De Fiets en Wandelbeurs 2020 komt er aan. Thema van het jaar: Duitsland

Het is februari en dat betekent dat de jaarlijkse Fiets en Wandelbeurs weer voor de deur staat. Het Themaland van dit jaar is ‘Duitsland’. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. Data: vrijdag 28 en zaterdag 29 februari, en zondag 1 maart.

Het drie-daagse evenement vormt dé ideale inspiratiebron voor wandelaars en fietsers die nieuwe bestemmingen zoeken. Fietsers kunnen bovendien wederom diverse vakantiefietsen proberen op het mooie parcours dat over de beursvloer is gebouwd.

Bovendien zijn er talloze vrijwilligers met zowel fiets als wandelreis-ervaring die u te woord kunnen staan als u vragen heeft. Ook verenigingen als De Europafietsers en de Wereldfietsers zullen zich presenteren, net als reisorganisaties als Fital Reizen en Eigen-Wijze Reizen.

Ook zijn er diverse lezingen en fietsfabrikanten als idworx en Santos aanwezig. De Fiets en Wandelbeurs wordt net als de afgelopen jaren tegelijk georganiseerd met BikeMotion en de E-Bike Xperience.

Bezoek voor alle lezingen, activiteiten, deelnemers met stands et cetera de website fietsenwandelbeurs.nl. Daar kunt u ook uw tickets aanschaffen.

Fietsroute van het Jaar 2020

Net als voorgaande jaren wordt ook de Fietsroute van het Jaar verkozen. Vorig jaar viel de Deense Oostzeeroute in de prijzen. Dit jaar dingen 4 andere fietsroutes mee naar de prijs. De genomineerden voor fietsroute van het Jaar 2020 zijn:

 • EuroVelo3 in België
 • La Dolce Via in de Ardèche in Frankrijk
 • La Vallée du Loir à Vélo in Frankrijk
 • Sydkustleden in Zweden

Voor de wandelaars onder de lezers; op de beurs wordt ook de Wandelroute van het Jaar verkozen. Genomineerden zijn het Gilbert van Schoonbekepad, het Streek-Grote Route pad Waas- en Reynaertland en het Nieuw Waterliniepad.

Themaland Duitsland

Elk jaar heeft de Fiets- en Wandelbeurs een specifiek land als thema. Dit jaar viel de eer te beurt aan onze Oosterburen. Er zijn diverse lezingen over Duitsland als reisland.

Robert van Weperen neemt je in zijn lezing mee op een fietstocht langs de Duitse Donau, ook populair als fietscruise. Of volg Rutger Burgers op zijn voetreis dwars door Duitsland. Ook de Oranjeroute en de Romeinse Limes staan op het programma in de Duitsland-zaal.

Ook Themaland Duitsland laat zich van zijn groene kant zien en presenteert de mooiste natuurgebieden aan de andere kant van de grens. Wist je dat maar liefst een derde van het landoppervlak beschermd natuurgebied is? 16 nationale parken, 105 natuurparken en 16 UNESCObiosfeerreservaten liggen klaar om ontdekt te worden. Dat kan perfect op de meer dan 200.000 kilometer aan wandelroutes of meer dan 200 lange-afstandsfietsroutes.

De Fiets en Wandelbeurs 2020 samengevat:

 • bestemmingen ver weg en dichtbij (Duitsland als Themaland)
 • nieuwe fiets- en wandelroutes
 • fiets- en wandelarrangementen
 • meer dan 150 lezingen en workshops in drie dagen
 • een wandel- en een fietsinfomarkt
 • pelgrimsplein
 • Mountain Xperience, workshops voor bergwandelaars
 • groot fiets-testparcours
 • de nieuwste trekkingbikes
 • outdoorartikelen als tenten, kleding, schoenen
 • informatie van vrijwilligers (fietsers en hikers)

De Fiets en Wandelbeurs 2020 is alweer de 16de editie van het evenement, dat tot een paar jaar geleden altijd in de Amsterdam RAI werd gehouden. Meer lezen over de beurs kan op deze pagina. Heeft u ook interesse in andere fiets-gerelateerde beurzen en reis-inspiratie-dagen? Bekijk dan onze evenementen-agenda.

De website van de Fiets en Wandelbeurs 2020 is www.fietsenwandelbeurs.nl

italie stand op de fiets en wandelbeurs
De sfeervolle stand van fietsreis-organisatie Onderweegs in Italië, op de beurs van vorig jaar.

Niet alleen ‘de grote reisorganisaties’ als TUI, Sawadee en Fital informeren fietsliefhebbers over hun reizen. Ook kleinere, lokale aanbieders van fietsvakanties vind je op de beursvloer. Zo ook Onderweegs in Italie en enkele andere.

fietsparcours op de fietsbeurs
Jong en oud test reisfietsen en e-bikes op het lange parcours dat is uitgezet. Ook tandems en ligfietsen zijn te proberen. Bekende merken reisfietsen als Santos, idworx zijn natuurlijk ook te testen.
Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie