Aktiva Tours

aktiva tours logo

Aktiva Tours heeft een breed scala aan Europese groepsreizen en individuele fietsvakanties.

Vanuit Valkenswaard zijn zij al sinds 1994 gespecialiseerd in fietsvakanties naar bekende en minder bekende fietsgebieden in Europa. U reist meestal per bus (diverse opstapplaatsen) of per trein naar uw reisbestemming. Er zijn fietsreizen voor elk niveau. Bezoek Aktiva Tours.

Aktiva behoort al 24 jaar tot de grootste Nederlandse aanbieders van fiets- en wandelreizen. We bieden zowel groeps- en singlereizen als individuele reizen aan – Aktiva Tours

aktiva tours website

Adres- & Contactgegevens Aktiva Tours

Kerkhofstraat 21
5554 HG Valkenswaard
openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00 – 18:00, zaterdag 10:00 – 14:00
website: www.aktivatours.nl
e-mail adres: info@aktivatours.nl
telefoonnummer: 040 – 2030 320


Aktiva Tours Fietsvakanties

Aktiva Tour biedt fietsreizen in de meeste Europese landen. Malta, Ierland en Polen zijn bestemmingen die u bij veel andere fietsorganisaties niet tegenkomt. Ierland vindt u wel bij BBI Travel. Zoals al vermeld hebben zij zowel individuele fietsvakanties als groepsreizen als aanbod. U kunt gebruik maken van uw eigen fiets, of een huurfiets gebruiken.

Akitva Tours Groepsreizen

U wordt per bus (vaak zijn er tientallen opstapplekken in Nederland) vervoerd naar uw bestemming. Bij de groepsreizen fietst u dagelijks van overnachtingsplek naar overnachtingsplek, of vanuit één hotel (standplaats). De dagafstanden vallen mee: 40 tot 60 km bij groepsreizen. Bovendien is er af ten toe een rustdag. Per reis staat het schema precies van dag-tot-dag aangegeven. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Tevens is er pechhulp voor onderweg.

Akitva Tours Individuele Fietsvakanties

Bij de individuele fietsvakantie gaat u van hotel naar hotel. U gaat zelf over uw pauzes uiteraard. Uw bagage wordt vervoerd, en de afstand die u dagelijks dient af te leggen zijn tussen de 30 en 60 km lang.

Verder zijn er ook single reizen, maar voor zover ik kan nagaan zijn dit alleen wandelvakanties, onder andere over een stukje Camino de Santiago en de Zilverkust.

Hoe zwaar de fietsvakanties zijn staat aangegeven met een cijfer van 1 tot 3. Dit cijfer is gebaseerd opeen combinatie van afstanden, hoogteverschillen, soort accommodatie en gemiddelde weersomstandigheden. 1 is licht, 2 is gemiddeld en 3 is bovengemiddeld zwaar.

Fietsen met Kinderen

Fietst u met (kleine) kinderen? Onder de individuele reizen hebben zij enkele familiereizen: fietsvakanties die qua samenstelling en/of activiteiten geschikt zijn voor ouders met kinderen. Kinderen betalen vaak een lagere reissom dan volwassenen. Neem contact op voor de precieze voorwaarden en het aanbod van familie-fietsvakanties.


Enkele bekende fietsvakantie-bestemmingen van Aktiva Tours:
 • Bodensee, Op de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. 7 dagen.
 • Donau Fietsroute, Groepsreis langs de blauwe Donau.
 • Alpe Adria Radweg, van Villach naar Triëste. 8 dagen waarvan 6 fietsdagen.
 • White Cliffs Country Kent, Engeland. Groepsreis/Singlereis.

Wandelvakanties en Single Reizen

Deze reisorganisatie organiseert naast fietsreizen ook wandelvakanties en vakanties gericht op singles en alleengaanden. Dus u kunt ook met Aktiva Tours wandelen. Ook de wandelreizen hebben louter Europese bestemmingen, zoals de Balkan, Portugal en veel Duitse wandelgebieden. Single reizen staan apart aangegeven op de website.


Goed om te weten:

 • Deze organisatie biedt zowel individuele fietsvakanties als groepsreizen/single reizen aan
 • Al ruim 20 jaar een van de de grootste Nederlandse aanbieders van fiets- en wandelvakanties
 • Alleen Europese bestemmingen
 • Populaire bestemmingen als de Bodensee, Moezel enz kennen verschillende varianten en reislengtes
 • Nog snel op vakantie? Op de website vindt u een pagina met last-minutes met vertrekgarantie
 • Bij een aantal bestemmingen kunt u gebruik maken van een e-bike. Lees meer over e-bike vakanties
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Ervaringen met Aktiva Tours

Heeft u al eens een fietsreis gemaakt met Activa Tours? We zijn benieuwd naar uw ervaringen. U kunt uw review delen onder aan dit artikel. Uw ervaring het andere fietsers bij het kiezen van de juiste reisorganisatie.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van Aktiva bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor fietsvakanties. Goede alternatieven zijn FietsRelax, Sawadee en SNP Fietsvakanties. Sinds 2020 organiseert ook De Jong Intra Fietsvakanties in eigen land.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie