HiRoads

Reisorganisatie HiRoads organiseert hotelrondreizen, kampeertrektochten en standplaats-reizen voor wielrenners.

hiroads.nl logo

Bestemmingen zijn onder andere bekende wielren-streken als de Picos de Europa, Gran Canaria, Piemonte en de Costa Blanca. Maar ook het exotische Thailand behoort tot de mogelijkheden. De maximale groepsgrootte verschilt per reis maar is zo 15 tot 18 personen. Bezoek HiRoads.nl

Fietsen, klimmen & genieten, daar gaat het bij ons om. Het absolute vakantiegevoel beleven en je vrij voelen, fietsend over voornamelijk mooie, rustige en verkeersarme wegen. – hiroads.nl

alt text

Adres- & Contactgegevens HiRoads.nl

HiRoads
Daelwijcklaan 200
3554 HL Utrecht
website: www.hiroads.nl
e-mail adres: info@hiroads.nl
telefoonnummer: 06 – 8359 4086 (ma t/m do 09.00 – 21.00, vrij t/m zo 09.00 – 17.00)


De HiRoad Fietsvakanties

HiRoads Reizen is dé specialist voor wielervakanties door de Pyreneeën, Dolomieten, Alpen, door Noorwegen of zelfs in Thailand. Ze zijn in 2015 begonnen met kampeerfietsvakanties maar hebben dit uitgebreid met hotelreizen en reizen vanuit 1 standplaats. Het gaat om groepsvakanties met een beperkt maximaal aantal deelnemers. Op de website kunt u per fietsvakantie zien hoeveel plekken er nog vrij zijn.

Als u gaat kamperen is een een grote luifel mee waaronder gegeten wordt (gezamenlijk). Ook is er een kok aanwezig. Bij de kampeerreizen helpt u gemiddeld 2x per week mee met de voorbereidingen van de maaltijd en de afwas.

Zwaarte: Wielrenners en Toerfietsers

De fietsvakanties zijn het meest geschikt voor wielrenners; echter kunt u ook met een goede toerfiets met bergverzet deelnemen. Vraag dit voor de goede orde na als u een specifieke fietsreis op het oog hebt.

De dagetappes zijn meestal verdeeld in 2 of zelfs 3 varianten, zodat u zelf kunt kiezen hoe zwaar u uw dag maakt. Goede benen? Neem de rode route. Slecht geslapen? Kies voor blauw.

 • Route groen: 60 – 100 kilometers / 500 – 1500 hoogtemeters
 • Route blauw: 80 – 120 kilometers / 1000 – 2500 hoogtemeters
 • Route rood: 100 – 160 kilometers / 2000 – 3500 hoogtemeters

Bij de Mont Ventoux en andere fietsreizen in Zuid-Europa is de reis niet inbegrepen. Naar Gran Canaria (vliegen met Transavia) en bijvoorbeeld The Pennines (Ferry naar Newcastle) is dit wel het geval. Bij het boeken van uw reis kunt u aangeven of u met iemand mee wilt rijden, of dat u juist plek in de auto hebt voor een medereiziger.


Enkele mooie racefiets-bestemmingen van HiRoads:
 • Coast to Coast Pyreneeën. 15-daagse kampeerrondreis. Een fietsronde waar u start en eindigt in Oust. Reisbegeleiding en kok zijn mee. Inclusief optionele rondrit Tourmalet. Dagafstanden en zwaarte hangt af van welke route u kiest. Vaak is er een lichte en zwaardere variant. Inclusief leen-Garmin GPS.
 • Mont Ventoux. Wielrennen in de omgeving en beklimming van de Kale Berg himself. Verblijf in een landhuis (standplaats) in het plaatsje Lachau, in de Drôme. U fietst tussen de 900 en 2900 hoogtemeters per dag, afhankelijk van de door u gekozen route. Groen, blauwe en rode routes zijn meestal beschikbaar. Maximaal 18 deelnemers. Heen- en terugreis verzorgt u zelf. Soms is het mogelijk te carpoolen met andere deelnemers.
 • Tour of the Pennines, Engeland. 6-daagse reis (4 fietsdagen) met dagetappes door de Pennines en de Yorkshire Dales. Veel klimwerk en korte stille stukjes. Standplaats is een landhuis met pub in de directe omgeving. U gaat eerst met de ferry naar Newcastle vanuit IJmuiden. Beklimmingen met fraaie namen als Tan Hill, Cross Top, The Stang, Great Dun Fell en Hartside Pass. Maximaal 20 deelnemers.
 • Fietsen naar Oslo. 16-daagse hotels- & huttentocht naar de hoofdstad van Noorwegen. Vertrekpunt is Groningen, 12 fietsdagen en 2 rustdagen. De meeste fietsdagen kennen twee routevarianten, lichter en zwaarder. Verlaten landschappen, fjorden (waaronder het beroemde Geirangerfjord) en beklimming van de Trollstigen. Inclusief bagagevervoer en fietstransport Noorwegen – Nederland.

Goed om te weten:

 • Wielerreizen (soms geschikt voor toerfiets) in Spanje, Frankrijk, Engeland, Noorwegen, Thailand en Italië
 • Fietsen in groepsverband, maar iedereen kiest zelf voor een lichte of zware dagetappe
 • Geen boekingskosten; alle prijzen staan op de website
 • Heeft u geen GPS-systeem op uw racefiets? U kunt een Garmin leentoestel krijgen (Garmin 810 of 820)
 • Heeft u zo uw eigen ideeën voor een wielrenvakantie? Bespreek met hen de mogelijkheden voor een reis op maat
 • Let op: niet aangesloten bij ANVR & SGR Bezoek website

Ervaringen met HiRoads

Bent u al eens mee geweest op een van de wielerreizen van HiRoads? We zijn erg benieuwd naar de verhalen! Naar welke bestemming bent u geweest en heeft u gekampeerd of in hotel overnacht? Had u uw racefiets mee of heeft u de dagprogramma’s op een trekkingfiets volbracht? We lezen het graag terug op fietsvakanties.net. Onderaan de pagina heeft u hiervoor de mogelijkheid.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het bovenstaande aanbod van fietsvakanties met de racefiets bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben ook artikelen over enkele andere reisorganisaties voor wielerreizen. Goede alternatieven zijn TUI Sports Wielrennen, Cycle Tours en Viva Velo. Laagdrempelige wielrenvakanties vindt u bij Amateurfietser.nl.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo