TUI stopt met fietsvakanties onder de merknaam KRAS

Spijtig nieuws uit de reisbranche: TUI Nederland stopt met het aanbieden van fietsvakanties onder de merknaam KRAS.

tui logo

Op dit moment biedt TUI nog reisproducten aan onder de merken TUI en KRAS, maar hier komt in april van dit jaar een einde aan. Het huidige reis-aanbod van KRAS zal voor een groot deel behouden blijven, maar alleen nog onder het merk TUI worden aangeboden. Of alle KRAS fietsvakanties meeverhuizen naar TUI is onduidelijk.

Ik zie al wel dat een deel van de KRAS wandelvakanties niét te vinden zijn bij TUI, maar wellicht verandert dit nog. Lees meer over de fietsvakanties van TUI, of bekijk het fietsvakantie-aanbod dat momenteel op hun site te vinden is op tui.nl/fietsvakanties.

TUI probeert met het stoppen van de merknaam haar kosten te verlagen en de de efficiëntie te verhogen. In die zin een logische stap, zeker in dit Covid-tijdperk. Dit is de eerste aanbieder van fietsvakanties die naar aanleiding van Corona een dergelijke stap maakt. Ik verwacht dat er meer fietsvakantie-reisaanbieders die op deze site staan zullen stoppen. Ik hoop natuurlijk dat ik er naast zit.

Laten we hopen dat TUI Nederland de Nederlandse vakantiefietser serieus blijft nemen. Als 2020 iets heeft aangetoond is dat fietsvakanties erg populair blijken te zijn wanneer de mogelijkheden naar het buitenland te reizen beperkt zijn.

oude kras website
voor het archief: de oude website

Geschiedenis van KRAS en TUI

Vanaf 1 november 1999 waren KRAS en Arke beide al volledig onderdeel van TUI Nederland. Waar KRAS gespecialiseerd is in rondreizen en zich richtte op actieve vijftigers, richt TUI zich vooral op zonvakanties. Het merk heeft haar 100-jarig jubileum (2022) helaas niet niet mogen meemaken.

Persoonlijk vind ik het jammer ik heb in 2010 een prachtige rondreis door Indonesië gemaakt met KRAS. Dit niet op de fiets overigens.

Wat vindt u van dit nieuws? Heeft u al eens een fietsvakantie geboekt bij een van beide merknamen?

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie