Handboek voor Vakantiefietsers: Gids voor beginnende fiets-reizigers

Onlangs is bij Uitgeverij Elmar de praktische gids ‘Handboek voor Vakantiefietsers uitgekomen. In het boek lees je alles over een gedegen voorbereiding voor een fietsreis, over de juiste uitrusting en doe je inspiratie op voor nieuwe fietsvakanties. Het boek is te koop bij onder andere de Fietsvakantiewinkel.

Over het Handboek voor Vakantiefietsers

Vroeger waren mensen die een lange fietstocht maakten behoorlijk schaars. Ze moesten zelf bedenken wat ze zouden meenemen en verder onderweg door schade en schande wijs worden.

Handboek voor Vakantiefietsers

Tegenwoordig, met moderne fietsen en lichtgewicht materialen, zijn meerdaagse fietstochten, fietstochten van meerdere weken en echt lange tochten gemeengoed geworden. De fietser van tegenwoordig hoeft niet meer door vallen en opstaan te leren.

De Friese Marica van der Meer heeft van lange fietstochten een way of life gemaakt. Haar waardevolle ervaring deelt ze in de nieuwe uitgave ‘Handboek voor vakantiefietsers‘ met iedereen die een lange fietstocht wil maken. Voorbereiding wordt zo aanzienlijk makkelijker. 

Al tientallen jaren is er een sterke groei in de belangstelling voor lange fietstochten. Dit is te verklaren door de verbetering van het materiaal op en aan de fiets, maar ook door de behoefte om een vakantie individueel en gezond door te brengen. Korte fietsvakanties van een weekje zijn heel gebruikelijk. Maar ook het aantal fietsvakanties van meerdere weken, vaak binnen Europa, is sterk toegenomen.

Groeiende groep vakantiefietsers

Daarnaast is er een groeiende groep mensen die echt lange fietstochten maken. Of je nu van plan bent om op de fiets naar Santiago de Compostela te gaan, of langs de oude Zijderoute naar Australië, alles begint met een droom en daarna een plan. Dit boek zal je helpen.

Voor een reis van twee weken of van twee jaar neem je ongeveer hetzelfde mee. Je moet leren leven met weinig spullen, want alles wat je nodig hebt moet in een paar tassen aan je fiets hangen. Marica van der Meer vertelt je het Handboek voor Vakantiefietsers precies wat je wel, maar ook wat je niet moet meenemen. Alles wat je thuislaat is meegenomen, nietwaar?

De keuze van de vakantiefiets, planning, reisdocumenten, fietsroutes, navigatie, kampeerspullen en andere uitrusting, budget, reparaties, overnachting, gezondheid en veiligheid, fietsvervoer over de weg of door de lucht, alleen reizen of in een groep, fietstocht met kinderen: alle onderwerpen komen uitvoerig aan bod. Met dit boek voorkom je veel ergernis en gedoe en kun je zonder zorgen op fietsreis gaan, of je nu een verre reis maakt of een fietsarrangement in eigen land met je eigen fietstassen gaat maken.

Boeken over Fietsvakanties

Bij Uitgeverij Elmar vind je nog veel meer boeken over fietsreizen en fietsgidsen voor diverse bestemmingen. Bekijk hun website hier. Op mijn eigen website heb ik een pagina samengesteld met bekende boeken over fietsreizen. Wat is jouw favoriete fiets-boek? Heb je nog aanraders die niet in de lijst staan?

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie