Pharos Reizen

pharos reizen logo

Pharos Reizen is een reisorganisatie van de ANWB die onder andere fietsvakanties in Europa aanbiedt. Je kunt met hen fietsen in eigen land, maar er zijn ook vakanties uitgezet op diverse interessante Europese bestemmingen te boeken.

Update: Pharos Reizen gaat verder als ANWB Reizen, met een ruim fietsvakantie-aanbod. Je lees er alles over op de pagina over de fietsvakanties van ANWB.

Natuur, cultuur, bewegen, autoluwe wegen en lekker eten vormen de ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie.

Veel van hun fietsreizen zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Overnachten gebeurt op (kindvriendelijke) campings of in hotels.

Bijzondere fietsreizen op diverse plekken in Europa. Van een reis door Slovenië, Kroatië en Italië tot het fietsen langs de oude kastelen in de Franse Loire – Pharos Reizen ANWB

Om uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken. De bagage wordt vervoerd naar uw overnachtingsplek.

pharos reizen ANWB

Adres- & Contactgegevens Pharos Reizen

Pharos Reizen Autovakanties van ANWB
Taurusavenue 18
2132 LS Hoofddorp
openingstijden: maandag t/m zaterdag 09:00 – 17:00
website: www.pharosreizen.nl
e-mail adres: klantenservice@pharosreizen.nl
telefoonnummer: 023 – 5542 870


Pharos Reizen Fietsvakanties

Pharos biedt individuele fietsvakanties aan voor stellen of gezinnen met kinderen. En erin geen groepsreizen te boeken. U dient zelf te zorgen voor de heen- en terugreis van uw fietsvakantie. De reizen zijn inclusief route-informatie, vaak ook als GPS beschikbaar.

Momenteel biedt deze reisorganisatie ruim 60 fietsreizen aan, waarvan een deel in eigen land. Fietst u met kinderen? Via de zoekfunctie selecteert u eenvoudig fietsroutes die geschikt zijn om met kinderen te fietsen.

De bestemmingen zijn zeer divers, maar allemaal binnen Europa. Zo kunt u fiets in Spanje en genieten van Catalaanse tapas, een fietstocht maken langs de Bodensee of een wijnreis langs de Moezel-fietsroute.

Met de getallen 1 t/m 3 staat het niveau (zwaarte) van de fietsvakantie aangegeven. Op de website zie u precies wat het programma van dag tot dag is, alsmede de dagafstanden. Bij sommige zwaardere vakanties is het mogelijk een e-mountainbike te huren. Fietst u graag elektrisch? Vraag naar de mogelijkheden van pharosreizen.nl.


Enkele bekende fietsvakantie-bestemmingen van Pharos Reizen:
 • Sprookjeskastelen langs de Loire. 7-daagse familie-fietsvakantie met kinderen. Verblijf in hotels, sommige met zwembad.
 • Fietsen langs de Moezel, UNESCO Werelderfgoed-regio. 7 of 8 dagen, inclusief bagagevervoer.
 • Fietsen door Catalonië. 8 of 15-daagse fietsvakantie voor de familie. Overnachten op campings.
 • Italië: 8-daagse fietsvakantie Bolzano, Verona en Venetië, met bagagevervoer. Niveau 2, dus iets zwaarder.
 • Fietscruise Passau – Wenen – Passau. 8-daagse fietscruise langs de Donau. Ook als wandelreis te boeken.

Pharos Reizen Autovakanties, Alle Inclusive en Hotelarrangementen

U kunt met ANWB reizen naast fietsen ook diverse andere (auto)vakanties boeken. Ook zijn er enkele All-Inclusive arrangementen, veelal in Oostenrijk, Slovenië en Duitsland. Vaak gaat het om rustig gelegen hotels, in de natuur, met bijvoorbeeld een wellness-centrum of zwembad. Geen vreetparadijzen aan de Turkse Riviera dus.

Verder heeft Pharos ook wintersportvakanties, stedentrips en rondreizen in het aanbod. Voor elk type reiziger wat wils. Alle vakanties vindt u op hun website.


Goed om te weten:

 • Fietsvakanties in Nederland en de bekendere fietslanden Duitsland, Frankrijk, Spanje et cetera
 • Veel kindvriendelijke vakanties
 • Onderdeel van ANWB. ledenvoordeel-programma voor ANWB-leden
 • Meervoudig Winnaar Reisgraag Award voor Beste Reisorganisatie Autovakanties
 • Compenseert in samenwerking met South Pole de Co2-uitstoot van alle reizen
 • Bij een sommige fietsvakanties kunt u gebruik maken van een e-bike. Lees hier meer over e-bike reizen
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Bezoek pharosreizen.nl

Ervaringen met ANWB Pharos Reizen

Heeft u al eens geboekt bij Pharos ANWB reizen, dan kunt u als u dat wenst een review achterlaten onder dit artikel. We zijn natuurlijk vooral benieuwd naar fiets-ervaringen met deze organisatie.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van Pharos bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn SNP Natuurreizen, FietsRelax en Aktiva Tours Fietsvakanties.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

1 gedachte over “Pharos Reizen”

 1. Geachte mevrouw, heer,
  Met dank voor de mooie balpen, die ik gisteren mocht ontvangen. Naast de vele fietsreizen, die we gedaan hebben in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italie en Frankrijk willen we een fietsreis gaan maken in Griekenland, behoort dat tot de mogelijkheden van uw organisatie??

  Beantwoorden

Plaats een reactie