Vernieuwde Fietsvakantie Rondom de Bodensee van Eigenwijze Reizen

Het programma van de populaire fietsvakantie rondom de Bodensee is door reisorganisatie Eigenwijze Reizen vernieuwd. Bij dit rondje Bodensee fiets je door zowel Duitsland, Zwitserland als Oostenrijk. Eigenwijze-Reizen biedt deze reis aan met logies en ontbijt, maar ook half-pension is mogelijk. Alle details en het programma van dag tot dag staat op Eigenwijze-Reizen.nl/Bodensee.

uitzicht op de Bodensee
even uitrusten met mooi uitzicht op het water

Het leuke is dat je kunt kiezen tussen een 6- of 8-daagse trektocht. Bij beide varianten beginnen jullie in Bregenz. De dagafstanden liggen zo tussen de 35 en 60 kilometer. Gezien het vlakke landschap is dat voor elke fietser met een redelijke conditie goed te doen. Ook is de reis gezins-vriendelijk. Een prima op tie dus als je met de kinderen op fietsvakantie wilt gaan. Bij beide reizen wordt in elk geval het bekende bloemeneiland Mainau aangedaan.

Indien gewenst kun je een extra nacht doorbogen in in Konstanz. Tijdens het boekingsproces kun je dit aangeven.

De fietstocht rondom de Bodensee behoort tot een van de de meest populaire fietsroutes van Europa. De route is (afhankelijk van je reisorganisatie) 270 kilometer lang. Deze fietsroute gaat door drie landen met elk hun eigen bijzondere culturele bezienswaardigheden en kenmerkende landschappen en hoogtepunten. meer algemene info over de fietsroute vind je op Bodensee.eu.

Hoogtepunten Bodensee Fietsvakantie

Het fietsen zelf is natuurlijk het belangrijkste, maar onderweg kom je toch een aantal hoogtepunten tegen die er uitspringen. Een greep uit de highlights:

  • Het bloemeneiland Mainau
  • Slot en Park Arenenberg
  • UNESCO Werelderfgoed eiland Reichenau
  • Konstanz
  • De Rijnwaterval

Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de gezellige Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz. – Eigenwijze Reizen

Fietsvakantie rondom de bodensee


Meer Reisorganisaties voor een Fietsvakantie Rond de Bodensee

Eigen-Wijze Reizen is niet de enige organisatie die een Rondje Bodensee aanbiedt. Omdat dit een zeer populaire fietsvakantie is (en voor iedereen goed te doen) bieden de meeste fiets-reisbureaus deze reis wel aan. Elk met hun eigen programma, en niveau van hotels et cetera. De meeste reizen zijn individuele, maar met bijvoorbeeld Fital Fietsvakanties kun je een groepsreis met de bus maken.

Rondom de Bodensee Eigenwijze Reizen


Op deze site kun je ook eerst meer lezen over een fietsvakantie rond de Bodensee. Meer lezen over Fital Fietsvakanties kan ook op mijn website, en hetzelfde geldt voor OAD Reizen. Toch liever iets anders of uitdagenders dan de Bodensee? Eigenwijze Reizen Fietsvakanties heeft tal van andere opties, zoals in Frankrijk, of bijvoorbeeld een culinaire fietsreis door Limburg.

Georganiseerde Fietsvakanties rond de Bodensee: bekijk de aanbiedingen van Fital ReizenSNP Natuurreizen, ANWB Reizen, OAD Reizen en Eigen-Wijze Reizen

Heb jij al eens het Rondje Bodensee gefietst? Ik vind het leuk als je je ervaringen deelt met mijn lezers.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie