Geniet van indrukwekkende natuur tijdens een fietsvakantie in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een prachtige bestemming voor fietsliefhebbers. In dit land in het zuidwesten van de Grote Oceaan valt ontzettend veel te ontdekken. Met name de ongerepte natuur heeft een grote aantrekkingskracht op actieve reizigers.

Neem wel de tijd om alle mooie plekjes van Nieuw-Zeeland te ontdekken, want het is een ontzettend groot land. Over het algemeen moet u binnen 35 dagen toch al behoorlijk veel gezien kunnen hebben.

Kies er voor om zelfstandig te fietsen in Nieuw-Zeeland, of kies voor een verzorgde en mooi uitgestippelde reis bij gerenommeerde reisorganisaties als Sawadee en Cycletours.

Sawadee heeft bijvoorbeeld een kampeer-fietsvakantie over auto-luwe wegen. Bekijk deze reis van dag-tot-dag. Meer over deze en andere fietsreizen verderop op deze pagina.

Geschikt voor sportievelingen

Een fietsvakantie in Nieuw-Zeeland is bij uitstek geschikt voor sportieve personen. Dit komt door het feit dat delen zoals het Zuidereiland veel steile hellingen hebben. Daardoor zult u regelmatig flink moeten klimmen en vrede moeten hebben met ene lagere snelheid.

Veel rust en comfort zult u tijdens een fietsvakantie in Nieuw-Zeeland niet vinden, maar wel indrukwekkende actieve vulkanen, besneeuwde bergtoppen, fjorden en gletsjers.

Zo is een tocht van de plaats Geraldine op het Zuidereiland naar Lake Tepako zeker aan te raden. Bij helder weer kan men de top van de 3724 meter hoge Mount Cook erg goed zien. Een indrukwekkend uitzicht dat u zeker even moet vastleggen op camera.

Boek in Geraldine een fijn hotel, zodat u na het fietsen een beetje tot rust kunt komen. Nieuw-Zeeland staat niet bekend als een zeer goedkoop land, maar u kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Een middenklasse hotel hoeft niet heel duur te zijn.

Fiets langs de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Een andere optie voor fietsliefhebbers in dit prachtige land is een tocht langs de indrukwekkende Kawarau kloof op de Golden Highway van het Zuidereiland. In een ver verleden gingen goudzoekers hier op zoek naar hun geluk.

Tegenwoordig kunt u er allerlei sportieve activiteiten ondernemen, zoals bungeejumpen, kajakken en raften. De Kawarau Bridge is maar liefst 43 meter hoog, maar elke dag wordt er gebungeejumpt. Durft u het aan? 

Andere hoogtepunten tijdens een fietsvakantie in Nieuw-Zeeland zouden kunnen zijn:

  • Het Abel Tasman park, een prachtig nationaal park op het Zuidereiland met ontelbaar veel bossen, grotten en watervallen. U kunt er zowel wandelen (hiken) als fietsen.
  • Bay of Islands: Dit bijzondere stukje Nieuw-Zeeland bestaat uit maar liefst 144 subtropische eilandjes met schitterende zandstranden en prachtige baaien. U kunt er na het fietsen even lekker tot rust komen of juist de actieve vakantieganger uithangen door te kayakken, duiken en te para-sailen.
  • Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland
  • Matamata: De plek waar de iconische films van The Lord of the Rings en The Hobbit zijn opgenomen.
  • Lake Taupo: Een gigantisch groot meer dat u eigenlijk niet mag missen. Het is zo groot als Singapore en leent zich dus uitstekend voor een fietstocht. In de omgeving vindt u onder andere rivieren en besneeuwde vulkaantoppen.
baai van ngakuta in nieuw-zeeland
Baai van Ngakuta in Nieuw-Zeeland

Kamperen in Nieuw-Zeeland

Als u zelfstandig in Nieuw-Zeeland gaat fietsen is kamperen een mooie optie. De prachtige natuur maakt Nieuw-Zeeland namelijk een fantastische bestemming. Bovendien kan men redelijk veilig midden in de natuur kamperen.

Zet uw tent en fiets neer op een mooie plek, en geniet! Vergeet voor uw vakantie echter niet om voldoende kampeerspullen te mee te nemen.

Lees bij de reisorganisatie Indien van toepassing) waar u hebt geboekt nog even uw pakket door. Soms zijn kookspullen namelijk al inbegrepen in de prijs, waardoor u zelf geen potten en pannen mee hoeft te nemen. Dit scheelt weer een flink aantal kilo’s tijdens het reizen!

Fietsen in Nieuw-Zeeland via een reisorganisatie

Voor veel fietsers zal fietsen op een ander continent al avontuurlijk genoeg zijn zonder alles zelf te moeten uitzoeken. Voor reizigers met een goed gevulde portemonnee zijn er ook verzorgde fietsvakanties naar Nieuw Zeeland te boeken. Overigens: ook als u uw fietsreis zelf samenstelt bent u in dit land niet altijd goedkoop uit.

Momenteel bieden Sawadee, Cycletours en Asian Way of Life een fietsvakantie door Nieuw-Zeeland aan. Lees meer over reisorganisatie AWOL.

Fietsen in Nieuw-Zeeland met Sawadee

De reis die Sawadee op moment van schrijven aanbiedt is een 29-daagse fiets-kampeervakantie in groepsverband. Tijdens deze fietsvakantie zijn er 2 reisbegeleiders aanwezig, waaronder een kok. U fietst voornamelijk over mooie delen van de The New Zealand Cycle Trail

Deze reis voert u over verkeersluwe ’biketrails” bij Mount Cook/Aoraki, over oude spoorlijnen door het spectaculaire binnenland van Otago en langs de bergen, rivieren en meren rond Queenstown. Via de ongerepte Westcoast en de tropische fjorden van de Marlborough Sounds keert u weer terug naar Christchurch. – Sawadee

Op de reispagina vindt u het programma van dag-tot-dag, met bijbehorende dagafstanden. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo fietsen, want fietsen in Nieuw-Zeeland betekent heuvels en voor sommigen uitdagende etappes. Op rustdagen kunt u zelf uw dag indelen. De groepsgrootte is volgen mij maximaal 15 personen, en u fietst op een huur-MTB. U hoeft dus gelukkig niet uw eigen reisfiets mee het vliegtuig in te nemen.

Dezelfde reis is ook te boeken via Cycletours, dat samenwerkt met Sawadee, sinds 2013 onderdeel van Sawadee.

De fietsvakantie op het Zuidereiland van AWOL

Ook reisorganisatie Asian Way of Life heeft een fietsreis door Nieuw-Zeeland, die eveneens over het Zuidereiland gaat. Asian Way of Life, beter bekend als AWOL, is specialist in fietsreizen door Azie. Ze hebben dus ook een reis op het nabijgelegen continent Oceanië.

U moet wel flink de tijd hebben voor deze reis, want de reisduur bedraagt maar liefst 9 weken. AWOL heeft er een 4 van de 5 sterren zwaarte-classificatie aan gehangen. Gedurende 39 etappes fietst u bijna 2700 kilometer over het Zuidereiland.

Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Nieuw-Zeeland zijn Mount Cook en de meren, gletsjers, en ‘gorges’, spectaculaire fjorden Millford Sound en Doubtfull Sound. Daarbij vormt de lokale fauna ook een belangrijk onderdeel van je ervaring: aanschouw zeeleeuwen, zeehonden, kea’s, walvissen, orka’s, pinguïns.

Nieuw Zeeland bezoek je niet, Nieuw Zeeland verovert je! Trotseer wind en regen, geniet van zon en de milde temperatuur. Je fietst over passen en door dalen, langs meren en baaien. 

Lees meer over deze 9-weekse fietsreis op awol.nl.

mount cook
Mount Cook, de beroemdste berg van het land

Meer over reisorganisaties

Meer lezen over voornoemde reisorganisaties Sawadee en Cycletours? Lees hier meer over Swadee, en ook over Cycletours is meer informatie beschikbaar.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie