Cycletours

Cycletours is een reisorganisatie voor fietsvakanties in de breedste zin van het woord. Naast groepsreizen, individuele fietsvakanties en familie-kampeerreizen bieden zij ook wielervakanties aan.

cycle tours logo

Daarnaast is het bij hen mogelijk een losse busretour met fietsvervoer te boeken. Ideaal voor fietsfanaten die graag hun eigen plan trekken. Bezoek Cycletours.nl

Reizen voor levensgenieters, globetrotters en wielrenners. Met méér dan 38 jaar ervaring kunnen we spreken van de “Fietsvakantiespecialist!” – cycletours.nl

cycletours fietsvakanties website

Adres- & Contactgegevens Cycletours

Cycletours
Gyroscoopweg 104
1042AX Amsterdam
openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00 – 17:00.
website: www.cycletours.nl
e-mail adres: info@cycletours.nl
telefoonnummer: 020 – 5218 400


Cycletours fietsvakanties

Deze reisorganisatie biedt eigenlijk 4 categorieën reizen aan:

 • Familiereizen voor fietsers met kinderen
 • Levensgenieters: Fietsreizen in voornamelijk Europa
 • Globetrotters: Avontuurlijke, verre fietsreizen buiten Europa.
 • Wielren-vakanties: (groeps)reizen voor wielrenners.
 • Fiets-Vaarvakanties: overdag fietsen en slapen aan boord van een meereizend schip.

De groepsreizen worden aangeboden in samenwerking met Sawadee. U kunt uw eigen fiets meenemen, of ter plekken een huurfiets huren. Dit geldt voor zowel hybride fietsen als racefietsen. De zwaarte van de fietstochten wordt aangegeven met een cijfer van 1 tot 8. Let hier goed op bij het boeken van een reis. Een fietsreis met zwaarte 8 kan zo maar betekenen dat u 140 km op een dag door de bergen moet fietsen. Dit is voor weinig fietsers weggelegd. Per reis kunt u op de website het dagprogramma terugvinden. Bij actieve vakanties is het raadzaam niet voor verrassingen te komen te staan.

Enkele bekende fietsvakantie-bestemmingen van Cycle Tours:
 • Fietsen in de Provence (eigen vervoer). Individuele fietsvakantie met kinderen. Kleinschalige hotels met zwembad.
 • Sardinië, familiereis die fietsvakantie en strandvakantie samenbrengt.
 • Fietsvakantie Albanië. Op de fiets langs Unesco werelderfgoed. 10-daagse individuele fietsreis met hotelovernachtingen. Vliegen of met eigen vervoer.

Cycletours wielrenvakanties

Houdt u meer van sportieve vakanties dan van ‘gewoon’ actief fietsen? Met Cycletours fietst u over bekende cols uit de Giro, Tour de France en Vuelta. Voor de fanatieke en minder fanatieke wielrenners zijn er schitterende wielerreizen beschikbaar, zowel individuele als groepsreizen.

Het zal u niet verbazen dat de meeste wielrenvakanties Frankrijk, Zwitserland of Italië als bestemmingen hebben.

Enkele voorbeelden van Cycletours reizen voor de racefiets:

 • Wielrenvakantie Noordelijke Alpen. Kampeer-groepsreis die u met gemiddeld 3 cols per dag door 3 landen voert. Inclusief bagagevervoer.
 • Met de racefiets door de Franse en Spaanse Pyreneeën. 10-daagse kampeer-trektocht met een groep. Diverse bekende cols uit de Tour de France.
 • Individuele korte wielrenvakantie Mont Ventoux. U en uw w racefiets gaan met eigen vervoer richting de Ventoux in Frankrijk. 6-daagse hotelvakantie.

Alle fietsvakanties voor wielrenners vindt u op cycletours.nl. Ook wielrenners kunnen natuurlijk alleen een fietsretour boeken en zelf hun favoriete cols en overnachtingsplekken kiezen. Ook reisorganisatie TUI Sports biedt wielervakanties aan.


Cycle Tours Fietsbussen

Stippelt u graag zelf u fietsvakantie in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje uit, maar kunt u wel fietsvervoer gebruiken? Elk seizoen rijdt vervoersbedrijf Juijn in samenwerking met Cycle Tours met fietsbus en aanhang-trailer naar diverse Europese bestemmingen.

Voor meer informatie over deze fietsbussen verwijs ik u graag naar de fietsbussen en fietsvervoer-pagina. Een overzicht van de opstap- en uitstap-plaatsen van Cycletours vindt u op de Cycletours fietsbussen pagina.


Goed om te weten:

 • Fietsreizen voor diverse doelgroepen: Ouders met kinderen, Individueel reizende stellen en wielrenners.
 • Fietsvakanties zowel binnen als buiten Europa.
 • Fiets-pendelbussen met bestemmingen in (met name) Zuid-Europa, maar inmiddels ook naar Zweden en Tsjechië.
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
 • In 2020 heeft het bedrijf haar website totaal vernieuwd, en met name de navigatie en zoekfunctie verbeterd.
 • Overnachten op een schip? NU ook Fiets-Vaarvakanties te boeken.

Ervaringen met Cycletours

Heeft u al eens een fietsbus geboekt bij Cycletours? Of bent u meegegaan op een van hun wielrenvakanties? We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen. Onderaan deze pagina bestaat de mogelijkheid een korte review achter te laten.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van Cycletours bekeken en niet gevonden wat u zocht? U kunt altijd contact met hen opnemen voor een fietsvakantie op maat. Voor elk gewenst niveau kunnen zij een geschikte reis bedenken, waar ook ter wereld.

Daarnaast hebben wij info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn Eigenwijze Reizen, Sawadee en Fietsrelax.nl. Bij TUI Sports vindt u ook racefiets vakanties.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie