SNP Fietsvakanties

SNP Reizen is een duurzame reisorganisatie met bijzonder veel aandacht voor natuur. Naast fietsreizen organiseren ze ook wandelvakanties, rondreizen en andere actieve vakanties.

SNP Fietsvakanties logo

U vindt het gehele overzicht, waaronder ook alle SNP Fietsvakanties op SNP.NL. Fraaie bestemmingen zijn onder andere Beieren, de Elzas, de Provence en Sicilië. Ook in eigen land zijn er diverse routes, zoals het Fietserspad en het IJsselmeer.

SNP Fietsvakanties: individueel of in een groep

SNP Reizen biedt zowel individuele als groepsreizen aan. Hierbij staan kleinschaligheid, duurzaamheid en lokale natuur en cultuur centraal. SNP Natuurreizen helpt graag bij het samenstellen bij een reis op maat. De grote hoeveelheid standaard-reizen bieden echter al een hoop keus en vrijheid, en zijn niet voor niets zo samengesteld.


SNP Fietsvakanties

SNP heeft meer dan 100 fietsvakanties op de website staan. Het gaat om diverse soorten: van toerfietsen langs hotels, tot mountainbiken of wielrennen.

Het leeuwendeel van de SNP Fietsvakanties gaat echter om ‘gewone’ fietsvakanties op een goede tourfiets. Bij de meeste fietsreizen worden GPS-tracks meegeleverd. Sowieso zijn kaartmateriaal en routebeschrijvingen beschikbaar. Ook het huren van een goede fiets en bagagevervoer behoren tot de mogelijkheden.

snp reizen website

De fietsvakanties van SNP variëren van een paar dagen fietsen in Duitsland, zoals de relatief eenvoudige Vehnbahn-route, tot schitterende fietsvakanties in andere Europese landen als Noorwegen (Lofoten). Bent u een berggeit? In Oostenrijk en Zwitserland zijn ook een paar mooie fietsvakanties te beschikbaar. Fietsen langs de Bodensee kan iedereen aan.

Verre fietsreizen zijn ook beschikbaar. Zo kunt u fietsen in Vietnam, Chili, Peru, Argentinië, Marokko en Laos. De volledige lijst met fietsbanden buiten Europa is nog langer.

SNP heeft zelfs fietsvakanties met e-bike zodat ook de minder fanatieke fietser de vaak mooie heuvel- en bergachtige gebieden kan trotseren. Bent u meer bourgondisch of gastronomisch aangelegd? Er is ook een wijnreis langs Provençaalse landhuizen en een wijndomein. Of kies voor de fietsvakantie in de Périgord Noir en geniet van natuur, cultuur en gastronomie. Inclusief diners.


Adres- & Contactgegevens SNP Reizen

SNP Natuurreizen
Molukkenstraat 7
6524 NA Nijmegen
openingstijden: ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur, za van 10.00 tot 16.00 uur. Wil je een reis samenstellen? Maak bij voorkeur een afspraak zodat de juiste reisspecialist klaarstaat en er voldoende tijd is.
website: www.snp.nl
e-mail adres: info@snp.nl
telefoonnummer: 024 – 327 70 00 (tijdens kantooruren bereikbaar)

Enkele bekende fietsvakantie-bestemmingen van SNP:

Fietsen langs de Lore: bekijk fietsvakanties
De Vélodyssée in Frankrijk: bekijk fietsvakanties
Donau Radweg Passau – Wenen: bekijk fietsvakanties
Fietsen langs de Bodensee: bekijk fietsvakanties
Santiago de Compostela, van Leon naar Santiago: bekijk fietsvakanties

Op de website kun je ook zien welke fietsreizen hoog gewaardeerd worden door klanten van deze reisorganisatie. Hoog-gewaardeerde fietsvakanties van SNP zijn:

– Met e-mountainbike over de hoogste cols in Hautes Alpes, Frankrijk.
– Door de Mekong Delta naar Angkor Wat, Vietnbam & Cambodja
– Door de barokke hak van Italie, Puglia
– Fietsen over de Vehnbahn, Duitsland
– Fietstocht langs de Costa Verde, Asturië Spanje

Zoals u ziet een zeer divers aanbod. Wilt u Mountainbiken met SNP? Bekijk het overzicht van SNP Mountainbike-vakanties ook op hun website.

snp banner

SNP Wandelreizen

Naast fietsvakanties biedt deze reisorganisatie ook prachtige wandelvakanties aan. Dichtbij huis, zoals Limburg, of avontuurlijk en ver weg. Zoals de gletsjers in Noorwegen en de hoge bergen in Patagonië. Andere bijzondere wandelvakantie-bestemmingen zijn Zuid-Afrika, Japan, Nepal en Bhutan.

Eigenlijk heeft elk gebied van uitzonderlijke schoonheid wel een SNP Wandelreis. Mooie wandelvakanties (en waar je ook kunt fietsen) dichterbij huis zijn Piemonte, de Amalfi Kust en de Dolomieten. Op veel bestemmingen heeft deze reisorganisatie zowel een fiets- als wandelvariant beschikbaar.

Zo is er voor elk (niveau) wat wils. En je bagage wordt vervoerd, dus geen gezeur met rugzakken. Behalve als je dat graag wil natuurlijk. Bij wandelgroepsreizen gaat altijd een zeer ervaren groepsleider mee. Een overzicht van SNP Wandelreizen treft u eveneens aan op dezelfde website

Verken de wereld per fiets! Pittige fietstochten over de Alpen, maar ook lichte en comfortabele fietsvakanties. Zowel binnen als buiten Europa. – SNP Reizen


Goed om te weten:

  • SNP Natuurreizen heeft diverse informatiedagen. Zo zijn ze te vinden op de Fiets- en Wandelbeurs in zowel Utrecht als Vlaanderen. De agenda met SNP events en informatiedagen vind je op hun website.
  • SNP Natuurreizen is lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds Reizen.
  • Duurzaamheid, kleinschaligheid, bijzondere onderkomens staan centraal. Meestal gaat het om lokale hotels, pensionnetjes en guesthouses.
  • U kunt online een reis boeken, of deze naar wens samenstellen. Eventueel op afspraak bij de vestiging in Nijmegen.
  • SNP vindt een zo klein mogelijke footprint achterlaten écht belangrijk. Vluchten worden alleen aangeboden inclusief CO2-compensatie.
  • Bij een select aantal bestemmingen kunt u gebruik maken van een e-bike. Lees hier meer over e-bike vakanties
  • De reisorganisatie werd lang geleden – in 1984 – opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten.

Ervaringen met SNP Fietsvakanties

Heeft u al eens een fietsreis gemaakt met dit reisbureau? We zijn benieuwd naar uw ervaring. U kunt een korte of lange review achterlaten onder deze pagina. Wat was er goed en wat was er minder geregeld? Zou u een volgende keer weer met SNP fietsen?

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van SNP bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn Sawadee, Djoser en FietsRelax.nl. Ook ANWB Reizen biedt fietsvakanties aan.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie