Onbegrensd Fietsen naar Barcelona

Naast Rome, Praag en Santiago is ook Barcelona een favoriete stads-bestemming voor een fietsreis. Niet alleen vanwege de stad zelf, maar met name door de lange rit door het prettige fietsland Frankrijk. De route is niet zo zwaar, en een leuk alternatief voor de Groene Weg naar de Middellandse Zee.

fietsgids fietsen naar barcelona

De bekende Fietsroute van Amsterdam naar Barcelona is samengesteld door Paul Benjaminse. De route is opgedeeld in 2 routeboekjes: Eindhoven – Cluny en Cluny – Barcelona. Verder is een groot deel autovrij, en zijn vrijwel alle wegen verhard. Wie van Eindhoven helemaal tot Barcelona fietst is zo’n 1700 kilometer onderweg.

Paul Benjaminse raadt trouwens aan de laatste 50 kilometer met de trein te doen (‘mag nog geen fietsroute heten”). Persoonlijk vond het laatste deel langs de, inderdaad drukke, kustweg erg leuk.

De fietsgidsen ‘Onbegrensd Fietsen naar Barcelona’ zijn te bestellen op zijn website, of bij de Fietsvakantiewinkel.

Hier onder een aantal foto’s van mijn fietstrip van Utrecht naar Barcelona.

Dinant
Beaune
Franse Stad
Kamperen fietsen naar Barcelona
Wijngebied
Frankrijk
Frankrijk
Frankrijk
Girona
Spaanse badplaats

Zoals eigenlijk altijd het geval is bij de routes van Cycling Europe zijn er hier en daar route-varianten opgenomen. Bij de ‘Fietsen naar Barcelona’ reis heb ik bijvoorbeeld gekozen voor de variant over Le Puy en Velay, een bekend startpunt voor de Camino naar Santiago de Compostela, met een leuke stadscamping een aardig pelgrims-museum. Ook bood deze route wat meer uitdaging dan de in mijn herinnering vlakkere variant over Lyon.

Terug vanuit Barcelona kunt u natuurlijk het vliegtuig nemen. Een andere optie is de fietsbus van Cycletours. Deze gaat weliswaar niet vanuit Barcelona zelf, maar wel vanuit Garriguella, wat Noordelijker in de Spaanse Pyreneeën.

Zelf heb ik de fietsbus terug genomen vanuit Trebes, nabij Carcassonne (Frankrijk). Dit door met de trein een stuk noordwaarts te gaan en van daaruit naar Trebes te fietsen.

Blogs en artikelen over Fietsen naar Barcelona

Aangezien deze route veel gefietst wordt is er voldoende over te vinden op het internet. Een aantal links:

Fietsvakanties in Spanje

Niet de tijd of zin om helemaal naar Barcelona te fietsen? Diverse reisorganisaties bieden fietsvakanties in Spanje aan.

SNP Natuurreizen heeft zelfs een fietsvakantie in en rondom Barcelona, met de ‘Gaudiroute per fiets’. Ontdek Barcelona via een netwerk aan prima fietspaden, met een stadshotel als standplaats. Bekijk de reis op de site van SNP Natuurreizen.

Andere reisorganisaties waarmee u in Spanje kunt fietsen zijn onder andere Eigen-Wijze Reizen, Fietsrelax en Fital Reizen. Tot zover de reclame. Buen viaje! Lees ook de pagina over een fietsreis naar Rome.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “Onbegrensd Fietsen naar Barcelona”

Plaats een reactie