Fiets en Wandelbeurs

Fietsvakantie-inspiratie nodig? Op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht presenteren tal van reisorganisaties hun reizen. Ook zijn er diverse fietsmerken te vinden, en kunt u proefritten maken op diverse reisfietsen op een speciaal aangelegd parcours.

De Fiets en Wandelbeurs 2025 zal plaatsvinden op 14, 15 en 16 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Polen was vorig jaar het themaland; het themaland van 2025 is nog niet bekend.

Meestal aanwezige reisfiets-merken zijn onder andere Santos Bikes, idworx en Avaghon. Check altijd via de deelnemerslijst wie er wel en niet een stand op de beurs hebben. Bezoek de website Fietsenwandelbeurs.nl

Fiets en Wandelbeurs logo

Naast de commerciële stands zijn er tal van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen die op de informatiemarkt vertellen over hun fietsreizen. Zo is er een Pelgrimspaviljoen voor fietsers die een tocht naar Santiago de Compostela of Rome overwegen.

Ook vereniging De Wereldfietser en Stichting Europafietsers zijn meestal op de beurs aanwezig. Verder zijn er lezingen van fietsers. Het programma van de lezingen en workshops vindt u hier.

Uw toegangsbewijs was in voorgaande jaren ook geldig voor de tegelijkertijd gehouden beurs E-bike Xperience. Mogelijk is dat dit jaar weer zo.

Check altijd op de website van de beurs zelf welke exposanten dit jaar op de beurs aanwezig zullen zijn. Dit wisselt namelijk nogal eens per jaar. Bekijk de deelnemerslijst.

Reisorganisaties op deze fietsbeurs

Onder andere de volgende reisbureaus hebben de afgelopen jaren stands op de fietsbeurs gehad, maar er zijn er nog veel meer. Een overzicht vindt u op de website van de fiets wandelbeurs:

eigenwijze-reizen 728x90

Fietsen Uitproberen

Zoals vermeld kunt u tijdens de wandel en fietsbeurs diverse soorten en merken (trekking)fietsen testen. Vanwege de grote belangstelling heeft u hier een voucher voor nodig. Deze kunt u op de beurs zelf verkrijgen, maar verstandiger is om dit vooraf online te regelen op de website fietsenwandelbeurs.nl. In aanloop van de Fietsbeurs verschijnt hier een formulier waarmee u een voucher kunt aanvragen.

Fietsen die u kunt uitproberen zijn onder andere tandems, ligfietsen, gewone reisfietsen, elektrische fietsen / e-bikes en trikes. Voor de MTBs is er een speciaal mountainbike-parcours met hindernissen.

Wandelvakanties

De beurs richt zich zowel op fietsers en wandelaars. Er zijn diverse reisorganisaties voor wandelvakanties te vinden, en je kunt je laten voorlichten over bekende en minder bekende Europese wandelroutes. Diverse vrijwilligers delen graag hun ervaringen met je, bijvoorbeeld over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Daarnaast zijn er lezingen over specifieke wandelvakanties en bestemmingen. Ook kun je meer te weten komen over (lichtgewicht) rugzak-lopen en kamperen.

Een aantal reisbureaus biedt zowel fiets- als wandelvakanties aan, zoals SNP, ANWB Reizen, ECKITV en Eigenwijze-Reizen. Bezoek voor meer info over wandelvakanties, en mijn reisverslagen van onder andere de GR20, Hadrian’s Wall Path en de Camino Portugues mijn site wandel-vakanties.nl.

Met korting naar de Fiets en Wandelbeurs

Als u uw toegangskaarten voor de beurs van tevoren online boekt, bent u goedkoper uit dan wanneer u deze aan de kassa koopt. Echter is het mogelijk ook nog extra korting te verdienen, door via enkele geselecteerde websites uw tickets te bestellen, zoals bij de ANWB.

U dient tijdens het bestelproces wel uw lidmaatschapsnummer op te geven. Bezoek ANWB.nl/fiets-en-wandelevent

Voor de editie van 2024 kreeg je via Bergen Magazine ook korting op je toegangsbewijs. Dit geldt alleen voor de voorverkoop. Via fietsenwandelbeurs.nl/ticketshop/bergen krijg je 6 euro korting t.o.v. de kassaprijs. Met de voorverkoop scheelt het toch ook 2 euro per kaartje.

Ook als u lid bent van Vrienden op de Fiets kon u als ‘vriend’ in voorgaande jaren een beurskaartje met korting bestellen. Mogelijk is dat dit jaar weer het geval.

Komt u met de trein? Dan kan het voordelig zijn om uw kaartje te kopen in combinatie met een NS Dagretour naar Utrecht. U heeft een dagretour naar/van Utrecht en een toegangsbewijs voor € 36.50. Meer over deze NS-actie op NS.nl

Als er meer kortingsacties bekend zijn zal ik deze pagina updaten.

Fiets en Wandelbeurs kaarten winnen

Kaartjes winnen kon in het verleden ook, dat is helemaal goedkoop. Als er een win-actie bekend is zal die hier geplaatst worden.

Uw Mening over de Fietsbeurs

Hebt u de fiets en wandelbeurs al eens bezocht? Vorig jaar of wellicht toen deze nog in de RAI te Amsterdam gehouden werd? We lezen graag uw mening terug. Was het een geslaagde beurs voor u? Wat waren de hoogtepunten en wat viel er tegen? U kunt een verslagje van uw beursdag achterlaten onderaan deze pagina.

Locatie Beurs

Adres: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht
Locatie: hallen 2, 3 en 4
Openingstijden 2025: –

Online tickets bestellen voor de Fiets en Wandelbeurs 2025: fietsenwandelbeurs.nl/tickets

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

21 gedachten over “Fiets en Wandelbeurs”

 1. Is er een lijst van welke fiets merken op de beurs staan?

  Reactie Redactie: Op de website is wel een deelnemerslijst te zien van alle exposanten. Je kunt ook filteren op de tag ‘vakantiefietsen’ echter lijkt dit niet zo goed te werken helaas.

  Beantwoorden
 2. Als ik het zo lees is de beurs veel toegespitst op fietsers. Nu doe ik dat ook graag, maar voor komende zomer heb ik graag tips voor een mooie wandeltocht (door de bergen).
  Kan ik voldoende stands verwachten om aan info te komen?
  Vr gr Jacqueline

  Beantwoorden
  • Dag Jacqueline, ik behandel het fiets-gedeelte vooral omdat dit een site voor fietsers is 😉 Maar er is zeker genoeg te beleven voor wandelaars! Een belangrijk deel echter van de beurs is ook het testen van fietsen. Dus die stands en het parcours nemen aardig wat ruimte in beslag. Wellicht stap je nog over 😉

   Beantwoorden
  • Dag Johanna, dat kan zeker. Wel heb je een voucher nodig. Dit staat op de website: ‘Om van de testparcours gebruik te kunnen maken, heb je een voucher nodig. Handig is het om het formulier alvast online in te vullen, zodat je ter plekke niet hoeft te wachten. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om op de beurs zelf een voucher te verkrijgen’

   Beantwoorden
 3. Worden er nog speciale maatregelen getroffen ivm het corona-virus, aangezien dit een samenkomen van reislustige mensen is

  Reactie fietsvakanties.net: Nee, de zijn er niet. Is ook niet of nauwelijks te doen lijkt me.

  Beantwoorden
 4. Hallo
  Ben vrijdag op u beurs geweest om 10.30 uur 2 uur daar geweest maar voelde mij niet goed.
  Ben naar huis gegaan..
  Dacht zondag het gaat weer met mij ga er weer naar toe.., omdat ik dacht dat de kaart print drie dagen geldig was.
  Dacht dat het zo op de print stond…
  Was niet zo ,heb geprobeerd de mensen bij de scanner nog over te halen maar hadden strikte instructies van u gehad.
  Dus weer met de trein terug naar Hilversum….jammer.
  Dat u in dit niet wat soepeler bent …b.v. 8 euro, bij betalen of zoiets.
  De beurs is erg groot en complex voor de doelgroep waar u dit voor doet …
  IDE of suggestie of TIP naar u toe…is
  3 dagen voor een prijs b.v. 16 euro.

  Vond het erg vervelend voor mij zelf en was teleurgesteld ,dat ik in die 2 uurtjes dat ik er was met 2 koppen koffie en een broodje kroket niet verder kwam dan ..
  2 e bikes en babbeltjes met de desbetreffende personen. had..
  Dus volgend jaar een paspartoeu voor de drie dagen voor een redelijke prijs..de gasten moeten ook nog reizen met trein of auto en parkeer geld enz…
  Hoop dat dit tot begrip toont naar u.
  Vriendelijke groet Guus

  Beantwoorden
 5. Wij zijn al heel veel jaren naar deze beurs geweest, voorheen jaren in Amsterdam later in Utrecht! Wat hebben we al veel ideeën opgedaan. Ueder jaar weer wat leuks.

  Wij fietsen ieder jaar lange afstanden en deze ideen halen we allemaal op deze beurs. Geweldig fijn en tevens een mooi uitje samen. Jo en Maria

  Beantwoorden
  • Dag Birgit, ik las ergens dat de lezingen tot 2 weken na het evenement nog online te zien waren. Of dit klopt, en of dit zonder ticket kan weet ik niet. Op de site vind ik er ook niets over terug. Wellicht even contact opnemen met de organisatie?

   Beantwoorden
  • Die staan inderdaad niet heel duidelijk aangegeven. Voor 2023 zijn deze als volgt:

   De beurs is op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag 26 februari van 10.00 tot 15.00 uur.

   Beantwoorden

Plaats een reactie