ANWB Fietsvakanties

Lang niet alle fietsers weten dat de ANWB ook geweldige reizen aanbiedt, voor zowel ANWB-leden als niet-leden. hieronder ook diverse fietsvakanties, in binnen- en buitenland. Alle bestemmingen vind je op ANWB.nl/fietsvakanties.

AWNB Reizen logo

Op deze pagina lees je meer over deze ANWB Fietsvakanties. Wat voor soort reizen hebben ze, en welke bestemmingen zijn er zoal? Op dit moment heeft de ANWB 34 fietsreizen in het aanbod.

Met de praktische zoekfilter vind je fietsvakanties ie aan jouw wensen voldoen. We lichten er verderop op deze pagina enkele uit.

Vanaf de fiets zie je de mooiste plekjes. Doordat je mobieler bent dan met de auto kom je op plekken waar je maar weinig andere vakantiegangers tegenkomt – ANWB Fietsvakanties

ANWB Fietsvakanties website

ANWB Fietsvakanties: Bestemmingen in Nederland

Waar kan je zoal gaan fietsen met deze reisorganisatie? We lichten een aantal bestemmingen uit. ANWB organiseert fietsvakanties in ons eigen land, maar ook in andere Europese landen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Er zijn op dit moment geen fietsreizen buiten Europa te boeken. Ga je liever buiten Europa fietsen kijk dan eens naar Eigenwijze-Reizen.

In ons eigen Nederland zijn er maar liefst 16 fietsvakanties te boeken. Ik licht er enkele bekende en populaire fietsroutes uit:

 • 8-daagse fietsrondreis Zuiderzee: route langs de Veluwe, Friese steden, VOC-steden en het IJsselmeer.
 • 7-daagse fietsrondreis Friesland Elfstedentocht
 • 8-daagse fietsrondreis Langs de Rijn van Keulen naar Arnhem
 • 8-daagse familie fietsrondreis door het groene hart van Drenthe
 • Bekijk deze en alle andere ANWB Fietsvakanties in Nederland op ANWB.nl/fietsvakantie-nederland
Sneek Elfstedentocht Fietsvakantie
Sneek, een van de steden als je de Friese Elfstedentocht gaat fietsen

De huidige Top 3 van ANWB fietsvakanties in Nederland bestaat uit:

 • Fietscruise Betuwe & Biesbosch (fiets-vaarvakantie)
 • Fietscruise De Hanzesteden (fiets-vaarvakantie)
 • Fietsrondreis door de Kop van Drenthe

ANWB Fietsvakanties in Europa

Naast bovenstaand Nederlandse fietsbestemmingen heef ANWB een groot aantal fietsreizen in het buitenland. De meeste vind je in Duitsland in Oostenrijk, maar ook Frankrijk, België en Zwitserland zijn vertegenwoordigd. Enkele voorbeelden:

 • 8-daagse fietsrondreis langs de Donau – Passau-Wenen
 • Fietsrondreis Duitsland – meren rond München
 • 8-daagse fietsrondreis door de Alpen van de Bodensee naar Lago Maggiore
 • 8-daagse fietsrondreis België – Vlaamse meesters en Belgisch bier

Daarnaast hebben ze een aantal zeer populaire fietsroutes als arrangement beschikbaar:

ANWB Fietsreis langs de Moezel

Fietsen langs de Moezel is een populaire bestemming van vakantiefietsers. Bij deze 8-daagse fietsrondreis fiets je langs de Moezel en de Rijn en zie de mooiste plekken en stadjes tussen Trier en Koblenz. Je bezoekt Cochem, Koblenz en Mainz. Deze ANWB fietsvakantie langs de Moezel en Rijn is gemakkelijk en vlak, en geschikt voor alle fietsers. Je bagage wordt vervoer. Lees de reisdetails op de website of lees meer over het Moezel Fietspad.

ANWB Bodensee Fietsvakantie

Ook de Bodensee is een bekende fietsbestemming, waar elke zomer vele fietsers naar toe trekken. Fijne elke zichzelf-respecterende fietsreisorganisatie heeft een reis naar de Bodensee, en zo ook ANWB.

Ze hebben een 8- en 9-daagse fietsreis, waarbij je door drie verschillende landen fietst. Je fietst namelijk door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bij deze reis zijn bagagevervoer en een boottrip naar de waterval van Schaffhausen ingegrepen. Overnachten doe je in hotels. Bekijk de reisdetails op de website, of lees meer over fietsen rond de Bodensee.

Fietsvakantie Bodensee ANWB
De Bodensee leent zicht prima voor een mooie, lichte fietsvakantie. Ook ANWB Reizen biedt deze reis aan.

Een prachtige en afwisselende fietsreis over grotendeels vlakke fietspaden langs de oevers van de Bodensee. Watervallen worden afgewisseld door fruitbomen en de bergen vormen een prachtig contrast met het meer. – ANWB Fietsvakanties

ANWB Elbe Fietsvakantie

De Elberadweg is een begrip, en voor Duitsers een van de meest populaire fietsroutes. Uiteraard is hier ook een fietsvakantie uitgezet: een 8 of 9-daagse fietsrondreis langs de Elbe. Met extra tijd om de stad Dresden te bezoeken. Meer weten over deze Elbe-reis? Bekijk de reisdetails op de website.

ANWB Top 3 Fietsvakanties in Europa

Op de site staan 3 fietsreizen die op dit moment de Top 3 vormen. Check de website altijd zelf voor de actuele Top 3. Deze bestemmingen geven echter een goed idee van de bestemmingen:

 • 8-daagse fietsrondreis rondje Bodensee door drie landen
 • 8-daagse fietsrondreis langs de Donau – Passau-Wenen
 • 6-daagse fietsrondreis Bourgogne

Wat moet ik me voorstellen bij deze ANWB reizen?

ANWB neemt graag je belangrijkste zorgen uit handen. Dat wil zeggen dat de route geregeld is, net als het bagagevervoer en de overnachtingen. Bij het leeuwendeel van het reisaanbod wordt er overnacht in hotels, maar er zijn ook 2 camping-reizen en eveneens 2 waar je op een boot overnacht. Lijkt dit je leuk, lees dan ook de pagina over fiets-vaarvakanties.

De routes verschillen in niveau. Op de website kun je het fietsniveau per vakantie zien. Over het algemeen zijn de meeste reizen prima te doen voor fietsers met een normale conditie. Bij sommige vakanties is het mogelijk een (elektrische) fiets te huren. Wil je graag op reis met een e-bike? Lees dan ook mijn pagina over E-bike fietsvakanties.

Het gaat om individuele fietsvakanties, dus niet om groepsreizen. Je zorgt zelf dat je met eigen vervoer bij het startpunt geraakt.

ANWB Wandelvakanties

Ben je ook een wandelaar? Naast fietsreizen kun je bij ANWB ook terecht voor mooie wandelvakanties. Ga bijvoorbeeld hiken in Andalusië. In groepsverband maak je afwisselende begeleide wandelingen in het diepe zuiden van Spanje. Een andere mooie groepswandelreis is die naar de Portugese Azoren.

Er zijn natuurlijk ook individuele wandelreizen, zoals naar de Franse Elzas en Bretagne. Of ga gewoon wandelen in eigen land, bijvoorbeeld met een wandelarrangement op de Veluwe. Lees hier meer over de ANWB Wandelvakanties.

Andere Reizen van de ANWB

Naast fietsvakanties heeft ANWB ook diverse rondreizen, winterreizen, cruises en hotelarrangementen in het aanbod. Gebruik het zoekfilter als je geen fietsvakantie maar een ander type vakantie wilt zoeken.

Adres- & Contactgegevens ANWB Fietsvakanties

ANWB
adres: Diverse ANWB Winkels in de grotere steden, maar dit zijn geen ‘reisbureaus’. Ze verkopen er outdoor-producten en gidsen/kaartmateriaal
openingstijden: niet van toepassing
website: www.anwb.nl/vakanties
e-mail adres: geen, via contactformulier op de website. (Facebook en Twitter gaat sneller)
telefoonnummer: 088 – 269 2222. Of zoek contact via Facebook


ANWB Winkels

In de grotere steden vind je diverse ANWB Winkels. Zij geven niet direct reis-advies, maar verkopen outdoor-producten, wandelschoenen, accessoires voor je auto et cetera. Zoek een ANWB-winkel bij jou in de buurt.

Goed om te weten:

 • Fietsvakanties in Nederland en diverse Europese landen, met bagagevervoer
 • Overnachten in goede hotels
 • Individuele, toegankelijke fietsvakanties
 • Veel van de populaire fietsbestemmingen in het reisaanbod
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
 • ANWB Fietsvakanties bood hun reizen voorheen aan onder de naam Pharos Reizen. In 2021 zijn alle ANWB Reizen onder de eigen merknaam geschaard.
eigenwijze-reizen 728x90

Ervaringen met de fietsvakanties van ANWB

Heb je al eens een fietsreis geboekt bij de ANWB? Dan ben ik erg benieuwd naar je ervaringen! Laat een kort reisverslagje of review achter onderaan deze pagina. Vergeet ook niet je bestemming te vermelden. Hoe was de route, en hoe waren de hotels? Was het bagagevervoer goed verzorgd? Ik lees het graag terug.

Alternatieve Reisorganisaties

Heb je het reisaanbod van ANWB Fietsvakanties bekeken en niet gevonden wat je zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Gebruik hiervoor de zoekfunctie. Goede alternatieven zijn Eigenwijze Reizen, SNP Natuurreizen en Fietsrelax.nl.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie