ECKTIV

ECKTIV is een reisaanbieder van o.a. fietsvakanties naar diverse plekken in Europa.

ecktiv logo

Aansprekende bestemmingen zijn Toscane, de Yorkshire Dales, de Vennbahn en Berlijn. Het aanbod is vrij divers. Daarnaast verzorgen zij ook wandelvakanties, ook buiten Europa. Bezoek ECKTIV.nl

U overnacht in hotels, en uw bagage wordt vervoerd. Het is mogelijk gebruik te maken van een huurfiets (tegen een meerprijs).

ECKTIV Fietsvakanties

ECKTIV.nl organiseert mooie fietstochten voor actievelingen en liefhebbers van fietsreizen. Zij bieden dan ook zeer diverse fietsarrangementen aan naar interessante en minder bekende plekken in Europa, zoals Ost-Friesland in Duitsland of de Vélodyssée route in Frankrijk waarbij u 1200km langs de Atlantische Oceaan fietst.

U kunt een keuze maken uit een van de vele beschikbare routes in verschillende gradaties. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een fietsroute te volgen in combinatie met een bus- of vliegreis. Op deze manier zijn tochten in Spanje, Portugal, Oostenrijk en Italië goed mogelijk.

Voor iedereen die zich eeuwig 46 voelt en op een bovengemiddeld actieve manier zijn vakantie en vrije tijd invult – ecktiv.nl

ECKTIV website

Adres- & Contactgegevens ECKTIV

ECKTIV
Van Hennaertweg 4
2952 CA Alblasserdam
website: www.ecktiv.nl
e-mail adres: reizen@ecktiv.nl, voor huttentochten: huttentochten@ecktiv.nl
telefoonnummer: 085 – 0477 260

Bestemmingen van ECKTIV Fietsvakanties

ECKTIV biedt fietsvakanties aan in verschillende landen, waaronder in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. U kunt speciale routes boeken die langs meren en rivieren leiden zoals de Rhône, maar ook rondom steden als Berlijn of Hamburg.

Bij ECKTIV gaat het alleen om individuele reizen van een aantal dagen waar logies en ontbijt bij de prijs inbegrepen zit. Hierbij fietst u zelf van hotel naar hotel en zo legt u de route volledig af. Uw bagage staat bij aankomst klaar bij het hotel; deze fietsvakanties zijn inclusief bagagetransport.

U kunt kiezen voor 6-daagse maar ook 7-daagse, 8-daagse en 10-daagse trips naar de mooiste plekken in diverse landen.

Bij de totaalprijs zitten meerdere dingen inbegrepen, waaronder het bagagevervoer van hotel naar hotel, de boekingskosten, de kamer en het ontbijt, eventuele trein- of busritten en persoonlijke toelichting op de fietsroute.

Enkele bekende fietsvakantie-bestemmingen van ECKTIV

 • Hanzesteden route: tocht langs Duitse Hanzesteden langs de Noordzeekust. Individuele fietsvakantie, 9-daagse reis. Fiets door de weidse natuur tussen Wezer en Elbe. Overnachtingen in 3-sterrenhotels of gasthoven, inclusief ontbijt en bagagevervoer. bekijk fietsvakantie
 • Fietsroute mini ‘Tour d’Europe’, door 5 landen: een reis door Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. 10-daagse fietsvakantie met bagagevervoer. Vertrek vanuit Maastricht. Route inclusief (delen) Vennbahn en Maasroute. Bezoek aan Monschau, Luik, Namen en Charleville-Mézières. Hotelovernachtingen inclusief ontbijt. bekijk fietsvakantie
 • Fietsvakantie in Duitsland: Rügen Route: 8-daagse vakantie naar Rügen, Hiddensee en Usedom. Eilandenroute langs mooie plekjes van de kust van deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. 7 overnachtingen in middenklasse hotels of pensions, en bagagetransport. bekijk fietsvakantie
 • Rhône Route: fiets van Genève naar Lyon. Noordelijke deel Rhône-fietsroute, 7-daagse reis. Fietsvriendelijke hotels. Dagetappen tussen de 25 en 70 km, voornamelijk vlak traject. GPS-data beschikbaar, en inclusief ontbijt(buffet). bekijk fietsvakantie
 • Fietsvakantie Italië: Toscane. Een fietsreis door de provincie Toscane met diverse culturele hoogtepunten. 8-daagse fietsreis met bagagetransport en ontbijt. Pisa, Florence en Siena. Hier en daar heuvelachtig, goede conditie vereist. bekijk fietsvakantie
 • Cultuurreis, eveneens door het Italiaanse Toscane: volg de route van Pisa naar Florence in Italië. Finish voldaan op de Ponte Vecchio in Firenze. GPS data beschikbaar. bekijk fietsvakantie

Naast fietsreizen heeft deze organisatie ook enkele fiets-vaarvakanties in het aanbod, namelijk in Kroatië. Meer algemene informatie over fiets-vaarvakanties op deze pagina.

Wandelreizen van ECKTIV

Naast fietsreizen kunt u bij ECKTIV ook terecht voor de meest uiteenlopende wandelreizen voor singles, groepen en gezinnen met huisdieren. De meeste wandelroutes bevinden zich in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Italië zijn volop vakanties te boeken. Ook kunt u een wandelvakantie boeken naar een zonnig oord, zoals Tenerife, Madeira of Mallorca.

Goed om te weten

 • Fiets- en Wandelvakanties in diverse Europese landen, waaronder vele originele bestemmingen
 • Mogelijkheid tot het huren van een fiets
 • Enkele bekende fietsroutes, zoals de Vennbahn-route, de Via Rhona, het Rondje IJsselmeer (nu de LF Zuiderzeeroute) en de Altmühltal-Radweg van Rothenburg naar Regensburg
 • Enkele Bus-Fietsvakanties en Fiets-Vaarvakanties te boeken
 • Heen- en terugreis zitten niet bij de prijs inbegrepen
 • Voor vele fietsroutes is GPS-data te gebruiken
 • ECKTIV heeft veel routes voor de liefhebber van historie en cultuur
 • Bekijk Nederlandse wandelevenementen in de agenda
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Bezoek website

Ervaringen met Reisorganisatie ECKTIV

Bent u al eens op pad geweest met ECKTIV fietsvakanties? Uw ervaring si een welkome aanvulling op onze site. Uw review kan hier onder geplaatst worden.


Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van ECKTIV bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn SNP Natuurreizen, Sawadee en Eigenwijze Reizen.

SNP banner
Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “ECKTIV”

 1. In de week van 12 tot en met 19 september 2020 hebben wij een fietsvakantie geboekt bij ECKTIV reizen. Bij aankomst in het 1e hotel was het niet bekend dat wij kwamen ook lag er geen informatiepakket klaar voor ons, dit was wel toegezegd. Omdat er ook niets bekend was over het vervoer van onze bagage naar de ander hotel hebben wij het noodnummer van ECKTIV reizen gebeld.

  De medewerkster van ECKTIV reizen zou contact opnemen met Donau Reizen. Gelukkig deed het hotel in Friederichshafen niet moeilijk en konden wij overnachten. De volgende dag werden wij gebeld door een medewerker van Donau reizen dat alles geregeld zou zijn. Mijn aankomst in het 2e hotel (Hotel Lamm in Bregenz) was er wederom niets bekend over ons verblijf en ook was er nog steeds geen informatie pakket.

  Zij vertelden ons dat wij naar hotel Weisses Kreuz moesten om daar ons informatie pakket op te halen. Helaas was daar ook niets bekend, zij hebben het noodnummer gebeld van Donau Reizen en na 1 uur eindelijk contact gekregen. Door de welwillende medewerking van de medewerker van het Weisses Kreuz is het informatie pakket in orde gemaakt. Van ECKTIV reizen hebben wij nooit meet iets gehoord ook geen antwoord op de brief die wij hebben gestuurd.

  Ik heb een recensie gestuurd op de site van ECKTIV reizen maar die wordt niet gepubliceerd omdat deze negatief is. Mijn advies is boek NIET bij ECKTIV reizen maar boek direct bij Donau reizen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie