E-bike Vakanties

Nu fietsen met trapondersteuning steeds gangbaarder worden winnen ook e-bike vakanties aan populariteit. Als u geen eigen elektronische fiets heeft en/of georganiseerd een e-bike fietsvakantie wilt meemaken kunt u bij de volgende reisorganisaties terecht. In sommige gevallen kan gewoon uw eigen vertrouwde e-bike mee.

Reisorganisaties voor E-bike Vakanties

De volgende reisorganisaties bieden (georganiseerde of individuele) e-bike vakanties aan. U kunt deze fietsvakanties met een elektronische fiets gewoon online boeken.

SNP Natuurreizen heeft meer dan 70 bestemmingen waar u een e-bike kunt huren. De landen waar SNP e-bike fietsvakanties aanbiedt zijn Frankrijk, Portugal, Griekenland, Zweden, Spanje, België, Italië, Nederland, Kroatië en Oostenrijk. Bij deze reisorganisatie kunt u bijvoorbeeld de Donauradweg per elektrische fiets afleggen. Dit zijn doorgaans individuele fietsvakanties, geen groepsreizen. Bekijk alle e-bike bestemmingen op de website van SNP Natuurreizen.

Djoser E-bike Reizen
Djoser Verre Reizen biedt de mogelijkheid om bij een select aantal fietsreizen een e-bike/elektrische fiets te reserveren. Hier betaalt u een toeslag voor. De elektromotor van een e-bike fiets geeft u net dat zetje in de rug waardoor het door heuvelachtig gebied ook aangenaam fietsvakantie vieren is. Op moment van schrijven is het (op aanvraag) mogelijk een e-bike te huren bij de volgende bestemmingen: Sardinië, Portugal, Baltische Staten en Catalonië. Meer info op de website van Djoser.

Eigen-Wijze Reizen
Een prachtige fietsvakantie wordt nog aangenamer met een elektrische fiets. Bij Eigen-Wijze Reizen heeft u bij de meeste fietsvakanties de aanvullende mogelijkheid om een elektrische fiets te huren. Deze reisorganisatie heeft een mooi aanbod aan gevarieerd fietsvakanties. Bezoek Eigenwijze-Reizen.nl/e-bike

ANWB Reizen e-bike
Bij sommige bestemmingen van ANWB reizen is het mogelijk een e-bike te huren. Bij de ‘Balkon van de Alpen’ vakantie wordt het zelfs aangeraden een e-mountainbike te huren. Andere e-bike bestemmingen zijn onder meer de Bodensee, de meren rond München, Piemonte, de Veneto en Passau-Wenen-Passau (lees meer over de Passau-Wenen fietsroute. De accu van de Unisex huurfietsen met versnellingen heeft een bereik van ca. 70 km. Bij sommige fietsvakanties staat ook het merk/type en aantal versnellingen van de beschikbare e-bikes aangegeven. Bij de Bodensee vakantie zijn er bijvoorbeeld KTM en Kalkhoff e-bikes te huur.

ANWB Reizen heeft een duidelijk overzicht van fietsreizen geplaatst waarbij het mogelijk is een elektrische fiets te huren. Bezoek de website van ANWB Reizen.

TUI Fietsvakanties
TUI biedt e-bike arrangementen aan in verschillende landen U overnacht in een hotel en heeft dagelijks de beschikking over een elektrische fiets. Bekijk het actuele aanbod van e-bike vakanties met trapondersteuning op de website van TUI Reizen.

Abel Reizen
De e-bike fietsreizen van Abel reizen vinden plaats in Scandinavië en Schotland. De individuele fietsvakanties zijn rondreizen van 1 tot 3 weken waarbij men in cabins en kleine hotels overnacht en soms een ferry neemt. De vakantie wordt op maat samengesteld waarbij er wordt samengewerkt met lokale fietsverhuurders. De focus van het concept is op natuurbeleving en individuele vrijheid. Abel reizen zorgt voor een kader waarin de reiziger een avontuurlijke vakantie heeft. Alle mogelijkheden vindt u op de website van Abel Reizen.

een fiets voor e-bike vakanties

Voordelen van een Elektrische Fiets

Een fietsvakantie per e-bike brengt u misschien op (heuvelachtige) plaatsen waar u met een gewone vakantiefiets wellicht niet aan zou beginnen. Bergachtige fietstochten zijn niet zelden mooier dan fietsroutes door het vlakke land. Sinds de introductie van de e-bike zijn ‘zwaardere’ fietsvakantie-bestemmingen als bijvoorbeeld Toscane en de Alpen weer bereikbaar voor een groter publiek.

Veel mensen denken dat een e-bike continu trapondersteuning biedt, maar dat is niet zo. U kunt dat zelf instellen als u het gevoel heeft ‘hulp’ nodig te hebben. Veel elektrische fietsen schakelen de ondersteuning bij een bepaalde snelheid uit, zodat u niet te hard gaat.

Elektrische Fiets Kopen

Wilt u zelf uw eigen vakantie samenstellen dan kunt u natuurlijk een e-bike huren of er een kopen. Er zijn webwinkels waar u online een elektrische fiets kunt kopen, bijvoorbeeld bij 123elektrischefietsen.nl, maar beter is om bij een fietsenspecialist langs te gaan om gedegen advies te krijgen. Lees vooraf bijvoorbeeld de tips en koopgids voor elektrische fietsen op matrabike.nl.

De Fietsersbond publiceerde een aardige Elektrische Fietsentest, in samenwerking met de Telegraaf. In deze test van 2018 kwam de Das Original C004 Comfort Deore 9v E-bike als beste uit de test. Deze fiets zit wel in een prijsklasse. In de categorie e-bikes met middenmoter kwamen de Gazelle Grenoble C7+ HMB en de Qwic Premium FN 7.2 als beste uit de bus. Voor e-bike vakanties is het wellicht handig niet voor het goedkoopste model te kiezen.

Nog geen ervaringen met een elektrische fiets? De Fietsersbond heeft een speciaal e-bike dossier met informatie. Ook de Consumentenbond besteedt op haar website aandacht aan elektrische fietsen. En wilt u toch liever geheel zelf trappen tijdens uw fietsreis, kunt u altijd nog een ‘gewone’ reisfiets overwegen. Ga daarvoor naar een vakantiefiets specialist bij u in de buurt.

E-bike vakanties zoeken

Het meest actuele aanbod van e-bike vakanties vindt u op SNP Natuurreizen, ANWB Fietsvakanties en Djoser Verre Reizen. Uw eigen e-bike ervaringen, al dan niet in relate tot vakantie kunt u onderaan deze pagina achterlaten.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “E-bike Vakanties”

Plaats een reactie