Sawadee

Sawadee fietsvakanties betekenen kwaliteit, duurzaamheid en bijzondere ervaringen.

Of u nu wilt kamperen met een groepsreis, van hotel naar hotel wilt fietsen of een bijzondere bestemming op een ander continent verkent: het kan allemaal.

logo sawadee

Update: Sawadee biedt al een tijdje geen fietsvakanties meer aan helaas. Ze deden dit in samenwerking met Cycletours maar dit lijkt niet langer het geval te zijn. Wellicht zullen ze in de toekomst weer fietsreizen aan gaan bieden. De fietsreizen van Djoser zijn een prima alternatief.

Ruim 80 verschillende fietsreizen worden momenteel aangeboden, van Frankrijk tot Nieuw-Zeeland. Op deze pagina vertellen we u graag meer over deze mooie reisorganisatie. Bezoek Sawadee.nl

Reizen op een duurzame manier. Groepsreizen mét individuele vrijheid. Op de fiets zie je meer! – Sawadee

sawadee website

Adres- & Contactgegevens Sawadee Fietsvakanties

Sawadee Reizen
Sarphatistraat 650
1018 AV Amsterdam
openingstijden: maandag en dinsdag 9:00 – 21:00, woensdag t/m vrijdag 9:00 – 18:00, zaterdag 9:00 – 15:00, zondag 12:00 – 16:00. Check voor volledige zekerheid hun website.
website: www.sawadee.nl
e-mail adres: info@sawadee.nl
telefoonnummer: 020 – 420 2220, WhatsApp 06 – 1568 7667


Sawadee fietsvakanties

Hoewel het aanbod aan fietsvakanties in eerste instantie misschien wat overweldigend is (er staan er ruim 80 op de site), zit er wel een duidelijke lijn in:

Fiets-kampeervakanties binnen Europa

Zo zijn er fiets-kampeervakanties binnen Europa. Met een groep fiets je van camping tot camping. Er is een bus met reparatiespullen mee op pad; deze vervoert ook uw bagage. Er zijn kampeervakanties in bekende fietslanden als Frankrijk, Duitsland en Spanje, maar ook minder voor de hand liggende bestemmingen als Albanië, Slowakije en Finland. Het motto van Sawadee is tenslotte: ‘Vakanties voor reizigers!’

De dagafstanden variëren per reis. Per fietsvakantie staat op de website ook met 1 tot 5 balletjes aangegeven wat de zwaarte is. Hetzelfde geldt voor het slaapcomfort; het comfort-level ligt bij kampeerreizen natuurlijk beduidend lager dan bij hotelvakanties.

Fiets-hotelvakanties in Europa

Voor de fietser die iets meer luxe wil zijn er de fiets-hotelvakanties. Ook deze zijn weer in vele Europese landen beschikbaar. Uw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. Het prijsniveau van de fiets-hotelvakanties ligt uiteraard wat hoger dan mij het kamperen.

Fiets-kampeervakanties in Europa, gericht op gezinnen

Fietsen met kinderen: hartstikke leuk maar niet elke fietsroute is hiervoor geschikt. Voor gezinnen heeft Sawadee familiereizen. De campings waar overnacht wordt zijn waarschijnlijk leuk(er) voor kinderen. Daarbij hebben zij geen gebrek aan speelkameraadjes. Daarnaast wordt er gekookt. Er zijn meer dan 10 familiefietsvakanties te boeken, voornamelijk in Frankrijk, Italië en Portugal.

Internationale Groepen

Avontuurlijke fietsvakanties met deelnemers uit verschillende landen. Off-road fietsen, Wielren-vakanties, Mountainbiken, bijzondere bestemmingen. Cuba, India, diverse Afrikaanse bestemmingen. Bekijk het gehele aanbod van verre fietsreizen.


Enkele populaire fietsvakantie-bestemmingen van Sawadee:

Op de website is een Top 5 van fietsvakantie-bestemmingen te vinden. Toen ik deze pagina schreef werd deze gevormd door de volgende 5 fietsreizen:

 • Klassieker: De Groene Weg naar de Middellandse Zee. 24-daagse fiets-kampeervakantie. Groepsreis. bekijk fietsvakantie
 • Albanië: hotel-fietsvakantie langs UNESCO Werelderfgoed. 10 dagen. bekijk fietsvakantie
 • Fietsen met Kinderen: kampeervakantie in groepsverband, met bezoek aan Astrid Lindgren Wereld. Vanaf 7 jaar. bekijk fietsvakantie
 • Bourgogne, Frankrijk. Water, wijngaarden & kastelen, geschikt voor alle leeftijden. Kampeer-fietsvakantie. bekijk fietsvakantie
 • Limes naar Regensburg: fietsen ver de historische Romeinse grens. bekijk fietsvakantie
Verre Sawadee Fietsreizen: Azie, Afrika en Zuid-Amerika

Naast Europa heeft Sawadee fietsvakanties op andere continenten. Een selectie van enkele prachtige bestemmingen:

 • Fietsvakantie Nieuw-Zeeland. Met MTB over de New Zealand Cycle Trail. bekijk fietsvakantie
 • Fietsreis Namibië: 12 dagen off-road cycling met een internationale groep. bekijk fietsvakantie
 • Fietsen in Thailand: diverse rondreizen per fiets, bijvoorbeeld gecombineerd met Laos en Vietnam. bekijk fietsvakanties

De fietsreizen worden uitgevoerd in samenwerking met het gerenommeerde Cycle Tours.


Sawadee Wandelvakanties en Rondreizen

Naast fietsreizen heeft Sawadee rondreizen en wandelvakanties als vakantieaanbod. De verre rondreizen zijn niet actief, althans geen fiets- of wandelvakanties. De wandelvakanties zijn dit uiteraard wel. Ook deze groepsreizen gaan weer naar zeer uiteenlopende bestemmingen. Tenslotte zijn er nog de familiereizen, geschikt voor ouders met (jonge) kinderen. Ook dit aanbod vind je op Sawadee.nl.


Goed om te weten:

 • Schitterende fietsreizen, zowel binnen Europa als verre bestemmingen in Azie, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en zelfs Oceanië.
 • Duurzaamheid staat hoog in het vaandel
 • Een zeer uitgebreid reisaanbod met indien gewenst persoonlijk én deskundig advies
 • Mogelijkheid om een reis door te spreken op de vestiging in Amsterdam
 • Sawadee heeft naast fietsreizen ook wandelreizen, familiereizen (voor gezinnen), single reizen en verre rondreizen in het assortiment
 • Laat je adviseren over het reisaanbod tijdens de Sawadee Informatiedagen. Ze staan onder andere op de Vakantiebeurs in Utrecht. Volledige agenda op de website
 • Of vraag de gratis brochure aan en doe thuis inspiratie op
 • Door de Nederlandse reisbranche meerdere malen uitgeroepen tot beste Aanbieder Avontuurlijke Reizen
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Bezoek Sawadee.nl

Ervaringen met Sawadee

ALs u al eens een rondreis of fietsreis hebt gemaakt met Sawadee, en u vindt het leuk om uw ervaringen te delen, dan kan dat onder dit artikel.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van Sawadee Fietsvakanties bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn Djoser, SNP Fietsvakanties, Asian Way of Life en ANWB Reizen. Gaat u graag op een kampeerreis, kijk dan ook eens bij ACSI Kampeerreizen.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie