De Jong Intra Fietsvakanties

De Jong Intra is een reisorganisatie die tal van verschillende soorten vakanties aanbiedt. In 2020 zijn daar ook fietsvakanties bijgekomen.

De Jong Intra logo

Op moment van schrijven zijn dit alleen nog fietsreizen binnen Nederland, maar wellicht verandert dat in de toekomst. Bekijk de De Jong Intra fietsvakanties.

Naast fietsreizen biedt deze organisatie diverse stedentrips, wintersportvakanties, verre reizen, riviercruises, fly-drives en zonvakanties aan. Update: ‘In 2023 en 2024 worden er door de Jong Intra Vakanties geen fietsbusreizen aangeboden’ zo lezen we op de site. Hopelijk verandert dit weer in de toekomst.

Een hele fijne vakantie. Dat wensen wij, sinds 1972 specialist in het samenstellen van vakanties, iedereen toe. Vakantie, een heerlijk vooruitzicht!  – De Jong Intra

De Jong Intra Fietsvakanties website

Adres- & Contactgegevens De Jong Intra Fietsvakanties

De Jong Intra
Havenkade 1
2984 AA Ridderkerk
openingstijden: eventueel
website: www.dejongintra.nl/fietsreizen
e-mail adres: via contactformulier op de website
telefoonnummer: 0180 – 457 803

eigenwijze-reizen 728x90

De fietsvakanties van De Jong Intra

Op dit moment heeft deze reisorganisatie slechts 5 fietsreizen in het reisaanbod. Mogelijk worden er dat op termijn meer. Alle fietsvakanties hebben gewoon Nederland als bestemming. Op dit moment heb je de leuze uit de volgende 5 reizen:

 • 4-daagse fietsvakantie Twente Culinair. Een afwisselende, culinaire fietstocht door Twente, met dagafstanden rond de 50 a 60 kilometer. Overnachten in goede middenklasse, *** of **** hotels. Je kunt kiezen voor logies met ontbijt of halfpension. Bekijk deze reis.
 • 7-daagse fietsvakantie Friese steden en meren. Veel fietsers doen de Elfstedentocht als zelfstandige fietsvakantie, maar je kan je overnachtingen natuurlijk ook uit handen geven. Bij deze variant overnacht je in hotels, en je bagage wordt van hotel naar hotel vervoerd. Je fietst zo’n 35 tot 55 kilometer per dag, wat in het vlakke Friesland natuurlijk geen probleem is, zolang je de wind niet tegen hebt. Wil je ook de Elfstedentocht fietsen? Bekijk dan deze reis.
 • 6-daagse fietsvakantie IJssel en Vecht. Fietsreisje langs prachtige Hanzesteden en door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Ook hier overnacht je in hotels. Fiets langs kasteeldorpen Vorden, Hackfort en Den Bramel. Bekijk deze reis.
 • 4-daagse fietsvakantie Gaasterland en Friese meren. Een soort variant op de Elfsteden-fietsroute, met bezoek aan historische stadjes. Bekijk deze reis.
 • 5-daagse fietsvakantie Rond het Markermeer. Fietsklassieker onder de Nederlandse fietsroutes. Inclusief een een boottocht van Enkhuizen naar Urk (in het hoogseizoen). Mogelijk tot het huren van een fietst. Met Urk, Amsterdam en Volendam onder andere als hoogtepunten. Bekijk deze fietsvakantie.

Andere reizen van De Jong Intra

Naast fietsreizen biedt De Jong Intra dus een breed palet aan reizen aan. Denk aan verre reizen naar landen als Zuid-Afrika, Amerika, Thailand en Canada. Dit kunnen zowel prive-reizen als (bus)groepsreizen zijn. Ook voor wintersport, stedentrips en attractieparken kun je bij hen terecht. Ze hebben te veel typen reizen om hier op te noemen; je vindt zul allemaal op de website.


Goed om te weten:

 • Grote reisorganisatie met verschillende typen reizen. Sinds enige tijd ook actief in de fietsvakantie-branche
 • 5 Nederlandse fietsbestemmingen
 • Individuele fietsreizen met overnachtingen in hotels en bagagevervoer
 • Organiseert al reizen sinds 1972
 • Reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Bekijk online brochures (niet over fietsen helaas vooralsnog)
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Bezoek website

Ervaringen met De Jong Intra

Heb je al eens een fietsreisje geboekt bij deze organisatie Dan vind ik het leuk als je een korte review achterlaat.Laat ook weten voor welke reis je hebt gekozen. Als je een ander type reis bij De Jong Intra hebt geboekt vraag ik je geen ervaring te delen, want die is wat minder relevant voor vakantiefietsers.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van De Jong Intra Fietsvakanties bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn Fital Fietsvakanties, Fietsrelax en ANWB Fietsvakanties.

Zoals je ziet is het aanbod voor fietsers nog vrij beperkt, zeker in vergelijking met de overige reissoorten. Als het aanbod groter wordt zal ik deze pagina updaten.

Er is echter ook een kans dat De Jong Intra na volgend fietsseizoen weer stopt met het aanbieden van fietsreizen. Ik begreep dat dit een soort test/experiment is dat naar aanleiding van de covid-uitbraak is opgezet. Fietsvakanties in eigen land stegen die periode zeer in populariteit.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie