Cycle2Explore

Cycle2Explore logo

Altijd al eens naar Rome of Santiago willen fietsen, maar komt het er maar niet van? Of zijn het ondernemingen die u liever niet in uw eentje doet? Reisorganisatie Cycle2Explore biedt uitkomst.

Deze reisorganisatie biedt individueel verzorgde fietsreizen aan naar onder andere de Sint Pieter in Rome en de beroemde Kathedraal van Santiago de Compostela. Er is keuze uit kampeerovernachtingen of hotels. De groepen van minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers hebben Nederlandse reisleiding tot hun beschikking, en de bagage wordt apart vervoerd. Ook staan in geval van pech de bezemwagen en een mecanicien tot uw beschikking.

Ook is het mogelijk slechts een deeltraject van deze lange tochten te doen. Interesse? Bezoek de website van Cycle2Explore.

Waar traditionele fietsreizen nagenoeg altijd worden aangeboden als groepsreis óf individuele reis, verenigen wij de voordelen van deze afzonderlijke vormen in één concept: de individueel verzorgde fietsreis – Cycle2Explore

Cycle2Explore website

Adres- & Contactgegevens Cycle2Explore

Cycle2Explore
Nieuwstraat 51
5757 AS Liessel
website: www.cycle2explore.nl
e-mail adres: cycle2explore@kpnmail.nl
telefoonnummer: 0493 – 342 178


Cycle2Explore lange-afstands-fietsreizen

Bij de fietstochten hebt u de keuze tussen overnachten op campings en overnachten in hotels. Bij de kampeerreizen verzorgt de meereizende kok het ontbijt en het avondmenu.

U overnacht bij de kampeertochten standaard in een 2-persoons slaaptent. Reist u alleen en slaapt u liever niet met iemand anders is het mogelijk tegen een toeslag een tent alleen voor uzelf te gebruiken. Als u mogelijk slaapt kunt u uw slaapcomfort tegen een meerprijs upgraden. U overnacht dan in een luxe 2-persoons slaaptent met 2 vaste bedden. Een nog comfortabeler alternatief is natuurlijk de variant waarbij in hotels wordt overnacht.

De fietsroutes leiden voornamelijk over rustige en autoluwe wegen, en waar mogelijk autovrije fietspaden. De dagafstanden zijn niet enorm groot, zodat er tijd en energie over blijft om stadjes te bezoeken en de tijd te nemen voor de lunch. Dit naar eigen invulling.

U kunt er bij de tochten naar Santiago, Rome, Praag en St. Andrews ook voor kiezen om slechts 1 of 2 van de 3 deeltrajecten toe doen. Zo kunt u uw bedevaart in stukjes delen, of alleen het voor u meest aantrekkelijke deel fietsen.


De bestemmingen van Cycle2Explore:
 • Fietsen naar Santiago de Compostela. Voor vele fietsliefhebbers is het een streven om ooit in hun leven per fiets naar Santiago te gaan. Bij Cycle2Explore is het mogelijk een fietskamper-vakantie te boeken, waarbij u de 2.500 km naar Santiago in groepsverband aflegt (minimaal 10, maximaal 16 deelnemers). Er wordt gezamenlijk gegeten, het fietsen zelf kunt u individueel of in kleinere groepjes doen als u dat wenst. Dagafstanden tussen de 70 en 90 km. De St. Jacobsroute naar Santiago wordt in 35 a 40 fietsdagen afgelegd, met tussendoor af en toe een rustdag. Er wordt overnacht op rustige campings, en er wordt zorg gedragen voor ontbijt en 3-gangen diner ’s avonds. De reis is inclusief vliegticket Santiago – Amsterdam, en uw fietst wordt door Soetens -samen met uw bagage- terug vervoerd naar uw thuisadres. Vertrekplaats is Vessem. bekijk de reis naar Santiago de Compostela. Of lees eerst meer over fietsen in een groep naar Santiago de Compostela.
 • Fietsen naar Rome. 2.000 km op de fiets naar de St. Pietersbasiliek in Vaticaanstad, net als Santiago een bekend bedevaartsoord. Ook bij deze reis is het mogelijk te kamperen of in hotels te overnachten. Bij de kampeervariant is een grote verwarmde groepstent met koelkast, magnetron en koffiemachine op de camping aanwezig. Houdt u rekening met klimwerk, o.a. klimwerk de Buchner Höhe (1.256 meter) en de Reschenpas (1.520 meter) dienen worden te overwonnen. 25 á 30 etappes van 70 á 90 km per dag. Inclusief pelgrimspaspoort, vliegticket Rome – Amsterdam, en Soetens levert uw fiets en bagage bij u thuis af. Vertrekplaats is Kessel. bekijk bekijk de reis naar Rome
 • Fietsen naar Praag. U vertrekt vanuit Millingen voor een fietsreis van zo’n 1.200 km naar de Tsjechische hoofdstad. De route naar Praag leidt veelal langs rivieren, en is niet al te zwaar. U voltooit de reis in 20 tot 25 etappes van 50 tot 60 km per dag. Verder geldt voor deze reis wat voor bovenstaande reizen ook geldt. Inclusief, groepstent, retourticket, fiets- en bagagevervoer et cetera. bekijk de reis naar Praag
 • Fietsen naar Boedapest. 2.100 km fietsen over de de Limes-route, de oorspronkelijke noord-grens van het Romeinse Rijk. Inclusief routeboekje met kaartjes en toeristische informatie, wat overigens voor alle reizen geldt. 25 tot 30 etappes van 70 to 90 km per dag. Vertrek vanuit Asten. bekijk de reis naar Boedapest
 • Fietsen naar St. Andrews Pelgrimstocht naar de St. Andrews kathedraal in Schotland. Reisduur is circa 5 weken, met wederom 25 tot 30 etappes van 70 á 90 km per dag. Inclusief ferries. Vertrekpunt is Waalre. bekijk de reis naar St. Andrews Cathedral
 • Fietskampeervakantie naar Berlijn. Een fietstocht van ongeveer 1.200 km over de beroemde Europa Radweg, over 12 tot 15 etappes. Tijdens deze reis wordt er gekampeerd, en de bagage wordt van camping naar camping vervoerd. Vertrekpunt is Bakel. bekijk de reis naar Berlijn

Verder zijn er onlangs 2 nieuwe reizen toegevoegd, namelijk naar Marseille en Oslo. Heeft u een andere bestemming op het oog? Neem contact op met Cycle2Explore om de mogelijkheden te bespreken.


Goed om te weten:

  • Beroemde lange-afstands-routes in groepsverband, maar toch individueel: o.a. Rome, Santiago, Praag en de Limes-route tot Boedapest
  • Keuze uit overnachten op campings of hotels
  • Sportieve reizen, maar ook met aandacht voor cultuur en gezelligheid
  • Bij de kampeervakanties reist een kok mee, die ontbijt en avondmaal verzorgt
  • Bij voldoende belangstelling organiseren zij informatieavonden over hun reizen. Tevens is er voor vertrek van elke fietsreis een gezamenlijke informatiebijeenkomst voor de deelnemers
  • Aangesloten bij brachevereniging VvKR en aangesloten bij GGTO garantiefonds. Bezoek website

Ervaringen met Cycle2Explore

Benut u al een mee geweest met een van de lange-afstands-reizen van deze organisatie? Fietsvakanties.net is erg benieuwd naar uw ervaringen. U kunt een reisverslagje of uw ervaring onderaan deze pagina posten.

Alternatieve Reisorganisaties

Heeft u het reisaanbod van Cycle2Explore bekeken en niet gevonden wat u precies zocht? Het laatste deel van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela kan ook gefietst worden met SNP Natuurreizen. Dit is het traject Leon – Santiago. Hetzelfde geldt voor reisorganisatie Sawadee.

Als u voornemens bent naar Rome te fietsen, en dat het liefst in een groep doet, kunt u hier meer lezen over een groepsreis op de fiets naar Rome. Kijk ook eens bij ACSI Kampeerreizen.

Bekijk de fietsvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB fietsvakanties logo
SNP logo
fietsrelax fietsreizen logo
TUI logo

Plaats een reactie