Fietscruises

Fietscruises: actief fietsen en naderhand ontspannen aan boord van een goed uitgerust schip. Een bekende reisorganisatie voor fietscruises is ANWB Reizen, maar er zijn er meer.

Deze pagina gaat over reisorganisaties waar u een fietscruise kunt boeken. Tijdens uw fietscruise overnacht u op een schip, en gedurende de dag maakt u een fietstocht, meestal langs de rivier. Aan het einde van de middag gaat u weer aan boord van het meegevaren schip, voor het diner.

De fietspaden langs de rivieren zijn vrijwel altijd vlak, en veelal autovrij. De prijzen van de riviercruises lopen uiteen, en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het soort hut waar u overnacht. Hutten in het boven- en panoramadek zijn duurder dan de goedkopere economy-hutten. Sommige cruiseschepen hebben luxe faciliteiten zoals een zwembad of wellness-voorzieningen.

fietscruises donau
Van alle riviercruises zijn die over de Donau (foto) en Moezel waarschijnlijk het meest populair

De fietscruise over de Donau is waarschijnlijk de meest geboekte fiets-vaarvakantie. Maar ook fietsvakanties vanaf een boot op de Saar, Moezel en de Rijn zijn populair. Er zijn meerdere reisbureaus die dit soort reizen aanbieden. Het programma van dag tot dag staat vaak keurig aangegeven op hun websites. Vaak kunt u gebruik maken van een huurfiets.

We zetten de reisorganisaties die fietscruises aanbieden voor u op een rijtje:

ANWB Reizen Fietscruises

ANWB logo

ANWB Reizen heeft diverse fietscruises in het reisaanbod. Een bijzondere reis is de fietscruise van Venetië naar Mantova. Verder heeft de ANWB diverse 8-daagse fietscruises over de Donau en een fietscruise over de Oosterschelde. Er worden regelmatig nieuwe fiets-vaarvakanties toegevoegd aan het reisaanbod.

Er zijn verschillende soorten hutten te boeken op de schepen. Bekijk de Fietscruises van ANWB Reizen

Fital Fietscruises

fital fietscruises logo

Reisorganisatie Fital Vakanties heeft een ruim aanbod van fiets-vaarvakanties. Bestemmingen zijn onder andere de Moezel en de Saar, Moezel en Rijn, het IJsselmeer, de Romantische Rijn en de Dalmatische Kust.

Uiteraard kunt u de ook de populair fietscruise langs de Donau boeken: de bekende Passau – Wenen – Budapest route aan boord van het schip MS Primadonna. Fital heeft trouwens ook mooie fiets-busvakanties. Meer weten over het aanbod? Bekijk de Fietscruises van Fital

Boat Bike Tours

logo boat bike tours

Beleef met Boat Bike Tours compleet verzorgde reizen per fiets en schip. Met 20 verschillende tours in Nederland zijn ze de grooste aanbieder van fiets-vaarvakanties in eigen land. Ook kunt u met hen gaan fietsen in België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Al hun fietscruises zijn op basis van volpension; u start de dag met en stevig fietsontbijt. Op hun website kunt u ook een blik werpen op de verschillende schepen en bijhouden faciliteiten. Bekijk de actuele reis-opties op BoatBikeTours.nl

SNP Natuurreizen Fietscruise

SNP logo

SNP staat bekend om haar geweldige fietsvakanties door de natuur. Ze bieden op dit moment 1 fietscruise aan, en wel in Kroatië. Dit is een groepsreis / family special, waarbij je overnacht in comfortabele hutten op motorjacht. Varen – fietsen – luieren is het dagelijkse programma. Bij deze ‘Eilandhoppen-fietstocht in het spoor van Marco Polo’, die 8 dagen duurt, ontdek je oude piratenforten, Cetina Canyon, sporen van Odysseus en verborgen zwembaaitjes. Bekijk deze en andere fietsvakanties van SNP Natuurreizen.

DeJongIntra Riviercruises

De Jong Intra logo

Met momenteel twee riviercruises is het aanbod van DeJongIntra wat beperkt, maar wie weet verandert dit nog. Momenteel kunt u bij DeJongIntra een fietscruise boeken ‘Door het Rijn- en Moezeldal’ en de ‘Fietscruise naar de Loreley’. Zowel het gebruik van een huurfiets als het meenemen van uw eigen fiets is mogelijk. Inclusief deskundige fietsbegeleiding. Beide fiets-vaarvakanties zijn op basis van volpension, en duren 8 respectievelijk 7 dagen. Bekijk het aanbod van DeJong Intra Reizen

Active on Holiday Vaar- en Fietsvakanties

Reisorganisatie Active on Holiday heeft een breed aanbod aan fietscruises op de website staan. Ga voor een fiets-vaarvakantie langs de Rijn, de Oder, de Elbe, Donau of op fietscruise door België. Een bijzondere bestemming is Kroatie, waar je kunt Eilandhoppen in Zuid-Dalmatië.

Hun cruises werken net zo als die van andere reisaanbieders. Overdag verkent u rustig per fiets de schilderachtige oevers van de rivieren, terwijl u ’s avonds het leven aan boord van een riviercruiseschip ervaart. Dit biedt een aangename gelegenheid om fietsen en cruisen te combineren. Op het zonnedek kunt u ontspannen, genietend van het comfort aan boord terwijl het schip zich een weg baant langs de rivier, waarbij verschillende panorama’s aan u voorbij glijden. Dagelijks stapt u van boord om de prachtige oevers en locaties langs de rivier, die u vanaf het schip al heeft bewonderd, van dichterbij te verkennen. Bovendien is deze opzet ideaal om het achterland te verkennen. Bekijk het aanbod van Active on Holiday.

CycleTours Fiets-Vaarvakanties

cycle tours logo

Reisorganisatie CycleTours biedt tegenwoordig ook fietscruises aan, met als bestemmingen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De accommodatie tijdens uw fiets-vaarvakantie is één van hun speciaal voor fietsreizen omgebouwde rijnaken. U ovenacht op de boot, en uw eigen fiets kan mee, of u maakt gebruik van een huurfiets. Voorbeelden van cruises zijn: Amsterdam – Brugge, de Rijn en IJssel en het Groene Hart. Bekijk de Fiets-Vaarvakanties van CycleTours

Travelydays Fietscruises

Travelydays fietscruises

Met Travelydays kunt u fietsen en varen op enkele originele bestemmingen. Zo zijn er fiets-vaarvakanties bij de Italiaanse Amalfikust, de Eolische Eilanden, maar ook in Frankrijk in de Champagne-streek.

Ook kunt u per boot en fiets van Amsterdam naar Brugge reizen. Leuk aanbod dus dat bij de andere organisaties niet te vinden is. Bekijk de Fietscruises van Travelydays

Fietsvakantie-Duitsland.nl

logo fietsvakantie duitsland fietscruises

Als u een fietscruise in Duitsland zoekt in de website Fietsvakantie-Duitsland.nl een goed startpunt. Zij hebben fiets-vaarvakanties op de Neckar en Rijn, langs de Main en over de Moezel en Saar. Ook is er een cruise in Mecklenburg-Vorpommern te boeken. Bekijk de Fietscruises van Fietsvakantie-Duitsland.nl

Ervaringen met Fiets-Vaarvakanties

Als u al eens een dergelijke riviercruise met de fiets hebt geboekt, bijvoorbeeld bij Boat Bike Tours, ANWB Reizen of Fital Vakanties, dan zijn we natuurlijk erg benieuwd wat u er van vond. U kunt een reisverslag onderaan de pagina achterlaten. Natuurlijk is het fijn als u vermeldt met welke reisorganisatie u uw vaar en fietsvakantie geboekt had, en welke route is afgelegd. Was uw huurfiets in orde, of had u misschien uw eigen reisfiets mee?

Fietst u graag in de natuur, maar vindt u rivier-fietspaden net iets te makkelijk, kunt u eens kijken bij SNP Natuurreizen of Eigenwijze Reizen.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo