Een culinaire fietsreis door Toscane met Hungry Cyclist

Buitengewoon genieten op en naast de fiets. Op 2 wielen en op 4 poten. De ware essentie van fietsen en culinair genieten in een slow travel jasje.

Het concept in het kort

Hungry Cyclist biedt volledig verzorgde en begeleide ‘slow travel’ fietsreizen aan, die het plezier van het fietsen naadloos combineren met het genot van culinaire ontdekking. Het eten is bij hen net zo belangrijk als het fietsen. En andersom. 

‘Slow travel’  staat bij Hungry Cyclist niet voor langzaam fietsen! Het is de kunst van doorfietsen en tegelijkertijd vertragen. Het is de reisfilosofie  waarbij het draait om het bewust nemen van de tijd, om te genieten van het moment en niet van de foto’s achteraf. Hun website is HungryCyclist.cc

culinaire fietsreis door Toscane
Een culinaire fietsreis door Toscane

De reis is bij Hungry Cyclist de bestemming!

Ze gaan al fietsend de streek niet bezoeken, maar echt beleven. Een onderdompeling in de authenticiteit van de regio. Dit komt terug tijdens het fietsen, eten en tijdens het verblijf in de charmante accommodaties welke zijn uitgezocht. Het moet echt zijn, of niet. 

Wat kan je verwachten van deze culinaire fietstocht door Toscane?

De ‘Giro della Toscana’ is een 7-daags groepsrondreis op de fiets door Toscane. Een reis waarbij inspanning en ontspanning hand in gaan. Jij fietst, eet en ontspant. Hungry Cyclist regelt de rest. 0% stress, 100% ontspanning. Ken en Mark staan als reisbegeleiders aan jouw zijde. 

Jij fietst over routes die jezelf niet zou hebben gereden. Niet omdat ze er niet zijn, maar wel omdat Hungry Cyclist ze heeft verkend. In de basis wordt er met een groep gefietst, maar geen probleem als je een keer individueel wilt versnellen, vertragen of een extra terrasje wilt nemen. Hungry Cyclist zorgt ervoor dat jij de route hebt. 

Hungry Cyclist logo

Eten staat bovengemiddeld centraal tijdens de reizen. Elk gerecht vertelt een lokaal verhaal. De hele dag kan je om je heen zien wat er ’s avonds op jouw bord ligt. Hungry Cyclist staat voor de lokale keuken, gebaseerd op de traditionele recepten, bereid door  gepassioneerde koks die de smaak van de streek door en door kennen.

Pici, Bistecca alla Fiorentina, Ribollita, Prosciutto Cinta Senese en Ragu di Cinghiale komen zeker op tafel voorbij. Begeleid door heerlijke wijnen uit de Brunello en Chianti wijngaarden. 

Je verblijft in authentieke charmante accommodaties met een ziel.  Een plek waar je makkelijk de accu oplaadt voor de fietsdag van morgen. Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op hun website.

Hungry Cyclist ken mark
Hungry Cyclist eigenaren Ken en Mark

Hoe Hungry Cyclist is ontstaan

Ken en Mark waren 2 collega’s bij bierbrouwerij AB InBev. Buiten het werk vonden zij elkaar door de gedeelde passies. Fietsen en lekker eten. Inmiddels, enkele jaren later, duizenden kilometers en menige maaltijd verder, weten zij heel goed wat het genieten van het fietsen en lekker eten met hen doet. Die combinatie maakt hen gelukkig. Elke keer weer. En zij vinden niets mooier dan geluk te vermenigvuldigen door het met anderen te gaan delen. Hungry Cyclist is er om bijzondere ervaringen te creëren en gasten het geluk te laten ervaren van het genieten van fietsen en eten.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “Een culinaire fietsreis door Toscane met Hungry Cyclist”

  1. Net terug van deze fietsweek in Toscane en die ga ik niet licht vergeten! Een topweek met fantastische routes, heerlijk eten en drinken en prachtige accommodaties. Gewoon fietsen en genieten…

    Beantwoorden

Plaats een reactie