Meravigliosa Umbria

Fietsen in Umbrië, het groene hart van Italië. Umbrië is weliswaar een minder bekende regio dan Toscane of de Veneto, maar leent zich uitstekend voor een mooie fietsreis. Umbrië, “het land van Franciscus van Assisi”, is een regio met vele groene, zacht glooiende heuvels met wijnbouw en olijfbomen. Zowel wat betreft natuurschoon, cultuur en gastronomie valt er veel te genieten in deze Italiaanse streek.

logo meravigliosa umbria

Persoonlijk heb ik hier met meer plezier gefietst dan voornoemde Veneto. Culturele hoogtepunten zijn de pelgrimsbestemming Assisi en de nabijgelegen historische stad Perugia. Ook Orvieto en Spoleto zijn belangrijke plaatsen.

Het licht tot behoorlijk glooiende landschap maakt de regio interessant voor fietsvakanties. Tel daar dan de aanwezigheid van mooie heuveldorpjes en de Italiaanse keuken nog bij . Ook de relatieve rust ten opzichte van het aangrenzende Toscane zal menigeen bekoren.

Reisorganisatie Meravigliosa Umbria organiseert sinds 2000 diverse fietsvakanties in Umbrië. U vindt een overzicht op hun website meravigliosaumbria.com.

Dit is pas echt ontspannen fietsen! Een fietstocht over rustige landwegen tussen de kleurrijke velden, met een prachtige achtergrond van heuvels bedekt met zilvergroene olijfboomgaarden en vruchtbare wijngaarden.  – meravigliosaumbria.com

website fietsen in Umbrië

Adres- & Contactgegevens Meravigliosa Umbria

Meravigliosa Umbria.com
openingstijden: niet van toepassing
website: www.meravigliosaumbria.com
e-mail adres: info@meravigliosaumbria.com
telefoonnummer: +39 346 3254167 of +41 (0)79 2457505
skype: petra.de.lind.van.wijngaarden


Fietsen in Umbrië: de mogelijkheden

Alle reizen van  Meravigliosa Umbria vindt u op hun site. Hier vast een greep uit de fietsreizen:


  • ‘De schatten van een Groene Vallei’. 7-daagse fietsronde van zo’n 180 kilometer met start en finish in bedevaartsoord Assisi. Met bezoek aan Spoleto en Perugia. U fietst voornamelijk over over rustige landwegen. Ook beschikbaar als familiereis met kinderen. bekijk fietsvakantie
  • ‘Fascinerende antieke culturen: Etrusken en Romeinen’. Voor fietsers die bovengemiddelde interesse hebben in geschiedenis. 8- of 10-daagse reis met start in Assisi. 316 a 336 kilometer. De reis brengt u naar Umbrië en Toscane, regio’s die het centrum van de Umbrische, Etruskische en Romeinse beschavingen vormden bekijk fietsvakantie
  • Assisi – Spoleto fietspad. 4 of 5-daagse fietsvakantie. Dit fietspad zelf is slechts 55 kilometer lang, maar u bezoekt wel onder andere Cannara, Bevagna en Spoleto. bekijk fietsvakantie
  • 3 Regio-racefiets tocht. Voor wielrenners; racefietsen door Umbrië, Toscane en Marche. Heuvels en berglandschappen met soms lange en steile hellingen, en langere dagafstanden. Grootste deel van de route gaat door Umbrië, met wederom start en finish in Assisi. Voor wielrenners met enige ervaring. bekijk fietsvakantie

Perugia hoofdstad van Umbrië
Uitzicht op Perugia, de hoofdstad van Umbrië. De regio bestaat uit 2 provincies: Perugia en Terni.

Wandelvakanties van Meravigliosa Umbria

Naast fietsreizen biedt Meravigliosa Umbria ook wandelvakanties in Umbrië aan. Een daarvan de is ‘Middeleeuws Umbrië wandelreis’, van Assisi naar Spoleto, met overnachtingen in goede hotels. Net als veel andere reizen zijn de reisduur en wandelafstanden bespreekbaar.

Ook wijnproeverijen en op truffel-jacht gaan behoren tot de mogelijkheden! Er zijn zelfs een paar ‘gourmet reizen’ waar eten & drinken nog meer centraal staan. Bekijk bijvoorbeeld ‘De Smaak van Toscane en Umbrië’ en de ‘Wijnreis in Umbrië’ op de website.


Basiliek van Sint-Franciscus van Assisi
Basiliek van Sint-Franciscus van Assisi, een plek waar ook veel Rome-fietsers langs trekken.

Goed om te weten:

  • Fietsen in Umbrië: verschillende reizen met verschillende thema’s, zwaarteniveaus en afstanden
  • Overnachten in goede hotels. Gastronomie staat hoog in het vaandel: mogelijkheden tot lekker eten, wijn proeven, et cetera.
  • Fietshuur mogelijk: zowel hybride tourfietsen, racefietsen als e-bikes. De kosten staan op de website vermeld.
  • Ook wandelvakanties en gastronomische reizen mogelijk
  • Meer informatie over de regio Umbrië op Wikipedia.
  • Op de website konden wij niet zo snel terugvinden of deze organisatie is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, of vergelijkbare fondsen.

Ervaringen met Meravigliosa Umbria

Heeft u via deze organisatie in Umbrië gefietst of gewandeld? Dan ben ik benieuwd naar uw ervaringen. Een korte review of reisverslag kan onderaan dit artikel worden achtergelaten.

Assisi in de verte
Assisi in de verte, gezien vanaf de fiets

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties in Italië. Alternatieven zijn bijvoorbeeld Eigen-Wijze Reizen, SNP Natuurreizen en Onderweegs in Italië.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie