24.000 bezoekers voor de Fiets- en Wandelbeurs

De recente editie van de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Jaarbeurs Utrecht trok een aanzienlijk aantal bezoekers, namelijk ruim 24.000

Gedurende het evenement wisten talloze liefhebbers van fietsen en wandelen, variërend van nieuwkomers tot doorgewinterde avonturiers, opnieuw hun weg te vinden naar de Jaarbeurs. Op de beursvloer werden zij verwelkomd met een divers scala aan bestemmingen, informatiestands gericht op fietsers, wandelaars en pelgrims, producten voor outdoor-activiteiten, alsook een assortiment elektrische fietsen en speed pedelecs.

Met name op vrijdag en zaterdag was er een levendige drukte in de gangpaden, waar exposanten zich geconfronteerd zagen met een stroom van vragen die beantwoord dienden te worden. Op zondag sloot de beurs eerder, namelijk al om 15:00 in plaats van 17:00.

Fiets en Wandelbeurs Trekkersveld 2024
Het bekende Trekkersveld was er ook weer op de Fiets en Wandelbeurs 2024 editie

Polen was het Themaland van de Fiets- en Wandelbeurs van dit jaar

Een opvallende attractie tijdens het evenement was het themaland Polen, dat zich presenteerde op de beursvloer met een indrukwekkende, splinternieuwe stand. Vertegenwoordigers van zeven regio’s/provincies stonden daar klaar om de talrijke bezoekers te voorzien van informatie over de mogelijkheden voor fietsen en wandelen.

Tevens was er een aparte ruimte gereserveerd voor lezingen over het themaland, waar journalisten, reisbloggers en deskundigen uit Polen de bezoekers meenamen naar de meest prachtige fiets- en wandelbestemmingen in het land. Polen is een niet alledaags fietsvakantie-land; mogelijk brengt deze beurseditie daar verandering in. Ik heb er zelf nooit gefietst.

E-bike Challenge

Hal 4 en een gedeelte van Hal 2 werden ingenomen door de E-bike Challenge, het voornaamste indoor testevenement voor e-bikes in de Benelux. Op het uitgestrekte Shimano E-bike Parcours en het Shimano Speed Pedelec Parcours werden talloze testritten gemaakt op de nieuwste modellen van verschillende merken, wat resulteerde in duizenden testritten.

Het aanbod varieerde sterk, van robuuste fatbikes tot trendy e-stadsfietsen, e-toerfietsen uitgerust met ‘superaccu’s’, en snelle speedpedelecs. De sessies in het E-bike Theater waren buitengewoon populair; vaak stonden mensen in rijen rondom het theater omdat alle zitplaatsen bezet waren.

Merken die naast e-bikes ook ‘gewone’ reisfietsen bouwen waren ook aanwezig: denk aan Santos, Vittorio en Idworx. Verrassende afwezige voor mij deze editie was Uitgeverij Benjaminse / Cycling Europe. Voorgaande jaren waren zij er altijd als ik me niet vergis.

De stand van themaland Polen
De stand van themaland Polen

Net als elk jaar waren er weer diverse lezingen, waar ook dit jaar vooral de lezing van Frank van Rijn uitermate populair bleek.

Winnaar Fietsroute van het Jaar 2024

Elke Fiets- en Wandelbeurs wordt de fietsroute van het jaar bekend gemaakt. Ditmaal werd een binnenlandse route bekroond: de Van Gogh Drenthe Fietsroutes. De gerenommeerde schilder bracht eens drie maanden door in deze regio. De routes introduceren u aan het prachtige ongerepte landschap dat Van Gogh inspireerde. De jury was aangenaam verrast door de uitstekende kwaliteit van deze fietsroute.

De Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge zullen volgend jaar opnieuw plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht, op 14, 15 en 16 februari 2025. De evenementen zullen echter verhuizen naar andere hallen, namelijk hal 7, 8 en 9. Lees ook de pagina met andere beurzen en evenementen voor fietsers en fiets-reizigers.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie