Fietsgidsen

Op deze pagina vindt u een overzicht van fietsgidsen voor bekende fietsroutes en -landen. Veel fietsvakantie-routeboekjes zijn eenvoudig online te bestellen, of vindt ze bij uw lokale reisboeken-speciaalzaak

Het voordeel van fietsgidsen en routeboekjes

Uiteraard kun je prima zonder routeboekje op fietsvakantie gaan, en volledig op de bonnefooi gaan fietsen of gebruik maken van een GPS-track. Een routegids biedt echter wel enkele voordelen ten opzichte van fietsen op een GPS-systeem. Zo staan in de meeste fietsgidsen geschikte overnachtingsadressen (campings/ B&B, pensions et cetera) vermeld.

Ook staat meestal aangegeven welke faciliteiten er langs de route te vinden zijn. Denk hierbij aan winkels voor boodschappen, fietsenmakers en geldautomaten. Verder is er in de betere routeboekjes vaak achtergrondinformatie te lezen over het gebied en de dorpjes en steden waar u doorheen fietst. Daarnaast is een routeboek een leuke herinnering aan uw fietsvakantie. Bij bijvoorbeeld de Fietsvakantiewinkel.nl en Bol.com zijn de meeste fietsgidsen verkrijgbaar.

Populaire fietsroutes

Enkele populaire Europese routes waarvoor u bij deze webshop uw routeboekjes online kunt bestellen zijn:

De meeste van bovenstaande routeboekjes zijn overigens ook bij de Fietsvakantiewinkel.nl te bestellen. Vaak kunt u ook rechtstreeks bij de auteur/uitgever zelf bestellen. Bijvoorbeeld op de websites van Paul Benjaminse, Hans Reitsma, Pirola en De Europafietsers.

Andere bekende fietsroutes binnen Europa

Er zijn natuurlijk meer bekende fietsvakantie-routes; de routegidsen hier voor zijn doorgaans ook te bestellen bij óf de Fietsvakantiewinkel.nl óf De Zwerver. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Rondje Nederland, Passau-Wenen, Europa Radweg R1 naar St. Petersburg, Fietsen langs de Moezel: De Moselradweg, Onbegrensd fietsen naar Andalusië, Trappen tot Toscane, Op de Fiets naar Lourdes, de Ruta Ibérica, Schotland Rond, de (lange) North Sea Cycle Route en de Jutland Route van de Stichting Europafietsers.

Pirola Fietsroutes

Uitgeverij Pirola geeft fietsgidsen uit met routes in vele Europese landen. Bekende routeboekjes zijn onder andere ‘Schotland Rond’, de ‘Reitsma Route naar Rome’, het Donau Fietspad Passau – Wenen en de Limes route. Ook deze gidsen zijn te bestellen via hun website of via de Fietsvakantiewinkel.nl.

BikeLine Fietsgidsen

Andere bekende fietsgidsen zijn die van BikeLine. Er zijn BikeLineboekjes met fietsroutes in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland. Ook de Fietsgidsen van Bikeline zijn online te bestellen bij de Fietsvakantiewinkel (Website). De Fietsvakantiewinkel verstuurt uw bestelling als u voor 14:30 (werkdagen) bestelt nog diezelfde dag. Deze webwinkel zorgt ervoor dat u altijd de laatste druk van uw Bikeline boekje ontvangt.

fietsgidsen van bikeline

Routeboekjes online bestellen

Bij de volgende webwinkels kunt u uw routeboekjes online bestellen. Hierbij een overzicht:
Fietsvakantiewinkel.nl
De Zwerver

Winkels met een goed fietsgidsen-assortiment

Niets is leuker dan in een mooie reisboekhandel door wat fietsgidsjes te bladeren, en ze daar dan ook te kopen. Zelf woon ik in Arnhem en kom met veel plezier bij de Noorderzon. Een aantal goede reisboekhandels zijn:

Houdt u van reisverhalen? Bekijk dan ook de pagina over boeken over reizen per fiets.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “Fietsgidsen”

 1. We staan vermeld in het boekje Santiago Compostella , de volgende stop is La Chaise-Dieu of Le Puy en we krijgen vele fietsers. Vanaf 2020 zijn we geopend vanaf 1 juni tot 1 september (ipv 1 mei) en graag dit vermelden in jullie boekje svp en geen mogelijkheid meer om een tent te huren.
  Camping La Cube
  La Cube
  63880 Le Brugeron

  Reactie Redactie: Beste Marion, neem even contact op met de uitgever van het boekje zelf. Dat zijn wij niet 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie