Fital Fietscruises

Een fietsvakantie gecombineerd met een cruise. Zowel lekker actief fietsen als relaxen aan boord van een schip dat van alle gemakken is voorzien. Fital Fietscruises biedt keuze uit fiets-vaarvakanties naar diverse bestemmingen. Bekijk het overzicht van fietscruises.

fital logo

De fietscruises gaan over zowel de Rijn als de Donau, en ze hebben ook een prachtige cruise langs de Dalmatische Kust in Kroatië. Overdag maakt u een mooie fietstocht, en in de loop van de dag geniet u aan boord van het cruiseschip. Fital maakt volgens de website gebruik van 3- en 4-sterren cruiseschepen: de MS Olympia, de MS Lady Anne en de MS Primadonna.

De cruises duren zo’n 7 tot 9 dagen. Om bij de opstapplaats te geraken kunt u op eigen gelegenheid komen, of gebruik maken van de Fital Fietsbus. Mocht u voor het laatste kiezen kan uw eigen vertrouwde (elektrische) stalen ros mee op vakantie. Een van de meest populaire fietscruises is de Passau-Wenen Cruise over de Donau. Daarover leest u verder op meer.

fital fietscruises

Fital Fietscruises

Drie van de fietsvaarvakanties gaan over de Doau, maar dan steeds over een ander deel. Zo is er de Donaucruise ‘Passau-Wenen-Boedapest’ , ‘Passau-Boedapest-Belgrado’ en ‘Passau-Wenen’. De lengte en inhoud van de reizen zijn net even verschillend. De dagprogramma’s staan keurig vermeld op de Fital-website.

Nieuw is de fietscruise over de Rijn. Tijdens deze 7-daagse Midden-Rijn reis fietst u met Fitál fietsbegeleiding door afwisselend landschap over goed bewegwijzerde routes.

Liever in eigen land fietsen? Er gaat ook een fiets-vaarvakantie door Overijssel, langs enkele Hanzesteden. Tijdens deze ‘Fietscruise Hanzesteden en Veluwerandmeren’ komt u langs Arnhem, Zutphen, Deventer, Kampen, Harderwijk en Huizen.

Fietsvakanties van Fital

Naast de fiets-vaarvakanties heeft Fital nog tal van andere fietsreizen beschikbaar. Tevens kunt u gebruik maken van de fietsbus (meer over fietsbussen op deze pagina) en zelfstandig uw eigen fietsreis samenstellen. Lees over de reguliere fietsvakanties van Fital op fietsvakanties.net/fital

Alternatieve reisorganisaties voor fietsvaarvakanties.

Er zijn nog vele andere reisorganisaties voor fietscruises. Deze vindt in een overzicht op fietsvakanties.net/fietscruises. Enkele voorbeelden zijn TUI Reizen (Donau cruises) en Boat Bike Tours.

fital 728 banner
Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo