Europafietsers

Europafietsers is een stichting die langere, meerdaagse fietsreizen in Europa wil stimuleren.

logo stichting europafietsers
Het logo

De Europafietsers bestaan uit vrijwilligers, die onder andere nieuwe Europese fietsroutes ontwikkelen en fietsgidsen uitgeven. Ook informeren ze geïnteresseerden op beurzen zoals de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht.

Daarnaast vormt hun website Europafietsers.nl een belangrijke informatiebron voor fietsreizigers. U vindt er overzichten van bekende en meer lokale fietsroutes per land, beroemde fietsroutes als de St. Jacobsweg en natuurlijk de fietsroutes van De Europafietsers zelf.

Ook leest u er tips voor uw fietsvakantie, en is er een toegankelijke pagina over het gebruik van GPS-navigatie op de fiets.

Zoals zoveel stichtingen is Europafietsers voor een belangrijk deel afhankelijk van donateurs. Donateur worden doet u via deze pagina. Er is ook een combi-lidmaatschap met Vereniging De Wereldfietser mogelijk (dit lidmaatschap heb ik zelf). Als donateur krijgt u een standaardkorting bij Fietsvakantiewinkel.nl.

website europafietsers

Donateur worden van Europafietsers

Wat zijn de voordelen van donateur worden van Stichting Europafietsers? Samengevat zijn dit de volgende:

  • Het belangrijkste: u steunt de ontwikkeling van nieuwe Europese fietsroutes, en het onderhoud daar van, en het in de lucht houden van de informatieve website Europafietsers.nl
  • U krijgt 10% korting bij de webwinkel van de Fietsvakantiewinkel.nl. Reisgidsen- en boeken zijn uitgezonderd i.v.m. de vaste boekenprijs.
  • Per jaar zijn er 2 speciale kortingsacties voor donateurs bij voornoemde webshop, voor een specifiek artikel.
  • 2 x jaar (zomer en winter) ontvangt u het ‘Fietsplan thuis, met artikelen en verhalen van, door en voor fietsers
  • U ontvangt indien gewenst de nieuwsbrief per mail, met daarin het laatste nieuws.
  • Gebruik u een GPS Systeem op de fiets? Maak gebruik van de kaartservice / GPS kaartmateriaal.

Het donateurschap kost u slechts 12 euro per jaar (op moment van schrijven).

Als u gebruik wilt maken van de 10% korting dient wel bij De Fietsvakantiewinkel bekend te zijn dat u donateur bent. Anders wordt de korting niet verrekend. Uitgebreide info over de kortingen en de procedure vindt u op Fietsvakantiewinkel.nl/donateur-europafietsers.

U kunt dus ook lid worden van zowel Vereniging De Wereldfietser als Europafietsers. Over dit dubbellidmaatschap’ Wereldfietser-Europafietsers’ leest u hier meer. Momenteel kost het dubbellidmaatschap 30 per jaar.

fital 728 banner

Routes van Europafietsers

De stichting ontwikkel eigen routes en brengt bijbehoren gedetailleerde fietsgidsen uit. Deze zijn te bestellen via hun eigen website of via De Fietsvakantiewinkel.

Even aantal bekende fietsroutes die door hen zijn ontwikkeld zijn Fietsen naar Praag, Dwars door de Balkan (nieuw), de Jutland Fietsroute, Schotland Rond, Groene Weg naar de Middellandse Zee, Limes Fietsroute, de St. Jacobsfietsroute en Langs Oude Wegen en Pelgrimssteden (een oostelijke variant door Frankrijk op weg naar Santiago de Compostela).

Fietsvakantietips

De sectie Fietsvakantietips is een thematische verzameling van adviezen voor de (beginnende) vakantiefietser. Wat voor fiets is geschikt voor een lange fietsreis? Hoe trap ik het makkelijkst een heuvel op? Dat soort zaken wordt behandeld. Ook is er een praktische vertaallijst van fietsonderdelen en een artikel over zichtbaarheid en veiligheid, om er maar een aantal te noemen.

Erg nuttige informatie, zeker voor wie voor het eerst buiten Nederland gaat fietsen. Tip: een andere goede bron voor tips is de fietsvakantie-wiki van De Wereldfietser / Vakantiefietser.be.

De laatste is de Vlaamse Zustervereniging van de Wereldfietser, en niet te verwarren met de bekende reisfietsen speciaalzaak in Amsterdam.

Mee(r) doen

Naast het donateurschap is er meer dat u kunt bijdragen aan Europfietsers. Zo kunt u reisverhalen insturen voor het mini-magazine Fietsplan, zelf vrijwilliger worden en bijvoorbeeld routes controleren en aanschuiven bij regionale donateurs-bijeenkomsten. Voor vrijwilligers zijn er tal van verschillende werkzaamheden voorhanden, u vindt er op hun vrijwilligers-pagina meer over.

Ook kunt deelnemen aan de jaarlijkse fotowedstrijd (een aantal foto’s is verwerkt in de header van de vernieuwde website van Europafietsers.nl)

Ze zijn te volgen via Facebook en Twitter, maar helaas (nog) niet via Instagram. Hier vindt u een overzicht van Nederlandse fietsroutes.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie