Xtorm powerbanks: een lichtgewicht powerbank voor op fietsvakantie

Xtorm Logo

Ben je op zoek naar een nieuwe powerbank voor in het outdoor leven? Dan is het voor de hand liggend dat je wellicht bij het merk Xtorm uitkomt. Dit merk richt zich met haar aanbod immers op onder andere fietsers, kampeerders en wandelaars.

Om al deze doelgroepen tevreden te kunnen stellen, heeft Xtorm voor een uitgebreid assortiment gekozen. Een assortiment waarin je tal van interessante varianten kunt vinden.

Xtorm Powerbanks zijn te koop via hun eigen website Xtorm.eu, maar ook bij Bol.com (met keuzehulp) en Coolblue.

Xtorm powerbanks banner

Let wel op: niet alle Xtorm powerbanks zijn even geschikt voor in het outdoor leven. In onze ogen is het vooral van belang dat een powerbank aan de volgende eisen voldoet:

  • De powerbank moet bij voorkeur niet al te zwaar zijn. Als je bijvoorbeeld aan het wandelen bent, is het immers wel zo prettig om zo min mogelijk gewicht met je mee te dragen.
  • De powerbank moet bij voorkeur een lange accuduur hebben. Des te langer de accuduur van de powerbank is, des te vaker je jouw smartphone op kunt laden. Ook dat is het wenselijk in het outdoor leven; bijvoorbeeld als je meerdere dagen een trek-, wandel- of survivaltocht hebt.
  • De powerbank moet snel op kunnen laden. In het outdoor leven zit je niet op een lege batterij te wachten. Als de batterij van jouw smartphone bijna leeg is, is het wel zo wenselijk dat de batterij snel opgeladen wordt.

Voldoen de Xtorm powerbanks aan deze eisen? Nou, niet alle. Toch hebben wij meerdere varianten gevonden die volledig aan de verwachtingen voldoen. Over enkele van deze varianten vertellen we je graag iets meer.

Xtorm 20w Fuel Series 10.000 mah Powerbank + Pro Bundle

Voor deze powerbank heb ik gekozen nadat mijn laatste powebank gestolen was (zie onder).

Xtorm Go Series – Powerbank – 10.000 mAh – Wit

Deze Xtorm Go Series is volgens ons één van de beste powerbanks uit het assortiment. Dit is onder meer aan de batterijcapaciteit van maar liefst 10.000 mAh te danken. Dankzij deze capaciteit kun je maar liefst 4 keer jouw smartphone opladen. Je hebt bovendien de mogelijkheid om jouw smartphone snel op te laden; deze powerbank beschikt over een snellaadfunctie.

Ook is het ideaal dat deze powerbank vrij compact is. Hij neemt niet al te veel ruimte in beslag én hij is ook niet al te zwaar. Ideaal voor als je in het outdoor leven even jouw smartphone of tablet op wilt laden. Want ja, met deze krachtige Xtorm powerbank kun je óók jouw tablet opladen. Al met al een geweldige Xtorm powerbank met een interessant prijskaartje.

Xtorm Lava Outdoor Solar Charger en Powerbank – 6.000 mAh

Als je van het outdoor leven houdt, hou je ongetwijfeld ook van de zon. Dat geldt dan niet alleen voor jou, maar ook voor deze powerbank van Xtorm. Dit is namelijk een zogeheten solar powerbank; een powerbank die zich dankzij de zonne energie op kan laden. Om meerdere redenen vinden wij dit echt één van de meest interessante powerbanks.

Zo is het ideaal dat deze powerbank volledig spatwaterdicht is. Ook als je in de regen aan het wandelen bent, kun je moeiteloos gebruik maken van deze powerbank. Daarbij is het ook prettig dat de powerbank relatief snel oplaadt én compact is. Met dank aan de compacte afmetingen neem je deze Xtorm solar powerbank moeiteloos in jouw broekzak mee.

Let wel op: de batterijcapaciteit bedraagt ‘slechts’ 6.000 mAh. Dit betekent dat je slechts 2 keer jouw smartphone volledig op kunt laden. In onze ogen is dat echter geen probleem; je kunt deze powerbank immers direct weer dankzij de zonne-energie opladen. 

Waarom voor een van de Xtorm powerbanks kiezen?

Heb jij interesse om een nieuwe powerbank aan te schaffen? Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, is het interessant om voor een Xtorm powerbank te kiezen. Veel van deze powerbanks onderscheiden zich namelijk op bepaalde punten:

  • Prima prijs-kwaliteitsverhouding. Allereerst kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de Xtorm powerbanks prima is. Voor bijvoorbeeld de Xtorm GO Series betaal je een bedrag van slechts 22 euro. Dat is echt heel schappelijk geprijsd.
  • Goede batterijcapaciteit. Ook zorgt Xtorm bij alle powerbanks voor een prima batterijcapaciteit. Des te hoger de batterijcapaciteit is, des te vaker je jouw smartphone op kunt laden. 
  • Snelladen. Veel van de Xtorm powerbanks bieden ook nog een snellaadfunctie aan. Met dank aan deze functie kun je echt binnen een handomdraai jouw smartphone volledig op laten laden. Dit brengt veel gemak met zich mee, zéker als je bijvoorbeeld aan het fietsen of wandelen bent en jouw smartphone echt nodig hebt.
  • Compacte vormgevingen. Bij alle powerbanks zorgt Xtorm ook voor een basic design. Het gevolg van een basic design is dat de powerbanks behoorlijk compact vormgegeven zijn. Dát zorgt ervoor dat je de powerbank moeiteloos met je mee neemt naar buiten. Ongeacht wat je precies gaat doen.
  • Waterdicht. Vind je het heerlijk om in Nederland te fietsen, te wandelen of te kamperen? Dan moet je zéker met een spatje regen rekening houden. Gelukkig zijn de powerbanks van Xtorm volledig waterdicht. Bezoek de website van Xtorm Powerbanks

Maak een goede vergelijking

Al met al is de aanschaf van een Xtorm powerbank zéker aan te raden. Let er wel goed op dat je eerst jouw wensen op een rijtje zet. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens een goede vergelijking maken. Let hierbij vooral op de batterijcapaciteit, op de accuduur, op de oplaadtijd en op de algehele prijs-kwaliteitsverhouding! 

Je Powerbank opladen tijdens een fietsvakantie

Als je op fietsvakantie bent en kampeert, waar en wanneer laad je dan je powerbank op? Sommige mensen (zoal ik aanvankelijk) zijn er heel makkelijk in, en leggen hem zonder problemen uren in het toiletgebouw. Bij mij is dit jarenlang goed gegaan, maar afgelopen zomer is dan uiteindelijk toch mijn powerbank uit het sanitairgebouw gejat.

Toegegeven: dit was tijdens het hoogseizoen en op een camping waar je dit eigenlijk niet moet doen. Grote camping, aan zee, veel kinderen die speelden rond het toiletgebouw enz. Je voelt vaak wel aan of een camping een ‘risicogeval’ is of niet.

Wat natuurlijk helpt is je powerbank zo kort mogelijk achter te laten. Daarom is een snel-ladende powerbank ook zo fijn. Nadeel is dat dit soort powerbanks weer wat duurder is, waardoor het extra zuur is als ze gejat worden. Soms is het mogelijk bij de receptie je powerbank en/of telefoon op te laden. Of doe het onderweg, als je ergens luncht of wat gaat drinken. Voor Solar Powerbanks geldt dit alles natuurlijk niet. Bezoek Xtorm.eu

Andere merken Powerbanks

Ik heb ook een Forclaz powerbank gehad, het ‘eigen’ outdoormerk van Decathlon, maar was hier minder tevreden over. Hij is relatief zwaar en ik heb mijn twijfels over de beloofde capaciteit. Een voordeel: hij is niet duur. Daarvoor heb ik jarenlang een Xiaomi powerbank meegenomen. Deze beviel uitstekend.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie