Duitsland is het themaland van de Fiets en Wandelbeurs 2023

De Fiets en Wandelbeurs 2023 komt er al weer aan, en inmiddels is ook het themaland bekend: Duitsland trekt komende editie de kar.

Duitsland heeft prachtige natuurlandschappen en biedt eindeloze mogelijkheden voor actieve en ook duurzame vakanties. Op de komende Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs in Utrecht staat het volop in de schijnwerpers als themaland. Bezoekers kunnen op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari kennismaken met de mooiste routes en regio’s aan de andere kant van de grens.

Fiets en Wandelbeurs 2023

Glinsterende meren, geheimzinnige bossen waar wilde katten zich verstoppen en trotse herten rondstappen. Majestueuze bergen en zonovergoten wijngaarden langs rivieren. Duitsland heeft veel natuurschoon binnen de landsgrenzen.

16 nationale parken, 18 UNESCO-biosfeerreservaten en 104 natuurparken bieden een grote afwisseling aan flora en fauna. Wist je dat circa een derde van het Duitse grondoppervlak beschermd natuurgebied is?

Fiets en Wandelbeurs 2023: Wandel- en fietswalhalla

Voor actieve vakantiegangers is Duitsland een top-bestemming, die je via 300.000 km aan wandelpaden en 76.000 km aan fietsroutes kunt verkennen. Daarnaast is Duitsland dichtbij. In minder dan 4 uur sta je al midden in de Duitse natuur. Door te voet, met de fiets, trein of bus te reizen, beperk je je ecologische voetafdruk. Duitsland heeft een uitstekend transportsysteem met goede verbindingen, ook op het platteland. In veel treinen kun je verder je fiets meenemen tegen lage kosten of zelfs zonder vergoeding.

Duurzaam overnachten

Als bestemming heeft Duitsland alles in huis voor een bijzondere en duurzame vakantie. In het Sustainable Development Report van 2022 staat het zesde op een lijst met 163 landen. Veel hotels besteden aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur. Of kies bijvoorbeeld voor een originele overnachting in een boomhut of strandkorf.

fietsers op de weserradweg
De Weserradweg, een van de vele interessante fietsroutes in Duitsland. ©DZT/Jens Wegener

Duitsland op de beurs

Ontdek tijdens de Fiets en Wandelbeurs 2023 de vele fiets- en wandelmogelijkheden bij onze oosterburen in het Duitsland Paviljoen. Vlak bij het paviljoen is een themaland-terras, waar je kunt genieten van Duitse specialiteiten. Ervaren reizigers vertellen verder in de Duitsland-lezingzaal over hun ervaringen. En Duitse regio’s presenteren hun mooiste fiets- en wandelroutes in stands bij het paviljoen.

Kijk op www.germany.travel voor meer informatie over duurzame bestemmingen en een kaart met duurzame accommodaties. Gespecialiseerde reisorganisaties voor fietsvakanties in Duitsland zijn Moezel-Reizen en Fietsvakantie-Duitsland.nl.

Voor meer informatie over de beurs, zie www.fietsenwandelbeurs.nl. Op deze pagina kun je meer lezen over deze jaarlijkse beurs, en andere fiets- en vakantie-gerelateerde evenementen vind je hier. Veel beursplezier mocht je naar Utrecht afreizen!

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie