest zelf je dagtochten. Een bezoek aan Nijmegen en fietsen rond de Ooijpolder en een ritje naar Arnhem zijn natuurlijk logisch. Bekijk Arrangement.

Adres- & Contactgegevens ANWB Reizen

Een ANWB fietsarrangement boek je via ANWB Reizen
adres: Diverse ANWB Winkels in de grotere steden, maar dit zijn geen ‘reisbureaus’. Ze verkopen er outdoor-producten, Human Nature kleding en gidsen/kaartmateriaal
openingstijden: niet van toepassing
website: www.anwb.nl/fietsarrangementen
e-mail adres: geen, via contactformulier op de website
telefoonnummer: 088 – 269 2222. Of neem contact op via Facebook


Wat is het verschil tussen een fietsvakantie en een fietsarrangement?

Een fietsvakantie duurt vaak langer dan een fietsarrangement, en dikwijls wordt er gekampeerd en/of de overnachtingen niet van te voren geboekt. Bij een fietsarrangement fiets je van hotel naar hotel, of fiets je vanuit een standplaats-hotel.

In het laatste geval kies je elke dag voor een andere fietsroute en slaap je ’s avonds weer op dezelfde plek. Bij fietsarrangementen zijn vaak ok diner en ontbijt inbegrepen, of als optie bij te boeken. Bekijk de fiets-arrangementen van ANWB.

Fietsarrangementen zijn met name populair bij mensen die een lang weekend of midweek willen fietsen en alles goed geregeld willen hebben. ANWB fietsarrangementen speelt hier net als veel andere reisorganisaties op in. Liever niet overnachten in een hotel, maar op een camping? Bekijk campings, eventueel met fietsverhuur, op anwbcamping.nl.

ANWB Fietsvakanties & Overige Reizen

Naast fietsarrangementen in Nederland biedt ANWB Reizen ook langere fietsvakanties in binnen- en buitenland aan. Ook hierbij zijn de hotelovernachtingen geregeld. Misschien leuk als je al eens een korte fietsvakantie in eigen land hebt gedaan. Lees meer over de ANWB Fietsvakanties.

Naast fietsvakanties en -arrangementen kun je bij ANWB Reizen ook terecht voor rondreizen (zonder fiets), stedentrips, winterreizen en cruises. Leden boeken altijd met extra voordeel.


Goed om te weten:

 • Fietsarrangementen in Nederland van 3 tot 8 dagen
 • Fiets-trektochten van hotel naar hotel, of vanuit 1 standplaats-hotel
 • Diverse fraaie fiets-regio’s: Limburg, Zuiderzee, de Betuwe, Drenthe, Texel en de Hanzesteden
 • Bagagevervoer, afhankelijk van het fietsarrangement
 • Trouwe-Ledenvoordeel: hoe lang je ANWB-lid bent, hoe meer korting je krijgt
 • Op de website vind je per arrangement praktische info m.b.t overnachtingen, huurfiets-mogelijkheden, vervoer en reviews
 • Naast fietsarrangementen in Nederland biedt ANWB ook fietsvakanties in Europa aan: bekijk het aanbod.

Ervaringen met ANWB Fietsarrangementen

Heb je al een een fietsarrangement bij ANWB geboekt? Dan lees ik graag je ervaringen terug op deze site. Laat weten voor elk arrangement je gekozen had en hoe je dit ervaren hebt. Op de site van ANWB zelf kun je ook reviews lezen.

Alternatieve Aanbieders van Fietsarrangementen

Heb je de fietsarrangementen bekeken en niet gevonden wat je zocht? Er zijn meer reisorganisatie sen hotelketens die arrangementen in eigen land aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Klavertje Vier arrangement van Fletcher, of de overige fietsarrangementen van Fletcher. Ook Bilderberg Hotels en Valk Fietsen bieden mooie meerdaagse fietstochten in Nederland aan.

Een overzicht van alle mogelijkheden vind je op de fietsarrangementen-pagina.

Fletcher fietsarrangement
Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo