Fietsen in Marokko, Frankrijk of Spanje

Fietsen in Marokko, een minder voor de hand liggende bestemming!

Droom je van tochten langs indrukwekkende gebergtes en woestijnen? Dan is een fietsvakantie in Marokko een goed idee. Gedurende twee tot drie weken maak je op een unieke manier kennis met dit bijzondere land, gelegen tussen de Sahara en het Atlas gebergte. De meeste fietsvakanties in Marokko worden aangeboden als pakketreis, inclusief begeleiding en een kleine groep.

Reisorganisaties die fietsvakanties in Marokko aanbieden zijn SNP Fietsvakanties, Djoser, Eigen-Wijze Reizen en Sawadee.

Misschien ben je zo enthousiast geworden dat je meer landen wil verkennen. Ook Frankrijk en Spanje zijn zeker de moeite waard voor fietsliefhebbers. Daarover verderop meer

Fietsen in Marokko betekent hoge temperaturen en onverharde wegen

Een fietsvakantie in Marokko is zowel geschikt voor ervaren als niet-ervaren fietsers. Hou er echter wel rekening mee dat de temperaturen in dit Afrikaanse land soms behoorlijk kunnen oplopen. Temperaturen van meer dan dertig graden zijn geen uitzondering.  Neem zodoende altijd voldoende water mee wanneer je gaat fietsen. Ook kun je tijdens de tochten te maken krijgen met onverharde wegen. Wees dus altijd voorzichtig wanneer je over wegen met veel keien rijdt.

Neem voldoende warme kleding mee

Tijdens een fietsvakantie in Marokko zul je mogelijk een paar keer slapen in de woestijn. Daar kan het ’s nachts vrij koud worden, dus neem voldoende warme kleding mee. Het komt wel eens voor dat je onderweg pech hebt met de fiets. Zorg er daarom voor dat je een fietsvakantie inclusief technische assistentie en materiaalservice boekt. Daarmee voorkom je een hoop zorgen.

fietsen in Marokko door de woestijn

Avontuurlijke vakantie met de kinderen door de Dordogne

Marokko is zeker niet de enige prachtige bestemming voor een fietsvakantie. Je kunt het ook iets dichterbij zoeken, bijvoorbeeld in Frankrijk. Zo is de Dordogne erg populair onder fietsliefhebbers. Het staat bekend als een van de mooiste streken van Frankrijk. De brede Dordogne rivier, de vele kastelen en mooie fietsroutes maken het een populaire bestemming voor een avontuurlijke fietsvakantie.

Vergeet echter niet dat de verkeersregels in het buitenland anders zijn dan in Nederland. Het is dan ook verstandig om deze goed door te nemen voordat je op vakantie gaat. 

Genoeg te doen in de Dordogne

Vanuit Nederland is het ongeveer tien uur rijden naar de Dordogne. In deze streek is genoeg te doen voor de sportieve vakantieganger. Zo kun je overdag kanoën, zwemmen of fietsen van de Limeuil naar Les Eyzies.

Op deze plek bevinden zich bovendien interessante bezienswaardigheden, zoals een aantal prehistorische grotten. Niet voor niets wordt Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil de ‘hoofdstad van de prehistorie’ genoemd.  Dompel je hier onder in de geschiedenis. Er is een gids aanwezig om je te begeleiden. Ga nooit alleen op pad, want niemand wil verdwalen in de grotten!

Fital en Fiets-Fun (met kids) bieden fietsvakanties in de Dordogne aan.

Spanje: fietsen door het land van Dali

Spanje is een land vol natuur, cultuur en geschiedenis. Ontdek het zelf tijdens een fietsvakantie. Dit verblijf in ‘het land van Dalí’ staan bol van avontuur en natuurlijk heerlijke tapas! Spanje kent een aantal mooie bestemmingen voor een fietsvakantie. Verken bijvoorbeeld de Costa Brava en Catalonië in twee tot drie weken. 

Fietsvakantie voor het hele gezin

Een fietsvakantie in Spanje is, afhankelijk waar je precies gaat fietsen, geschikt voor het hele gezin. Zo zijn veel fietsroutes niet te zwaar, waardoor ook kinderen mee kunnen op het avontuur door de Catalaanse binnenlanden.

Wie liever wat meer uitdaging zoekt kan het beste een pakket kiezen bij een aanbieder met fietsroutes op ‘niveau 3’. Dit houdt in dat je te maken krijgt met stijgingen en dalingen. Uitgeverij Cycling Europe heeft mooie routes door Spanje uitgezet, zoals bijvoorbeeld de fietsroute naar en door Andalusië en de Ruta-Ibérica. Dit zijn routes voor de meer ervaren fietsreizigers die het klimwerk niet schuwen.

Neem voor onderweg uiteraard voldoende water mee om niet uit te drogen en vergeet de zonnebrandcrème niet. De temperaturen in Catalonië kunnen in de zomermaanden behoorlijk oplopen. In de Spaanse binnenlanden is het soms lastig water te krijgen. Vanwege de hitte en siësta lijken de toch al dun gezaaide dorpjes vaak uitgestorven.

Het dorpje Besalu en andere bezienswaardigheden in Catalonië

Een fietsvakantie in Catalonië verveelt nooit. Zo is een tocht naar het charmante Spaanse dorpje Besalu zeker de moeite waard. Je vindt hier onder andere een prachtige Romeinse brug uit de 12e eeuw. Bovendien kun je er heerlijke tapas eten in een van de vele restaurantjes of een gesprek aanknopen met de lokale bevolking.  Andere bezienswaardigheden in dit mooie stukje van Spanje:

  • Girona: een van de mooiste steden in het noorden van Catalonië. Je vindt er onder andere een Joodse wijk, oude stadsmuren en een zeer grote kathedraal. Als kunstliefhebber moet je zeker even naar het nabijgelegen Figueres, waar zich het voormalige huis van de kunstenaar Dáli bevindt.
  • Pyreneeën: In dit natuurgebied ligt er in de winter ontzettend veel sneeuw en in de zomer heb je een mooi uitzicht over de bergen. Wie de Pyreneeën wil ontdekken kan het beste fietsen langs El Pont de Suert, La Seu d’Urgell, La Vall de Boii en Vielha.
  • Delta d’Ebre: Fietsers vinden dit een prachtig gebied om te verkennen omdat er zoveel natuur is. In de rijstvelden kom je allerlei soorten vogels tegen, dus ook natuurliefhebbers hebben hier de tijd van hun leven. Tip: maak een tocht op een bootje langs de rivierdelta.
  • La Garrotxa en Estany de Banyoles: Dit is een vulkanisch gebied met maar liefst 38 vulkanen die al duizenden jaren niet meer actief zijn.  Daardoor kun je het park prima per fiets of wandelend ontdekken.

Als je de tijd hebt kun je deze drie landen natuurlijk prachtig combineren. Zo kun je je met de fietsbus af laten zetten in Frankrijk. Dan starten met je fietsreis in La France, Spanje doorkruisen en aan de zuidkust een ferry pakken. Na de boottocht kun je verder fietsen in Marokko en bijvoorbeeld langs alle Koningssteden fietsen. Vanzelfsprekend wordt dit niet als reis aangeboden, maar zul je zelf je overnachtingen en route grotendeels moeten regelen.

Girona
Girona

Ga je binnenkort fietsen in Marokko, Catalonië of Frankrijk? Reacties zijn welkom.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie