Fietsvakanties met Bagagevervoer

Wil je op fietsvakantie in Nederland of een populair Europees fietsland, maar wel elke dag jullie bagage vervoerd hebben naar het volgende hotel of B&B? Fietsvakanties met bagagevervoer worden aangeboden door veel van de grote reisorganisaties voor fietsreizen. Denk bijvoorbeeld aan Eigenwijze-Reizen en SNP Natuurreizen.

Deze pagina staat in het teken van fietsvakanties met bagagevervoer. Je vindt hier een overzicht van reisorganisaties. Bij reizen waar de bagage wordt vervoerd slaap je meestal in hotels, B&B’s, pensions en dergelijke. Kampeer-fietsvakanties worden zelden met bagagevervoer aangeboden. Cycletours vormt hier op een leuke uitzondering.

Reisorganisaties voor Fietsvakanties met Bagagevervoer

Hier volgt een overzicht met een aantal grotere reisorganisaties die fietsreizen met vervoer van bagage aanbieden. Dit gaat meestal om individuele reizen, maar er zijn ook groepsfietsvakanties te boeken. In het laatste geval wordt de bagage meeste via de bus (of boot bij een fiets-vaarvakantie) vervoerd.

Fietsrelax

Fietsrelax is gespecialiseerd in (gezins)fietsvakanties naar diverse Europese bestemmingen. Fietsrelax.nl organiseert zowel comfortabele hotel- als echte kampeervakanties. Bij beide varianten is bagagevervoer geregeld. Geen zwaar getrap met volle fietstassen dus!…

Travelydays

Reisorganisatie Travelydays organiseert fietscruises en fietsvakanties binnen Europa. De fietscruises vinden voornamelijk langs rivieren plaats. Deze doorgaans vlakke routes zijn geschikt voor vrijwel elk type fietser. Naast bekende fietscruises als…


Als je een individuele fietsvakantie hebt geboekt dan maakt de reisorganisatie meestal afspraken met lokale vervoerders om zorg te dragen voor het bagagetransport.

Waarom zou je kiezen voor een Fietsreis met Bagagetransport?

Zonder bagage achterop je fiets kun je makkelijker klimmen en dus eventueel kiezen voor een wat meer avontuurlijke bestemming. Een ander voordeel van een fietsvakantie met bagagevervoer is dat je wat meer mee kunt nemen; je bent niet gebonden aan de -relatief beperkte – inhoud van Ortlieb fietstassen zoals de meeste vakantiefietsers.

eigenwijze-reizen banner


Zorg er altijd wel voor dat je een rugzakje, of beter nog een fietstas of stuurtas meeneemt tijdens je dagtocht. Hier kun je wat eten, kaartmateriaal en andere noodzakelijke zaken voor onderweg in stoppen. Een waterdichte fietstas of stuurtas is te koop bij de Fietsvakantiewinkel.

Hoe heerlijk is het als ’s middags bij aankomst bij het hotel je bagage al op de kamer op je staat te wachten? De meeste fietsvakanties in Nederland en in de bekende Europese fietslanden worden aangeboden inclusief het vervoer van de bagage.

fietsvakanties met bagagevervoer hotel arrangement
Ervaar de rust van de natuur tijdens een fietsarrangement met bagagevervoer in Nederland

Fietsarrangementen in Bagagevervoer

Naast fietsvakanties zijn er in Nederland ook diverse fietsarrangementen met bagagevervoer te boeken. Het verschil tussen een fietsvakantie en een fietsarrangement is dat een arrangement meestal korter is. Vaak is het diner ook inclusief bij een arrangement, en dat is bij een fietsreis niet altijd het geval. Bekende fietsarrangementen zijn die van Fletcher Hotels, het zogenaamde Klavertje Vier Fietsen. Voor meer opties kun je die fietsarrangementen-pagina raadplegen.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo