Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee: nieuwe fietsroute van Benjaminse

Uitgeverij Benjaminse, bekend van onder andere de Benjaminse Route naar Rome, Fietsen naar Parijs en Fietsen naar Barcelona heeft een gloednieuwe langsafstand-fietsroute uitgebracht: Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee.

Wat kan je verwachten van de Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee

Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee
© Benjaminse Uitgeverij / CyclingEurope

De route loopt van Maastricht (waar zoveel Benjaminse Routes starten) naar Bregenz bij de Bodensee. Zoals op het overzichtskaartje hier onder te zien is loopt de route ten oosten van de bekende Rome-route van dezelfde uitgever. Het is een fietsreis die door de meeste fietser prima te doen is. De maker geeft aan dat 95% ‘makkelijk’ te fietsen is. Op 5% van de route is het een beetje klimmen geblazen, waarbij slechts een heel klein eindje ‘stevig’.

Je fietst op 600 van de plus-minus 750 kilometer over vrijliggende fietspaden. Net zoals de meeste routes van Benjaminse kom je onderweg veel verschillende landschapstypes tegen, en zul je je dus niet snel vervelen. Afwisseling is gegarandeerd. Trier en Straatsburg zijn natuurlijk interessante hoogtepunten onderweg.


De fietsgids is te bestellen via de website van CyclingEurope of De Fietsvakantiewinkel.

De Zwarte Wouden naar de Bodensee is voor 95% heel makkelijk, voor 4% gemiddeld en voor 1% even stevig klimmen. Met uitzondering van de grote steden zijn alle logiesmogelijkheden langs de route opgenomen. Men kan de route in beide richtingen afleggen. Het meeste is goed regionaal bewegwijzerd. – Cyclingeurope.nl

Overige fietsroutes van Benjaminse

Op deze pagina kun je meer lezen over de fietsroutes van (de uitgeverij van) Paul Benjaminse. Zelf heb ik er al aardig wat gefietst, waaronder de fietsroute naar Rome, de Fietsroute naar Barcelona, De Balkan Kustroute en Fietsen naar Parijs. In de toekomst zal ik er ongetwijfeld nog meer gaan fietsen.

Of ik de ‘Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee’ route ga fietsen, daar ben ik nog niet over uit. Ga jij hem wel sowieso fietsen? Of misschien heb je hem al gefietst als je dit op een later moment leest. Ik vind het dan natuurlijk leuk als je je ervaringen wilt delen. je kunt dit doen door een comment achter te laten, of door contact met me op te nemen.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

2 gedachten over “Door de Zwarte Wouden naar de Bodensee: nieuwe fietsroute van Benjaminse”

Plaats een reactie