Fietsen in Thailand, het ‘Land van de Glimlach’

Fietsen in Thailand is niet alleen een prachtige kans om veel van het land te zien, maar ook om het echt te ontdekken en contact te maken met de Thai, die weliswaar zelf soms fietsen, maar niet gewend zijn aan mensen die langere afstanden fietsen. Niettemin hebben ze een nieuwsgierige belangstelling voor deze fietsende ‘aliens’. Dit artikel is een samenwerking met reisorganisatie AsiaDirect, dè Zuidoost-Azië specialist.

We weten uit eigen ervaring dat je onderweg door de Thai regelmatig gevraagd wordt even uit te rusten en een glas water te komen drinken, dat er met interesse wordt gekeken naar je voertuig, naar de tassen die er aanhangen en dat je ook zelf aandachtig wordt bestudeerd. In Thailand zijn ze wel gewend aan buitenlandse bezoekers, maar niet in de regio’s van het ‘Land van de Glimlach’ waar wij het liefst onze tours maken.

Fietsen in Thailand via Reisorganisatie AsiaDirect

AsiaDirect biedt nu twee langere fietsreizen aan in een van de mooiste vakantielanden ter wereld. Fiets in 11 dagen van Bangkok naar Chiang Mai, dwars door Thailand. Het decor bestaat uit bergen, rijstvelden, grote rivieren en oude tempels. Je fietst 30 tot 60 kilometer per dag. Vind je 11 dagen te lang? Dit is ook spectaculair: een 7 daagse reis die van Noord-Thailand door de ooit beruchte Gouden Driehoek naar Laos leidt. Vijf dagen fiets je gemiddeld zo’n 50 kilometer per dag. De laatste 2 dagen leg je af met een boot op de Mekong.

fietsen in Thailand langs rijstvelden


Meerdere opties voor een fietsvakantie

Wil je wel in Thailand fietsen, maar niet elke dag? Kies dan voor een heerlijke tour van 2, 3, 4 of 5 dagen, die je gemakkelijk kunt inpassen in je reis. Deze fietsdagen spelen zich af in het heuvelachtige Noord-Thailand, waar je door minderhedendorpjes fietst en door een natuurgebied dat totaal anders is dan wat je in Nederland gewend bent. Zin in? Kijk dan eens op de website van AsiaDirect waar Thailand fietstours van een dag (in Bangkok, Ayutthaya of Chiang Mai), maar dus ook tours tussen de 2 en 11 dagen worden aanbevolen.

AsiaDirect banner


Het leuke van AsiaDirect is, dat als je het net even anders wilt, ze het moeiteloos voor je aanpassen. Niet alleen in de tijd die je op de fiets zit of de route, maar ook omdat je je fietsvakantie kunt vervolmaken met bijvoorbeeld een paar dagen aan het strand op een van die schitterende Thaise eilanden. Bekijk het actuele fietsaanbod in Thailand op hun website, of lees eerst meer over AsiaDirect.

Ervaringen met Fietsen in Thailand

Heb jij wel eens in Thailand gefietst? Dan ben ik zeer benieuwd naar je ervaringen. Welke route heb je gefietst en was dit via een reisorganisatie of niet? Onderaan deze pagina kun je een comment achterlaten.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie