Fiets-Mee.nl

Update: Fiets-Mee stopt er helaas mee, zo is te lezen op hun website:

Vanwege slechte boekingsmogelijkheden, veroorzaakt door verschillende Europese spoorwegen, ben ik genoodzaakt te stoppen met fiets-mee.nl

Je kunt zelf e.e.a. proberen te boeken bij NS International. Onderstaande is niet langer actueel.

Met de trein op fietsvakantie in het buitenland: een uitstekend idee, maar het boeken van treintickets voor de fiets kan nogal eens ingewikkeld zijn.

FietsMee logo

Voor vakantiefietsers die niet zelf op bijvoorbeeld NS International willen puzzelen is er nu het nieuwe initiatief Fiets-Mee.nl, waarmee op fietsvakantie gaan met de trein een stuk minder ingewikkeld wordt.

Op Fiets-Mee.nl kunt u dit namelijk uitbesteden. Vraag een vrijblijvende offerte aan en Fiets-Mee gaat voor u aan de slag om een geschikte treinreis waarbij uw fiets mee kan uit te zoeken. Hierbij wordt ook rekening gehouden met voldoende overstaptijd.

Wanneer u akkoord bent met de offerte krijgt u een betaallink toegestuurd, en is uw treinreis geregeld! De treintickets ontvangt u in uw mailbox.

Per land verschillen de regels met betrekking tot het meenemen van de fiets in de trein. In de F.A.Q. vindt u antwoorden op vragen die u mogelijk heeft.

fiets-mee.nl websiteWerkwijze Fiets-Mee

Doe op Fiets-Mee online een reisaanvraag, geef hierbij uw gewenste vertrek- en eindstation op, alsmede uw gewenste reisdata en reisgezelschap. Hierna krijgt u binnen een werkdag een voorstel teruggestuurd. De servicekosten bedragen op dit moment 25 euro voor een ticket voor 1 persoon, en 35 euro voor 2 personen.

Met onze jarenlange ervaring weten wij wat je nodig hebt voor jouw fietsplannen. Wij kunnen kaartjes voor jou en je fiets boeken door heel Europa! Fiets-Mee.nl

Fiets mee in de Trein

Fiets-Mee.nl is een initiatief van Jan Wagtendonk, voorheen actief bij de Treinreiswinkel.nl. Sinds kort kunnen daar geen treinkaartjes + fiets meer worden besteld, waarna hij het initiatief Fiets-Mee startte. Op de website van de Fietsersbond vindt u een mooi artikel over waarom Wagtendonk de site begonnen is en tegen welke problemen consumenten op kunnen lopen.

Alternatieven

Als u niet wilt vliegen of met eigen vervoer naar een Europese bestemming wilt afreizen zijn er naast de trein nog alternatieven. Zo gaan er gedurende het zomerseizoen diverse fietsbussen richting Europese bestemmingen, waaronder de fietsbussen van CycleTours. Verder zijn er bedrijven actief als Camino-Fietstransport en Care4Luggage.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie