Campspace: kamperen bij particulieren

Met Campspace kampeert u kleinschalig in de tuin bij particulieren. U kunt deze dienst zien als een soort AirBNB voor kampeerders. Op deze micro-kampeerplaatsen is vaak maar plek voor 1 of een beperkt aantal tentjes.

logo campspace.com

Hiermee is Campspace een een leuke optie in bijvoorbeeld regio’s waar geen campings zijn, of waar alleen grootschalige campings zijn waar u wellicht niet op zit te wachten. In de tuin kamperen bij locals is altijd kleinschalig en persoonlijk; vaak zijn de eigenaren ook zelf kampeerders. Bezoek de website van Campspace.

Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. 

Net als bij AirBNB betaalt u een prijs per nacht, met daar bovenop een service-fee. In de boekingsmodule staan de kosten en de fee netjes uitgesplitst. Heeft u zelf interesse om fietsers in uw tuin te laten kamperen? Dan kunt u zich ook aanmelden als Campspace.

Hoewel de meeste campspaces bedoeld zijn voor mensen die hun eigen tent meebrengen, zijn er ook adressen waar al een safaritent, bijzondere vintage caravan, of andere accommodatie klaar staan.

Bij elke locatie staat aangegeven welke kampeermiddelen geaccepteerd worden en of er bijvoorbeeld auto’s en huisdieren het terrein op mogen.

Ook de faciliteiten (elektriciteit, wifi, sanitair, warm water, fikkie-stookmogelijkheden) staan aangegeven. Let op: er zijn dus inderdaad kampeeradressen zonder warm water en toilet! Let hier goed op bij het boeken.

campspace website
De website Campsapce.com

Verder staat er bij elke Campspace een uitgebreide beschrijving wat u van de overnachtingsplek mag verwachten, en welke activiteiten er in de buurt te doen zijn. Deze dienst is dus ook niet alleen bedoeld voor trekkers, maar zeker ook voor gezinnen die er enkele dagen of weekend tussenuit willen in de natuur, en daar niet ver voor willen reizen.

Campspace banner 728x90

Kleinschalig kamperen en overnachten bij particulieren

Er zijn alternatieven voor Campspace. Veel boerderijcampings zijn ook kleinschalig (en niet zelden goedkoper). Warmshowers is zelfs gratis, hierbij logeert u (meestal in huis maar sommige leden stellen ook hun tuin beschikbaar om uw tent op te zetten) bij fiets-enthousiastelingen. Het is de bedoeling dat u zelf dan ook af en toe een fietser ontvangt. Lees meer over Warmshowers, een soort Couchsurfing voor fietsreizigers.

Daarnaast hebben we in Nederland nog Vrienden op de Fiets, waar u bij particulieren overnacht voor een vast bedrag per persoon, inclusief goed ontbijt voor een dag op de pedalen.

kampeerplek aan het water
Ee mooi kampeerplekje aan het water. © Campsapce.com

Zelf kampeerders ontvangen via Campspace

Heeft u zelf een tuin en lijkt het u leuk om fietsers en wandelaars te ontvangen? Dan kunt u zichzelf ook aanmelden als gastheer/gastvrouw.. Klik op ‘Word Verhuurder’ en de rest wijst zich vanzelf. Het verhuren van uw plek is gratis; de kampeerders betalen de service fee.

Meer lezen? In het Algemeen Dagblad vindt u een artikel over deze privé-kampeerterreintjes: Kamperen in een achtertuin. Hierin komt ook de particuliere Camper-verhuurservice ‘Camptoo’ aan bod. Ook Nu.nl publiceerde een artikel over ‘de toekomst van kamperen’ (wat ik waag te betwijfelen). Inderdaad, zoals Nu.nl kopt: ‘Kampeerder van nu wil niet met achthonderd Nederlanders op een veld’, dat klopt, maar er zijn meer dan voldoend kleinschalige campings te vinden, zeker in Nederland. Lees het artikel hier.

Ervaringen met Campspace

Mocht u al eens gebruik hebben gemaakt van Campspace, dan ben ik erg benieuwd naar uw ervaringen. Uiteraard kunnen er grote verschillen zijn tussen de adressen, maar toch is het leuk een indruk te krijgen.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo